chudziak Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 11 Stycznia 2013 ten jałowiec......skąd go wziąść?Albo kupić w sklepie w dziale z przyprawami albo udać sie do lasu i nazbierać -teraz najlepszy czas :grin: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 11 Stycznia 2013 właśnie trzeba popytać jakiejś zielarki......hm z tym lasem..... jeszcze bym się zgubił i ani mnie , ani jałowca [ Dodano: Pią 11 Sty, 2013 17:03 ]aaaaaaaaaaaaa....jeszcze jakby mi kto palcem pokazał że to to to bym zebrał......bez tego to ni w ząb Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 11 Stycznia 2013 ok .......zniewolony już wiem, teraz musisz zaprosić mnie na wycieczkę do lasu i tam się wykaż :grin: Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 12 Stycznia 2013 kotunia, pamiętaj, że to nie tak do końca.. nie każda wędlina na sklepowej ladzie musi być nafaszerowana chemią, różnicę znacząco widać w cenie i smaku Nigdy w życiu nie powiem, że wędlina JAKAKOLWIEK w sklepie może być lepsza od zrobionej własnoręcznie jeszcze takiej nie znalazłem.. ale niektóre wyroby, które przy okazji kosztują sporo, są po prostu uczciwie zrobione mówię tu oczywiście o swoim lokalnym sklepie.. gdzie wiem, że np. właściciele sami pieką pasztet, który sprzedają.. że biorą mięsa od dobrego dostawcy i mają boczek ładniejszy niż np. na lokalnym targu.. co do niektórych wędlin też wiem skąd są po sąsiedzku mam zakład mięsny Pana Jurzyka.. i te wędliny są całkiem smaczne. Nie są napychane wodą - konsystencja baleronu itp. to mniej więcej to co mi wychodzi przy własnych produktach.. nie są odświeżane, kiedy zbliżają się 'ku końcowi' idą po prostu albo do pasztetu albo na okrawki dla klientów.. Wszystko zależy od uczciwości sklepu i dostawców. Dla mnie na pierwszym miejscu jest okazanie szacunku sobie, jedząc dobrze i zdrowo a także okazanie szacunku jakiemukolwiek zwierzęciu, które straciło życie żeby stać się wędliną.. jak widzę, że coś jest zrobione 'po Bożemu' to czemu mam tego nie użyć Wiele smaku do pasztetu te 'dupki' nie wniosły.. wyszłoby na to samo jakbym użył surowego boczku zamiast. tyle, że boczek jest po 16.50zł/kg a okrawki po 5zł/kg trzeba patrzeć na każdy aspekt zagadnienia.. Pasztety już otrzymały ocenę po małej degustacji w pracy - szef stwierdził, że chociaż został sam na tydzień to i tak weźmie cały, zaprosi kolegów i poczęstuje :lol:, koleżanka mamy, która sama zawsze piekła pasztety uznała, że sama nigdy lepszego nie zrobiła ani nie jadła :P inna koleżanka wzięła kilo na prezent dla teściowej :lol: najważniejsza jest radość i zadowolenie innych z tego co wyprodukujemy właśnie trzeba popytać jakiejś zielarki......hm z tym lasem..... jeszcze bym się zgubił i ani mnie , ani jałowca :grin: niedawno mi wujek obiecał, że weźmie mnie na wycieczkę do lasu po jałowiec :P może jakieś zdjęcia przy okazji porobię hehe.. i będzie ciekawe drewienko do wędzenia :thumbsup: wiejas, do wędzenia można dodać i drewno i jagody takie 'zniewolone' na ostatnie 30 minut o ile dobrze pamietam sie dodaje do paleniska.. ale przede wszystkim, jagody jałowca są świetne do kiełbasy uwielbiam jałowcową.