BazylWidzew Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1176 Opublikowano 19 Maja 2015 Bazylkunie myślałeś o wejściu do drugiej tury wyborów? mój głos masz Robert ja za cienki bolek jestem, ale znam super gościa na prezydenta Wiesław Wszywka Tu jego spot prezydencki https://www.youtube.com/watch?v=OUQpdQ2YVqY Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1177 Opublikowano 19 Maja 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1178 Opublikowano 19 Maja 2015 Przy okazji.. niestety odkryłem, że mój starszy termometr nieco przekłamuje... o ok. 6*C a myślałem, że będzie gniotsa nie łamiotsa hehehe w końcu najprostsze powinno być najtrwalsze. Wyreguluj go do pozostałych. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1179 Opublikowano 20 Maja 2015 ale znam super gościa na prezydenta Wiesław Wszywka Polska Partia Uczciwości? obejrzałem sobie wszystkie 3 jego filmiki... muszę powiedzieć, że od razu pragnienie odchodzi hehe Wyreguluj go do pozostałych. ano będę musiał przecież wywalić szkoda - z drugiej strony nigdy tego nie robiłem, więc jest spora szansa, że i tak zepsuje hehebimetaliczne i tak nie są super dokładne.. a jeszcze z laickimi korektami huhu trzeba najpierw poczytać co i jak.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426308 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1180 Opublikowano 20 Maja 2015 ale znam super gościa na prezydenta Wiesław WszywkaPolska Partia Uczciwości? obejrzałem sobie wszystkie 3 jego filmiki... muszę powiedzieć, że od razu pragnienie odchodzi hehe Wyreguluj go do pozostałych. ano będę musiał przecież wywalić szkoda - z drugiej strony nigdy tego nie robiłem, więc jest spora szansa, że i tak zepsuje hehebimetaliczne i tak nie są super dokładne.. a jeszcze z laickimi korektami huhu trzeba najpierw poczytać co i jak.. Pozdrawiam Nic nie czytaj tylko delikatnie kręć śrubką i sprawdzaj temp. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 24 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1181 Opublikowano 24 Maja 2015 Dzięki Arkadiuszowi zobaczone w Makro ozowy wp... powędrowały do wózka w sumie to myślałem, że będą tańsze.. ok. 14zł/kg przy czym szynka b/s b/k i praktycznie bez tłuszczu - 14,90zł ..ale było warto Powiedziałem NIE - płukaniu, NIE - obgotowywaniu, NIE - zmianom wody przy gotowaniu, NIE - obieraniu z błonki...Woda zagotowana (niewielka ilość, tyle tylko żeby ozorki były przykryte do połowy.. no 3/4), dodali listek, ziele, majeranek i nasiona kolendry. Ozory wrzucone na wrzątek, gotowanie ok. 2,5 godzinki. Na wywarze powstał sosik chrzanowy - klasyka ^^ , która sama się zawsze obroni hehe Wszamaliśmy wczoraj z mamą po 2 ozorki, dziś jeden zjadła na śniadanie babcia szynka nie dorasta ozorkom do pięt.. w głowie się nie mieści, co? ''Fat'' Albert Einstein wiedział co dobre :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1182 Opublikowano 24 Maja 2015 w sumie to myślałem, że będą tańsze.. ok. 14zł/kg Cielęce jeszcze lepsze, ale droższe.W cenie wołowych 16 zł/kg.. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1183 Opublikowano 24 Maja 2015 Kurcze nie mogę się napatrzyć na takie delicje ''Fat'' Albert Einstein wiedział co dobre :P :D Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-426827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1184 Opublikowano 26 Maja 2015 (edytowane) Hehe dzięki dzięki Czerepach i ten tekst wymiatają :P ranczo uwielbiam! Arkadiuszu w następnym razem w Makro weźmiemy oprócz wp i wołowe i jak będa cielęce warto się Ciebie posłuchać ^^ tylko tym razem może sosy inne... do wołowych jakoś mi się widzi czosnkowy a do cielęcych ziołowy.. z cudownie cytrynową melisą, miętą i tymiankiem (świeżymi) mniam mniam Wczoraj tak sobie czekałem i czekałem.. i mnie wzięło w końcu na zrobienie czegoś z dostępnych składników hehe Wyjęte z zamrażalnika.. cienki, zwinięty płat słoniny wielkości pięści, chude mięso z żeberek wielkości dwóch pięści... znalazłem krew w proszku, kaszę