tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1126 Opublikowano 6 Marca 2015 Te Boczuś, a taka kolejna dyspensa nie wypada Ci przypadkiem na długi majowy weekend... Będę na występach gościnnych w stolycy to byśmy z Wiesławem zajrzeli i sprawdzili jak Ci dieta idzie Pomogli w tem zamartwieniu Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1127 Opublikowano 6 Marca 2015 język mi do d.... ucieka ..... http://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2napalony.gifAle będzie rozpusta!!! Należy się jak "psu buda" po takiej ciężkiej walce Smacznego p.s .... tylko proszę nie wrzucaj zdjęć gotowych wyrobów bo chyba ugryzę monitor Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1128 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Te Boczuś, a taka kolejna dyspensa nie wypada Ci przypadkiem na długi majowy weekend... Będę na występach gościnnych w stolycy to byśmy z Wiesławem zajrzeli i sprawdzili jak Ci dieta idzie Pomogli w tem zamartwieniu hahahaha dla TAKICH gości? dieta momentalnie idzie w odstawkę! Zapraszam serdecznie!!!!!! ..i przyznam, że już się doczekać nie mogę dobra motywacja.. może w końcu skończę robić ten grill z beczki weekend majowy akurat byłby dobry na inaugurację ^^ Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne i zimne piwo z Wami.. zamiast odpustu święto pełną gębą Smacznegodziękuję, dziękuję.. ale nie obiecuję wstrzemięźliwości we wstawianiu zdjęć a nóż aparat nawali.. albo operator... zawsze jest nadzieja xD Pozdrawiam Btw. na dietę, kiedy człowiek stara się trzymać z daleka od pokus.. a jednak go ciągnie do kulinarnych programów etc. świetnym rozwiązaniem jest Furious Pete! Kanadyjczyk - acz polak z krwi i kości... nawet świetnie mówi po polsku. Smakowite, rozpustne rzeczy spożywane przez niego... jakoś tak tracą na atrakcyjności i wręcz (przynajmniej mi) odechciewa się spożycia.. https://www.youtube.com/user/furiouspete123/videos Edytowane 6 Marca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1129 Opublikowano 6 Marca 2015 No to jeszcze ponegocjuję z Martadelką i dogram szczegóły techniczne z Wiesiem i jesteśmy umówieni 2 maja pasi?No to szczegóły z Wiesławem dograne, szykuj się na 2 maja późnym popołudniem Bedzie dym Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1130 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Pewnie, że pasi hehehe miejsca noclegowe jakoś jeszcze dogadamy miejsca za wiele nie ma, ale kto by tam spał jak można się bawić oby pogoda dopisała to będzie gites malina ..tylko nie licz na to, że 3 maja będziesz w stanie prowadzić xD haha Pozdrawiam AHA i GRATULACJE 3333 posty.... za to nie można się nie napić! hehe Twoje zdrówko! Edytowane 6 Marca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1131 Opublikowano 6 Marca 2015 Co do noclegów to nie ma sprawy, mamy już zapewniony dach nad głową A co do niedzieli to tak się miło składa że tą razą nie prowadzę albowiem w obie strony lecimy po pańsku samolotem Dżizas, to już tyle postów napłodziłem... Ale to leci Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1132 Opublikowano 6 Marca 2015 w obie strony lecimy po pańsku samolotem Jakieś takie przysłowie, czy też mądrość ludowa było... podróżuj jak król, jedz jak pospólstwo ..będę intensywnie myślał co smacznego zrobić, ale wszelkie życzenia i zachcianki będą mile widziane i z przyjemnością spełniane! W razie czego będzie wolny pokój z dwoma łóżkami sporymi :P tak na wszelki wypadek hehe Nie ma w końcu nic gorszego niż designated driver... raz - szkoda człowieka po prostu xD dwa - badania dowodzą, że skraca to świętowanie o co najmniej 30% nie pytaj na jakim uniwersytecie te badania przeprowadzali.... nie chce mi się zmyślać hahaha Możemy przyjąć, że na Harwardzie P.S. serdeczne pozdrowienia od BigMamy bardzo się ucieszyła! Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1133 Opublikowano 6 Marca 2015 W razie czego będzie wolny pokój z dwoma łóżkami sporymi :P tak na wszelki wypadek hehe No to mi ulżyło bo ja to bym nie chciał żeby w razie jakiej porażki czy niemocy wszelakiej mnie Wiesław w nocy obłapiał Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1134 Opublikowano 6 Marca 2015 Oj tam oj tam :P mieć Wiesia za np. współlokatora to przecież marzenie każdego i to ja byłbym obłapiającym! ..te wszystkie skrzynki z pysznymi piwami hahahahaha Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1135 Opublikowano 6 Marca 2015 Ty się Boczek nie rozmarzaj bo my per pedes jakim pekaesem przyjedziemy więc za dużo nie udźwigniem Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1136 Opublikowano 6 Marca 2015 Bobo!!! bracie, gdzieś się podziewał robaczku??? :D 3 razy z rzędu wygrać z BigMamą w scrabble? Pewnie kantowałeś młodzieńcze :laugh: że też Basieńka tego nie wyczuła :D Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-409915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1137 Opublikowano 12 Marca 2015 Bobo!!! bracie, gdzieś się podziewał robaczku??? Tu i tam :P gdzie robaczki lubią być najbardziej hehehehehe a poważnie to po prostu na początku nowego podejścia do diety starałem się trzymać z daleka.. forum to pokusa :P Ostatnim razem zrzuciłem 60 kilosów, ale przez 2 lata forum jakoś mnie zmotywowało do nabrania animuszu znowu hehe tym razem łan łej tiket Paradoksalnie przy odpasaniu boczka pomaga rozpasanie.. tylko w rozsądnych dawkach ^^ ..jak w mordę strzelił po prostu siedziałem i piłem przez 24h non stop żarło zostało pochwalone, acz szponder mógł być nieco dłużej obrabiany termicznie.. był miękki, ale tak na granicy Pozdrawiam taki gotowy mega kęs.. mmmm Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1138 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczus z Ciebie jest wspanialy mlody mezszczyzna , wielkie brawa dla Twojej mamy ze wychowala taki skarb :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1139 Opublikowano 12 Marca 2015 żarło zostało pochwalone, A co tu nie pochwalać, jak takie smakowitości prezentujesz ( a raczej Nas katujesz.... )A jako uzupełnienie to najbardziej mi się podoba ta oszroniona butelczyna..... cud, miód i orzeszki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1140 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) ..jak w mordę strzelił po prostu siedziałem i piłem przez 24h non stop wielkie brawa dla Twojej mamy ze wychowala taki skarb a dziękuję, dziękuję, przekażę hihihi cud, miód i orzeszki z -30 gęściutka jak syrop na kaszel hehehehe Trza zapomnieć o ekscesach i ogarniać dietkę dalej ^^Dziś na tapecie mrożonki serca kurczęce i żołądki indycze ugotowane w wywarze wołowym (taki, że naturalnie mocna galareta się robi).Popakować to można w woreczki śniadaniowe i w tym wywarze zamrozić porcje. Teraz tylko bum na patelnię, do tego trochę mieszanki mrożonych warzyw chińskich (*bez przyprawy gotowca!), pasta z imbiru, chilli i odrobinę sosu sojowego... mmmm jakież to lekkie i smaczne danko ..szczególnie ze świeżym akcentem kolendry lub pietruszki na wierzchu ^^ Pozdrawiam Edytowane 12 Marca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1141 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczuś, wszystko pięknie, wszystko ładnie ale jak dla mnie to mięsko jest za mocno podpieczone, powiem że wręcz spalone Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1142 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczuś lubi akrylamid Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1143 Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Boczuś, wszystko pięknie, wszystko ładnie ale jak dla mnie to mięsko jest za mocno podpieczone, powiem że wręcz spalone Glazura do skrzydełek: -miód gniazdowy (...) Glazura do wołowiny: -miód gryczany (...) Mariusz wszystko upieczone było ok po glazurowaniu zwiększyłem temperaturę i doglądałem tej słodkiej glazury jak się pieniła, złociła i czarniała wręcz wziąłem zimne piwko, usiadłem przy piekarniku i zaglądałem co chwilę hehehe ..wyszło takie jak miało być Skrzydełka na chrupko raczej upiekłem - tak, żeby dało się zjeść lotkę w całości z kostką jak chipsa.. i to poza skóra jest mój ulubiony fragment kurczaka w wołowinie ta