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 12 Stycznia 2013 do kiełbas jeszcze nie dorosłem....może kiedyś Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 12 Stycznia 2013 niech będą i bobkowe kózki........byleby smaczne :grin: Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiejas Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 12 Stycznia 2013 eeeee.....to takie luksusy ....nie wiedziałem [ Dodano: Sob 12 Sty, 2013 19:13 ]jak dożyję emerytury to zacznę Polskę smakowo zwiedzać Cytuj no i się zaczęłociekawe jak się skończy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 12 Stycznia 2013 do wędzenia można dodać i drewno i jagody takie 'zniewolone' na ostatnie 30 minut o ile dobrze pamietam sie dodaje do paleniska.. Dodać można wszystko :grin: tylko po co ?.Efekt będzie zerowy.Szkoda zachodu.Chcesz żeby wędlina pachniała jałowcem to musisz go dodać do wędliny. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 12 Stycznia 2013 wiejas, nie czekaj , aż dorośniesz , bierz się za kiełbasy ,zrobić kiełbasę nie jest tak trudno . Przepis na rejbak z kozicakiem też mi imponuje , ale skąd wziąć 1 kg jagód jałowca na ten napój , chyba by trzeba było mieć plantację jałowców .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 12 Stycznia 2013 ale skąd wziąć 1 kg jagód jałowca na ten napój , chyba by trzeba było mieć plantację jałowców Nie trzeba plantacji , wystarczą dudki :grin: http://www.wyroby-domowe.pl/jalowiec-owoc-p-261.html Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 12 Stycznia 2013 bogdan b, po te trzeba jechać do "ameryki" z góralami , ale "łoni " teraz wracają , w zasadzie bogdan , kupuje jałowiec w małych opakowaniach i dodaję do parzenia szynek i baleronów , nigdy mi nie przyszło na myśl ,ze są opakowania zbiorcze większe , w lasach kolo Opola nie znajduje często krzaków i niewidziałem nigdy owoców jałowca na nich wiec nie mam wyobrażenia ile ich moze wejśc na kg, stad moje pytanie .Pozdrawiam idę szukac "dudków" Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 12 Stycznia 2013 "Panie Boczek"Ja tylko wyraziłem swoje zdanie i podkreśliłem, że jestem niereformowalnym fundamentalistom. Napisałem także, ze każdy ma prawo do własnego zdania oraz wyraziłem pogląd, że pięknie to wygląda. Tyle w tej materii i nie będę z Tobą polemizował podkreślając, że każdy ma prawo do samostanowienia i wyrażania swoich poglądów. Pozdrawiam i życząc smacznego cieszę się, że jest w Tobie tyle samozaparcia do eksperymentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzly Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 12 Stycznia 2013 ...nigdy mi nie przyszło na myś...Bracie Pacan...... I To jest TO!!! :wink: :tongue: :grin: BTW Dzięki LUDZIOM którzy MYŚLĄ mamy NIEZWYKLE mocne INSPIRACJE!! SERDECZNIE POZDRAWIAM! :clap: . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 13 Stycznia 2013 do kiełbas jeszcze nie dorosłem....może kiedyśWiejas kolego :grin: to może zacznij tak jak ja? :P nadchodzi najlepszy czas na najprostszą możliwą kiełbasę Biała domowa na wielkanoc, nawet bez żadnego wędzenia, jest hitem, który odmienia kiełbasiany los w życiu :grin: zobaczysz, że potem pójdzie już z górki :P DZIADEK, ten Rejbak z opisu wygląda mi na starą dobrą "babę" ^^ obecną w naszej rodzinie od kilku pokoleń hehe ale o takim napitku nigdy nie słyszałem.. bardzo ciekawe ciekawe czy nie zepsułoby smaku przefermentowanie tego chociaż do kilku %.. bogdan b, dobrze tam widzę?? 