PanBoczek Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1201 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Robert.. a na barana boczka mozna nosic? Haha xDWojtku dzieki Ozorki po zakupie oplukalem i wsadzilem do torebki (do pakowania prozniowego). Dodalem kawalem masla, sol - pomyslalem potem, ze peklosol bylaby tu swietna.. ziola prosto z krzaka, cos ostrego i cos co 'zrobi' baze do sosu. W moim wypadku slodka musztarda i troche keczapu albo koncentratu pomidorowego - nie pamietam dokladnie.Zupelnie surowe i nieobierane ozory, zamarynowane i zapakowane ze wszystkimi dobrociami prozniowo potrzymalem kilka dni w lodowce a potem zamrozilem.. co oczywiscie mozna pominac. Po prostu chcialem je podac na specjalna okazje.Jak ozory przejda smakami i sola wystarczy je wrzucic do gara (zapakowane w woreczku) i gotowac na wolnym ogniu przez dlugi czas - ok 5h bylo w sam raz.Po ugotowaniu niech lekko przestygna, zeby latwo bylo je obrac ze skory. Schodzi bardzo latwo - dzieki niej ozorki zachowuja super swoja strukture przy gotowaniu vacuum.Plyn z woreczka mozna przelac do garneczka i zaprawic zagestnikiem.. Czy skrobia czy zasmazka.. Wg mnie najlepiej podejdzie bermanie (lyzka maki, lyzka masla miekkiego, wyrobione na jednolita paste) i ciut slodkiej smietanki na finisz.Jezeli uwedzisz ozorki to bedzie w ogole malmazyja:D aby nie za mocno - raczej bardzo leciutko, zeby smak dymu nie byl za ostry w sosie. Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-441323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #1202 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 a na barana boczka mozna nosic? Haha xD Ależ oczywiście że można * ... ale "boczkiem" * dotyczy wyłącznie wielbłądów ... nie mylić z Camelkami Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-441325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1203 Opublikowano 4 Września 2015 * dotyczy wyłącznie wielbłądów ... nie mylić z Camelkami dobrze, że przypomniałeś muszę do Oli zadzwonić w końcu hehe dawno nie gadaliśmy zarobiony ostatnio warzywkami byłem - ponad 100 kilo przerobione.Oczywiście głowy i czasu zabrakło, żeby solidną dokumentację zrobić.. ale zalewy i przyprawy i tak zawsze na oko i smak robię, więc.. KISS MY TOMATO xD Ogórków trochę do zakiszenia... dużo kopru, czosnku i chrzanu.. do tego pieprz w ziarnach, ziele angielskie i kminek. Sałatki z ogórków... jedna z plasterkowanych na słodko, druga z paskowanych na ostro z mocnymi przyprawami Marchew 20kg gotowana z ok. 6kg chilli.. przeszła ostrością i smaczkiem dużo przypraw, ostre, ale jednocześnie słodkie.. słowa mi brakowało dopóki Robert nie przypomniał, że to chutney bez dodatku oliwy czy oleju, więc nie ma tego smakowitego poślizgu i kremowości emulgowanej, ale za to zdrowszy wariant do kanapek Masakra ketchupowa... oj tak tak.. zapomniałem od razu garnek przykryć sitkiem, żeby mogło parować a jednocześnie chroniło przed pryskaniem hyhyhy ale było warto.Ze sklepu mamy intensywne ketchupy, które zabijaja smaki inne.. ten łączy się i podkreśla np. smak parówki. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1204 Opublikowano 4 Września 2015 A te sałatki z ogórka to jak robisz?Podaj przepisy bo wyglądają dobrze, to może jeszcze uda się zrobić mały zapas na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1205 Opublikowano 4 Września 2015 Jojo bracie mój bliźniaku hehehe postaram się ogarnąć to w słowa.. dajmy na to;Wersja łagodnana 5kg ogórków pokrojonych w plasterki 3kg cebuli cukrowej pokrojonej w grube piórka2kg jędrnych pieczarek2kg papryki (kolorystycznie najlepiej czerwonej) Można włączyć z to oczywiście i inne łagodne warzywa - np. w zeszłym roku marchew.. trzeba ją wcześniej lekko podgotować, coby łatwiej pokroić i żeby mięciutka była w sałatce. Raczej nadadzą się warzywa, które po kilku miesiącach w słoiku nadal mogą chrupać Zalewa dosyć łagodna i słodka... zaczynam zawsze od 0,5l octu, 1l wody, 0,5kg cukru i soli.. na oko - to taka moja wyjściówka.. zagotowuję, próbuję i w zależności co zalewam do dodaję albo więcej octu albo cukru albo wody... tak jak pisałem - do zalewy na tą sałatkę należy dodać więcej cukru i wody, żeby była zalewa łagodna. W zalewie zagotowuję przyprawy; ziele angielskie, liść laurowy, ziarna pieprzu i kolendry.. czekam aż naciągnie i przecedzam. Do przecedzonej, gorącej zalewy należy dodać drobno posiekany czosnek w ilości powiedzmy 1 główka 2 litry. Warzywną mieszankę pakujesz w słoiki (nie za ścisło - nie ugniatać za bardzo), zalewasz (tak, żeby siekany czosnek też wszedł do słoika) i pasteryzujesz z 10 minut. Wersja ostraWszystko tak samo, tylko ogórki bez obierania kroję obieraczką na takie paski... tak jakbyś obierał, ale kroisz na cienkie paseczki,, tak żeby przy każdym paseczku był kawałek skórki.. środek ogórka powinien zostać nienaruszony (nie chcemy tam tego pestkowego flaka).Zdecydowanie szybciej idzie niż krojenie w plasterki. Zalewa ta sama. Skład ten sam. Jedyna różnica to marynata wstępna tzn; dodatkowo solisz warzywa (sama zalewa ich nie dosoli odpowiednio bo w słoiku będzie też oliwa.. i trochę octu można dać więcej) na patelni rozgrzewasz szklankę oliwy z oliwek, w tym czasie przygotowujesz sobie zestaw przypraw, który wrzucisz na rozgrzana oliwę.Paczka słodkiej i ostrej papryki, kumin i nasiona kolendry (rozgniecione w moździerzu lekko), koperek suszony.. można dać asafetydę, sproszkowany czosnek lub cebulę.. ogólnie ma wyjść taki mięsny smak - coś jak przyprawa do grilla Wrzucasz to wszystko na oliwę i wyłączasz ogień, żeby się nie przypaliło.. chociaż ja dałem się temu lekko przypalić, żeby wydobyć taki głęboki, gorzkawy smak z papryki w proszku.. kto co lubi Gorącą oliwą z przyprawami zalewasz warzywa i dokładnie mieszasz. Jak ostygnie robisz j/w Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1206 Opublikowano 4 Września 2015 Notka dla samego siebie (żebym pamiętał kiedy i co).. że dziś nastawiam Trójniak niesycony z miodu gniazdowego od Plecionki na bayanusach jutro doleję do niego soku z malin... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1207 Opublikowano 4 Września 2015 (edytowane) Bazylku tylko za dużo nie spuszczaj ☺zostaw troszkę na złocik. Edytowane 4 Września 2015 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1208 Opublikowano 4 Września 2015 Jojo bracie mój bliźniaku Dzięki bracie Szkoda, że znów w tym roku się nigdzie nie spotkaliśmy. Już tak długo czekam by poznać swego bliźniaka i jakoś nie ma okazji. Chętnie bym Cię poznał osobiście, bo niby jacyś podobni jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1209 Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Panieboczku Robercie choć się pobawimy w rodzinę Ty będziesz Tatuś a ja latorośl na studiach w mieście na stancji to chyba wiesz że trzeba dać dziecku słoiki.:-D Wyroby i produkty super Edytowane 5 Września 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1210 Opublikowano 5 Września 2015 Chętnie bym Cię poznał osobiście, bo niby jacyś podobni jesteśmy no ja Ciebie też hahaha szczególnie, że podobno nie tylko wyglądamy tak samo xD jeszcze i wspólne fiksacje.. apropos wiele nie napiszę.. bo mnie łapska strasznie pieką po chilli bonanzie Panieboczku Robercie choć się pobawimy w rodzinę Ty będziesz Tatuś a ja latorośl na studiach w mieście na stancji to chyba wiesz że trzeba dać dziecku słoiki.:grin: Wyroby i produkty super Bazylku już się nie mogę doczekać! też wezmę buteleczkę miodu.. kilka lat już sobie stoi zobaczymy czy smaczny Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1211 Opublikowano 5 Września 2015 Ja pier... . Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1212 Opublikowano 5 Września 2015 Robert tylko 6 dni zostało i się widzimy Ja pier... Zmieścicie się w krypcie Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1213 Opublikowano 5 Września 2015 Ciekawe kto na kim będzie leżał w krypcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 5 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1214 Opublikowano 5 Września 2015 Ja pier..... znowu.... Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-443250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1215 Opublikowano 21 Września 2015 Ja pier.. fajnie było ;) Cuś mnie w nosie ciurli od wczoraj ..bierze mnie 'coś'.. tak TO coś Jakiś czas temu ktoś na SB pytał co robić - z autopsji mogę powiedzieć co dziś uskuteczniam 1. Witaminka - na śniadanie pomidor, bułka i... wiem, że szynka się ładnie zrymuje, ale za chuda, więc była parówka i koleżanki Trzeba mieć siły na zdrowienie błyskawiczne hehe, do pomidora ofc mega dawka natki pietruszki z oliwą z oliwek. 2. Dzięki opatrzności za 1l bulionu z kurczaka i habanero, który miałem w lodówce.. wypite na gorąco w 4 porcjach. 3. Pierdykłem dla wszelkiej pomyślności jakąś samorozpuszczalną multiwitaminkę i ibuproma, popijając gorącą mieszanką mleka, miodu i ziółek (pokrzywy narwał i melisy). 4.