glazura nadała głębokiego smaku i odrobinę goryczki..po prostu co kto lubi hehe Zawsze najbardziej podobały mi się te hammerykańskie bbq gdzie mięso było wędzono-pieczone wiele godzin.. z wierzchu czarne jak smoła a w środku soczyste i delikatne.. będę próbował zrobić coś takiego po swojemu Boczuś lubi akrylamidPrezes wie co boczusie lubieją najbardziej w moich słoiczkach z miodkiem same smakrylamidy, wielopierścieniowe zasmaczniory aromatyczne i co tam jeszcze dobrego hehehe Pozdrawiam edit; na swoją obronę powiem, że powinna ratować mnie duża ilość błonnika w diecie spożywanego na codzień ograniczają przeca wchłanianie całego szajsu w drodze przez jelyta Edytowane 12 Marca 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1144 Opublikowano 12 Marca 2015 powinna ratować mnie duża ilość błonnika w diecie spożywanego na codzień ograniczają przeca wchłanianie całego szajsu w drodze przez jelyta bzdury! błonnik działa na jelita jak szczota ryżowa do kibla, albo sprężyna kanalizacyjna - równie finezyjnie Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1145 Opublikowano 12 Marca 2015 Boczuś lubi akrylamid Tego właśnie się obawiam tak na szybko przytoczę co to jest, i z czym to jeść, a właściwie to nie jeść i nie doprowadzać do jego powstania, także Boczuś, nie przyjmuję do wiadomości Twojego tłumaczenia, tym bardziej że już kilkakrotnie zauważyłem że lubisz "podpalać" mięsko mówię Ci, szkoda zdrowia Akrylamid (C3H5NO, akryloamid, 2-propenamid) - związek organiczny należący do amidów (amid kwasu akrylowego), stosowany głównie jako monomer przy produkcji poliakrylamidu. Jest substancją silnie toksyczną o działaniu rakotwórczym. Duże ilości akrylamidu powstają podczas obróbki termicznej (smażenia, pieczenia) produktów spożywczych zawierających skrobię i krochmal (węglowodany) np. chipsy, frytki. Zawierają go także niektóre gatunki chleba. Powstaje także w czasie smażenia mięs w wysokich temperaturach. Może powstawać już w 120°C, optimum temperaturowe to jednak 140-180°C. Akrylamid tworzy się w wyniku tzw. reakcji Maillarda. Akrylamid przyczynia się do występowania nowotworów przewodu pokarmowego oraz uszkadza układ nerwowy (jest neurotoksyną). Źródło - WIkipedia. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1146 Opublikowano 12 Marca 2015 Mariusz, psujesz mi szyki Niepotrzebnie podałeś te informacje. Gdyby zainteresowani sami sobie to wygooglali, to siła rażenia byłaby większa, a tak to mamy efekt "minister zdrowia ostrzega" Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1147 Opublikowano 12 Marca 2015 Dobre Marek, dobre :clap: Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1148 Opublikowano 12 Marca 2015 także Boczuś, nie przyjmuję do wiadomości Twojego tłumaczenia, tym bardziej że już kilkakrotnie zauważyłem że lubisz "podpalać" mięsko mówię Ci, szkoda zdrowia dzięki, doceniam ale sporadycznym spożywaniem tego co lubię nie mam zamiaru się przejmować. Jakbym to jadł codziennie albo chociaż raz w tygodniu to ok.. pewnie po jakimś czasie by mi zaszkodziło.. a raz na miesiąc? Mogę sobie tak mięso upiec i włączać małe ilości do codziennej diety - żaden problem 2 tygodnie temu upiekłem 12 skrzydełek i miałem z tego dla siebie i BigMamy 3 obiady.. tyle, że skrzydełka pieczone pod folią przez godzinę i nic więcej żadnej spalenizny. Sam instynkt podpowiada, że to nie jest zdrowe. Mariusz, psujesz mi szyki spoko Mareczku hehe sam to od razu wygooglowałem ... a teraz dopalam fajeczka i spać <muahahahaha> Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-411796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1149 Opublikowano 13 Marca 2015 Raz w tygodniu pozwalamy sobie także na danie z makaronem.. konkretnie spagetti pełnoziarnistym.. wykonywane różnie.. z rybami świeżymy lub wędzonymi, po tajsku, śródziemnomorsku.. z krewetkami ooj różne warianty Założenie jest takie, że porcja na osobę to 100g makaronu a sos nie zawiera dużo tłuszczu, chyba że są to dobre tłuszcze z ryb lub dla smaku z sera. Dzisiaj spagetti z wołowiną w sosie pomidorowym Kolejna świetna rada