5zł za 125g jagód? :P Kamis to jednak ździerca :lol: trzeba chyba będzie zamówić jak zwykle sklepik jedyneczka ^^ kotunia, Tobie też wszystkiego dobrego każdy Wasz post jest dla mnie na wagę złota, przedstawia inny punkt widzenia :P i najlepsze na koniec hehe Dodać można wszystko tylko po co ?.Efekt będzie zerowy.Szkoda zachodu.Chcesz żeby wędlina pachniała jałowcem to musisz go dodać do wędliny.Do kilku wędzeń dodawałem jagody jałowca na koniec.. i właśnie nic może po wyjęciu było czuć jakąś nutkę.. ale później już nic a nic.. jako znawca tematu Arkadiuszu powiedz, czy z drewnem jałowca jest tak samo?? nie daje wyraźnego 'dodatkowego' smaku wędzonkom? może faktycznie nie warto się fatygować do lasu :P a jak wspomniałeś.. jagody dodane do mięsa jako przyprawa to pewny smak hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Co się tyczy piwa , a raczej napoju piwnego zwanym też podpiwek to świetny rezultat można uzyskać gotując świeże gałązki jałowca wraz z jagodami . Napełniamy garnek gałązkami , zalewamy wodą , gotujemy i cedzimy. Reszta to z przepisu na opakowaniu podpiwku i gotowe. Posmak jałowca w takim napoju to jest to :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-261655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Henio, ciekawe bardzo trzeba będzie kiedyś spróbować.. chociaż takie piwo z podpiwku pozostawiło niemiłe wrażenia z dawnych lat mianowicie syndrom galopującego jelita :lol: ..reszta butelek z tym 'piwem' poszła do odstrzału - dosłownie fajnie robiły bum hehe Po powrocie do diety... jest super hehe :P więcej przyjemności sprawia takie rozsądne jedzenie niż napychanie kichy po brzegi więc po co.. chyba człowiek czasem potrzebuje upodlenia i powodu do nienawiści do samego siebie :lol: Warzywa na parze ugotowane na półtwardo przerobione na sałatkę z jajkiem :thumbsup: Nic wielkiego, ale opracowałem sobie bardzo wydajny dressing sok z 1.5 cytryny, pudełeczko musztardy kremskiej Develey, pół szklanki oliwy, doprawione przeogromną ilością pieprzu, sporą ilości soli i niewielką ilością cukru :P przepis dokładny jak nie wiem co hehe .. ale na porcję sałatki wystarczy 1 łyżka stołowa http://img5.imageshack.us/img5/4589/update2013stycze.jpg Z dietą powróciła moja ukochana, niedzielna, krwista wołowinka :thumbsup: tą razą marynowana 2 doby w mieszance oleju, czerwonego wina, musztardy, czosnku, pieprzu.. marynata po odparowaniu posłużyła za sos http://img833.imageshack.us/img833/7033/update2013stycze1.jpg http://img15.imageshack.us/img15/356/update2013stycze2.jpg Z racji tego, że wołowiny było za dużo jak na jeden posiłek - w poniedziałek na kolację mieliśmy tatra :thumbsup: lepsza od krwistej wołowiny jest tylko surowa :lol: http://img203.imageshack.us/img203/2582/update2013stycze3.jpg No i zakochałem się w wędzonych śliwkach ^^ w przyszłym roku muszę spróbować sam uwędzić.. chociaż te na bazarku są bardzo smaczne i nie za drogie.. zamówiłem już kilogram na nalewkę zachęcił mnie AndrzejK dopiskiem pod swoimi wędzonymi śliwkami na stronce :P a o sprawie przesądził ten tekst.. http://www.srodkowapolka.com/2011/07/nalewka-z-wedzonych-sliwek.html Będzie to pozbawiona cukru naleweczka o mocy ok. 55% (ciut mniej - planuję kupić 2x 3/4 Żołądkowej deluxe oraz 0.5l spirytusu na kilogram śliwek).. A na razie sałatka z wędzonymi śliwkami, chilli i ostatnim Pilosem po wędzeniu, które nie pamiętam nawet kiedy się działo.. bardzo żywotne te serki.. teraz po podeschnięciu smakuje całkiem jak rolada ustrzycka.. no może ciut lepiej :P hehe Pozdrawiam http://img198.imageshack.us/img198/1512/update2013stycze4.jpg Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatita Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 16 Stycznia 2013 PanieBoczku... litości !!!!Ja tu w pracy, do obiadu jeszcze ho ho hooo, a tu takie cuda Pan serwujesz :thumbsup: Cytuj Blog kulinarny: Kulinarne przygody Gatity Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 