*#OBIAD* Musowo - chlebek z masełkiem (albo z braku laku flora pro coś tam ) i do tego głowica czosnku (dobry, Polski.. więc półtorej zjadłem), na chorobę jak jądrowa działa.. do tego buraczki ze słoiczka i co najmniej 5 łyżek chrzanu. Dla kolejnego zastrzyku energii sadzone jajce z lejącym się żółteczkiem. ah jak miło kręci w brzuszku 5. Na kolację powinna być jeszcze końska dawka literatury wysokich lotów, coś naoctowanego i i chleb ze szmalcem, ale cóż :P melodii na literaturę poważną brak jakoś łyk sosu tabasco załatwi sprawę wypocenia się w nocy hehe zakąsić zieloniutką pietruchą i popić rosołkiem imbirowym. Pozdrawiam Może łyczek miodu pitnego? Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-445944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1216 Opublikowano 21 Września 2015 z autopsji mogę powiedzieć co dziś uskuteczniam @PanBoczek,Kochany, ja od takiego zestawu i ilości to bym zeszła z tego świata Masz zdrowie chłopie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-445959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1217 Opublikowano 21 Września 2015 EAnna mnie uprzedziła ... miałem zapytać czy po tej terapii żyjesz Robercik ... Tapniete z GT-I9500 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-445960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1218 Opublikowano 21 Września 2015 Kochany Eanno Robert dzięki za troskę hehe jak na drugi dzień przeziębienia jest super i czuję, że jutro albo pojutrze wstanę już zdrowiutki Przebiegłem się z psem z pół godzinki, gorący prysznic, znowu pół główki czosnku i łyk sosu tabasco załatwi sprawę wypocenia się w nocy hehe zakąsić zieloniutką pietruchą i popić rosołkiem imbirowym. oraz właśnie herbata z miodem i cytryną :Pna piątek muszę być zdrowy, więc nie ma się co oszczędzać dobrej nocki Kochani Pozdrowionka Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-446000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1219 Opublikowano 22 Września 2015 Reklamy mówią, że nie leczone przeziębienie trwa 7 dni a leczone tydzień lubią ludziom bzdury wciskać... można się wyleczyć w 2 doby i to jak smacznie ^^ Note to self;na 30l miodu pitnego dodana pulpa z 3kg malinek z rohapectem lekki aromat malin z mocną nutą miodu czuć już z rurki fermentacyjnej.. a pesteczki może dodadzą ciut goryczy/cierpkości do gotowego trunku... fajnie by było jakby się coś działo Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-446102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1220 Opublikowano 22 Września 2015 nie leczone przeziębienie trwa 7 dni a leczone tydzień a leczone tylko 1 tydzień. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. U mnie już po. Głupio by było leczyć się w czasie rejsu WB. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-446106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1221 Opublikowano 22 Września 2015 Robercik no katarek minie , ale mnie by siadla watroba po tej ilisci czosnku, kuruj sie ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-446107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1222 Opublikowano 22 Września 2015 Szybkiego powrotu do zdrowia życzę. dzięki już prawie zdrów.. do wieczora będzie cacy na 100% Głupio by było leczyć się w czasie rejsu WB. zdrówka życzę i Tobie i Wszystkim.. zachorować na morzu w trakcie tygodniowego rejsu.. u lala to by było pechowe :/ ale mnie by siadla watroba po tej ilisci czosnku oj tam oj tam :P lubię czosnek, w końcu to naturalny antybiotyk hehe i jaki smaczny Wątroba siedzi sobie cichutko... i się pewnie rozpływa z radości, że to czosnek a nie alkohol Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-446110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1223 Opublikowano 22 Września 2015 Wątroba siedzi sobie cichutko... i się pewnie rozpływa z radości, że to czosnek a nie alkoho Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-446117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 27 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1224 Opublikowano 27 Września 2015 (edytowane) sushi mnie dziś troszeczkę dziękuję wielce za fajny wieczorek Pozdrawiam smaczne chociaż coś było? Mareczku Twoje fotki tu poplosię Edytowane 27 Września 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-447226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #1225 Opublikowano 27 Września 2015 A gdzie takie kolorowe jedzonko serwują Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/49/#findComment-447253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.