w temacie planowania dań.. dobrze jest kupić wór kości wołowych i ugotować wywar na 2 garnki.. z 1 worka za 8zł można potem spokojnie obrać, poporcjować (ja robię po 100g) i zamrozić 1kg wyśmienitego mięska. Z warzywami z patelni jest świetne, można na szybko dodać do zupy lub w razie potrzeby dla niespodziewanych gości zrobić farsz do pierożków czy pasztecików.. a więc mamy:Makaron - 340kcalWołowina - 180kcal Olej - 30 kcalCebula - 20kcalSok pomidorowy - 25kcalSer (liczę jak parmezan) - 70kcalNie liczę: czosnek, pietruszka, przyprawy, ocet. Porcja ma mniej więcej 670 kcal, czyli połowę dziennej zakładanej dawki. Jest to rozkosz, na którą raz w tygodniu można sobie pozwolić jeżeli zapowiada się długi wieczór - szczególnie! Dużą cebulę podsmażyłem na dużym ogniu na 2 łyżeczkach oleju, do tego rozmrożone porcje wołowiny i przysmażamy na patelni aby było co deglasować sokiem pomidorowym ^^ 3 ząbki czosnku, chilli, imbir, sól i jeszcze trochę chilli hehe odrobina octu... i mamy praktycznie gotowy sos mięsny w 10 minut. Makaron ugotowany przez 8 minut w osolonej wodzie (dojdzie minutkę na patelni). Sos posypujemy połową sera.. (parmezanu nie mam.. za to mam wspaniały ser z Pobiedzisk, który dojrzały, zasolony i odleżany w twardej formie działa i smakuje lepiej niż parmezan) wrzucamy na patelnię makaron i mieszamy. Gotujemy przez minutę aby 'oswoić' makaron z sosem.. pozwolić mu wchłonąć nieco płynu i nabrać smaku. Przed nakładaniem na talerze makaron mieszamy jeszcze z solidną garścią siekanej natki pietruszki i bazylią. Na wierzch reszta sera i trochę pietruszki.. Jest to naprawdę miłe danko przyjemnie się wcina, najlepiej zakąszając papryczką chilli hehehe Policzyłem sobie, że dziś zjadłem 1245kcal.. więc jest OK Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-412006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1150 Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Coś tam ostatnio się porobiło hehe Zdjęcia z prod. jałowcowej, myśliwskiej i czosnkowo-majerankowej... Dla zainteresowanych kiełbasą białą na szaro grillową (z majówki); kl. I wykrojona z szynki 3,6kg / 10mmkl. II tłustość ok. 50% 4,6kg / 6mmkl. I wołowina 1kg / 10mmkl. III wp/woł 1,2kg / 3x2.5mm2 szklanki wody sól kuchenna (powinna być raczej niejodowana) 18g/kg przyprawy;czosnek 7g/kgmarianek 2g/kgpieprz 2.5g/kg farsz nabity dosyć ścisło w jelita, większość sparzona - na grillu chyba bardziej smakowała ta wrzucona na ruszt surowa. Ostatnie wędzenie w beczce (na razie); szynki, łopatki, boczek i co tam jeszcze było hehe peklowane jak zwykle u mnie 2-3 tyg. w stężeniu 5%... u mnie jedzone potem na surowo, ale sparzone podobno też dobre W borniaczku (podziękować bardzo, bardzo Oli i Pawłowi fajny temacik do eksperymentów) wędzone zimnym dymem; schinkenspeck oraz zwykła szynka peklowana z innymi w solance 5%... i sam w sumie nie wiem co lepsze? speck ma mocniejszy smak, za dużo słoności... szynka jest bombowa w smaku, ale konsystencja mogłaby być lepsza.. trzeba znaleźć coś pomiędzy Dziś borniaczek na balkonie; Krakowska, Szynkowa, i moja z połcia.. tyle, że stało się to, czego się obawiałem..Mieląc dwójeczkę napotykałem na ścięgna from time to time i trochę poszło zamiast zmielonego tłuszczu.. takiego 'przeciśniętego' na pastę.. jak mniemam to było powodem podcieku - przeca w bokniaku temperatura jak szalona nie skacze a przy parzeniu było zachowane 72^ Mały eksperymencik - uwędzona przez 4 godziny słoninka (cienka), pokrojona w kostkę (jeszcze na ciepło bo mi się spieszyło). Doprawiona solą (bo wcześniej nie solona), słodką i ostrą papryką, szczyptą marianka i suszonym lubczykiem.Wymieszana z klejem wp/woł (z pręgi i łopatki wp), zapakowana proficookiem vacuum i parzona razem z grubszymi kiełbasami. Zostawiłem te pakuneczki, żeby wystygły razem z garnkiem. Zdjęcia przekrojów postaram się wrzucić.. i napisać czy w ogóle wyszło to dobre hehe Pozdrawiam Edytowane 13 Maja 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/46/#findComment-424920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.