16 Stycznia 2013 PanBoczku , Ty to potrafisz wk..wić człowieka. Pisałeś coś o diecie a czemu do cholery moja dieta wygląda całkowicie odmiennie od Twojej?? Nie szukasz roboty bo muszę chyba dietetyczkę zmienić :grin: Normalnie jak tak sobie oglądam to mi się żołądek sam trawi z nadmiaru soków trawiennych :devil: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Jestem za zakazem publikowania zdjęć przez kolegę !!! Chyba dodam go do ignorowanych ....... i będę ignorował ból brzucha :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Miro podpisuję się pod tym !!!Jestem na diecie i przez Niego polazłem i się nażarłem. Bana mu !!!! :grin: :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ja już odrobiłem 2 kg , ale na plus , może PanieBoczku pokazuj tylko produkty podstawowe jako surowce.Pozdrawiam :grin: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 17 Stycznia 2013 gatita, zebrało się trochę zdjęć :P dzięki ^^ Pisałeś coś o diecie a czemu do cholery moja dieta wygląda całkowicie odmiennie od Twojej?Tusiaczek lepiej samemu sobie zrobić dietę :P i jeść rozsądnie to co się lubi hehe w większości z resztą są tam sałata i warzywa.. doprawione łyżką na porcję dressingiem :P dodatki to rzecz gustu, byle nie za dużo i bez pieczywa, nadmiaru ziemniaków, kasz, makaronów itp jedyna dysproporcja tygodnia to niedzielna kolacja, gdzie krwistej, chudej wołowiny jest mniej więcej tyle samo co zieleniny ^^ taka mała nagroda za odbębniony tydzień hehe Porcja są w sumie bardzo małe :P tak zmyślnie zdjęcia robię, że wygląda na okopiasty talerz :lol: Nie szukasz roboty bo muszę chyba dietetyczkę zmienićo ile Panie dietetyczka jest ładna.. :lol: miro, :grin: :grin: :grin: Tusiaczek życzę Ci powodzenia w diecie ^^ też mi czasem palma odbijała :P dlatego co miesiąc przeznaczam sobie 1-2 dni na 'dyspensę'... pieczywo, smalec, boczek, hambuegery.. co tylko sobie zamarzysz ^^ zapijane zmrożoną literaturą i piwkiem hehe małe upodlenie a zarazem rozrywka pozwala łatwiej wytrzymać kolejny miesiąc :P Ja już odrobiłem 2 kg , ale na plus :clap: - brawo bez sarkazmu :P ja w 12 miesięcy straciłem 60 kilo... a w grudniu w sumie przez jeden miesiąc odrobiłem z tego 10kg :lol: nie ma się co dołować :P do następnych świąt powraca 'faza Zen' Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokoz Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Nie stresujcie się, bo to bardziej szkodzi zdrowiu. Tak na prawdę to:http://zdrowie.onet.pl/profilaktyka/nadwaga-wydluza-zycie,1,5391562,artykul.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 17 Stycznia 2013 do wędzenia można dodać i drewno i jagody takie 'zniewolone' na ostatnie 30 minut o ile dobrze pamietam sie dodaje do paleniska.. Dodać można wszystko :grin: tylko po co ?.Efekt będzie zerowy.Szkoda zachodu.Chcesz żeby wędlina pachniała jałowcem to musisz go dodać do wędliny. Ja nie tylko dodaje jagody jałowca do niektórych wędlin, ale tez do paleniska. Sądze ze robi to różnice, zwłaszcza na wyrobach wędzonych na zimno jak schinkenspeck. Do wędlin dodaje jagody niemieckie, (18 dol. kg) a do paleniska jagody zebrane w lesie. Mam kolegę szwajcara który powiedział ze dawniej też dodawali małą ilość zielonych gałązek jałowca do paleniska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ja dodawałem gałązki jałowca do paleniska jakieś 1/2godz przed końcem wędzenia ale nie było czuć Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/23/#findComment-262387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.