jaglaną.. Mięso i tłuszcz ugotowane w 5 szklankach wody (ziele, listek), szklanka odparowała.. mięso do ostygnięcia, 1l wywaru a do niego 2 szkl kaszy jaglanej.20 min, potem dodałem krew, zmielone; mięso, 1 surowa cebula i tłuszcz, czosnek, pieprz, majeranek, sól , trochę swojskiej mieszanki grillowej i odrobinę oleju sezamowego dla podkreślenia orzechowej nuty.. nadmiar soli zbalansowany cukrem.. i ok. 1-2 szkl wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Suszona krew dodana oczywiście w sposób nieodpowiedni (proszek do gorącej kaszy i intensywne mieszanie).. za to smak jest + zrobił się fajny, niejednolity, marmurkowy kolorek hehehe Masa zapakowana w słoiki, pasteryzacja 40min. Dziś kolejne 20-30, żeby na spółdzielnię dotrwało ciut ciut Jak mama wróciła poszedł od razu jeden, jeszcze gorący, słój. Bardzo smakowite na ciepło.. Zaskoczenie - przygotowałem jako dodatki cebulkę, kiszone ogórki, pomidorka, chrzan, keczup, musztardę, jakieś pikle... nic a nic nie trzeba było do szczęścia. Chyba będę przed podaniem słoiki podgrzewał. Pozdrawiam Edit; na zimno też bardzo smaczna tak jak chciałem - smarowna, ale dość zwarta... coś pomiędzy kaszanką z niewystarczającą ilością skórek a pasztetową smarowną.. mniam! Edytowane 26 Maja 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-427158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1185 Opublikowano 26 Maja 2015 tylko tym razem może sosy inne. Bardzo dobry jest też koperkowy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-427234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1186 Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Borniaczkujem siem 'piwne kąski' czyli podudzia z kuraka peklowane tydzień w 7% solance i słoninka na następną partię słońbasy... jakoś szybko ta pierwsza wyszła ale następna jeszcze lepsza będzie słoninkę zostawię w borniaku i ją jeszcze jutro popieszczę dymem.. a może i pojutrze w końcu musi nadać smak wędzonki klejowi.. kolorek kuraka niby już ładny, ale potrzymam go jeszcze trochę a cooo! Borniaczek znalazł sobie miejsce w szopce wolno stojącej.. dymek ładnie ucieka przez rurę i jest gites Zimą też wygodnie będzie tam wędzić.. Trochę niepokojący był płomień buchający z DG pod koniec (chwilę temu).. obstawiałbym, że to wina takiej osłonki na DG, która jest podobno nowością.. coś się pod nią zaczęło dziać - po zdjęciu osłonki, praktycznie od razu, wszystko wróciło do normy hmm temp. przy włączonym samym DG skoczyła do 55*C (spirala czyściutka, wszystko sprawne) dodatkowo ta osłonka uświniła całą część DG, który pokrywała chyba w przyszłości po prostu nie będę jej używał. Dureństwo jakieś Nie wiem czy to miało coś wspólnego z szybkością 'uchodzenia' zrębków.. to co normalnie powinno styknąć na 8 godzin poszło w 3.. innego wyjaśnienia nie widzę. Miseczka z wodą szybciej zapełniała się średnio przepalonym materiałem. i krótki filmik poglądowy Pozdrawiam https://youtu.be/2FSkdCjfAtQ Edytowane 29 Maja 2015 przez PanBoczek Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-427841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1187 Opublikowano 29 Maja 2015 Myślałem, że nie muszę... ale skoro muszę to z wielką radością.. Zapraszam WSZYSTKICH użytkowników Borniaka do dyskusji... temat tegoż dzieła się zawiesił... a ja.. cóż chcę wiedzieć to i owo o tym ustrojstwie!Poza tym, że 'zepsuł się' przez udoskonalenie... (to są wszystko szczegóły techniczne, każdy zaradny człowiek to obejdzie)... chciałbym wiedzieć realnie co sądzicie o smaku i aromacie.. Tego na forum jeszcze nie czytałem... więc proszę Was o opinie. Jako, że sam używam.. nie wypowiem się. Swoje zdanie mam i jestem ciekaw Waszego. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-427893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #1188 Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Trochę niepokojący był płomień buchający z DG pod koniec (chwilę temu).. obstawiałbym, że to wina takiej osłonki na DG, która jest podobno nowością.. coś się pod nią zaczęło dziać - po zdjęciu osłonki, praktycznie od razu, wszystko wróciło do normy hmm Mam podobną opinię do Roberta co do tej osłonki. U mnie co prawda płomienia nie było, temperatura nie wzrosła, ale ... zabrudzenie GD było wyraźnie większe niż przy "starej" pracy. Zrębki także szybciej zużywały się.Wyjaśnię u źródła i napiszę jaki jest cel jej stosowania. Ps ostatnie 2 wędzenie robiłem bez tej osłoni i wszytko było jak zawsze, po co ona więc jest Edytowane 30 Maja 2015 przez DZIADEK MACIEK Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-427944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1189 Opublikowano 16 Lipca 2015 Co raz ktoś pyta "a co tam z borniaczkiem kombinujesz?" no niewiele.. zatem zakupiłem filecik łososia.. taki po byku i jazda.. ości wyjęte, mieszanka 35g peklosoli i 8g cukru na kilogram ryby, ryba zasypana i 3 dni w lodówce. Odeszła +/- szklanka 'soków'.. łosoś prezentował się wyśmienicie i tak też smakował (próbowany na surowo po peklowaniu). Osuszenie w borniaku z wentylatorkiem, 20 godzin zimnego dymu (przystawka do zimnego wędzenia)... od kiedy poszedł dym kawałki były suche.. sprawdzałem co jakiś czas papierowym ręczniczkiem, aż do godz. 21:00 - potem wędził się dalej przez noc już bez nadzoru. Temperatura w dzień w komorze to ok. 25*C, w nocy mniej - nad ranem było 17-18. Coś poszło bardzo nie tak - co nie zdarzało mi się przy normalnym wędzeniu pomijam już fakt, że w nocy skapnęło gdzieniegdzie trochę smolistego płynu zaczynałem testowanie (rano) od brzuszka.. miałem nadzieję, że w grubszych kawałkach jest inaczej, ale niestety.. zdatne do jedzenia mięso jest pod okropna, niejadalną powłoką. Widać na zdjęciach - równomiernie ścięte białko.. ale zupełnie inaczej niż w przypadku skoków temperatury, których z resztą w borniaku z przystawką do zimnego wędzenia być nie może.. Wyglądają tak, jakby potrzymać je przez noc w soku z cytryny wierzchnia warstwa jest jakby kwaśnym i gorzkim koncentratem 'aromatu wędzarniczego' z DG borniaka.. Czy to możliwe, żeby kwaśny i gryzący dym miał taki wpływ na rybę? Różnicę między tym a normalnym dymem czuć od razu - tzn przy otwieraniu wędzarni.. normalny dym, co jest normalne, dusi i piecze w oczy.. ale ten z DG wręcz piecze w gardło i płuca, nie ma przyjemnego zapachu a oczy drażni jak gaz pieprzowy. Gdyby kawałki łososia się pociły.. to byłoby jakieś wyjaśnienie i wskazówka.. Po okrojeniu wierzchniej warstwy wszystko jest jak zwykle.. konsystencja, smak.. i jest pyszne. Proszę o jakieś sugestie dot. wędzenia łososia w borniaku... Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1190 Opublikowano 16 Lipca 2015 Nie zablokowały Ci się zrębki w Borniaku i spalałeś już spalone ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1191 Opublikowano 16 Lipca 2015 Nie chodzi o zablokowanie. Zrębki się zapaliły i to pewnie nie jeden raz. Nie wolno zostawiać Borniaka bez nadzoru szczególnie podczas wędzenia zimnego. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1192 Opublikowano 16 Lipca 2015 Robert dym z tego konkretnego DG czy wędzisz bezpośrednio czy z przystawką jest dokładnie taki sam różnica jest taka że grzałka DG nie nagrzewa komory ... W przypadku Borniaka nie stawiam na nadmiar dymu bo jego nie ma duzo - stawiam na kiepski przepływ dymu w całej komorze i przez to wsad się "kisił" Następnym razem uchyl lekko drzwiczki i ni kładź łososia tylko go powieś lepiej się wędzi i nie bedzie niespodzianek smolistych Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435442 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1193 Opublikowano 16 Lipca 2015 Bardzo często, zwłaszcza jeśli nie czyści się grzałek i sprężynki dymogeneratora, na jego końcówce dochodzi do zapalenia się zrębek. Powstający płomień podnosi dość drastycznie temperaturę w komorze i jeśli brak nadzoru, to nasza robota jest zmarnowana. Roger, często wędzę w Borniaku polędwiczki i polędwice na zimno i nie stwierdziłem jakiegokolwiek problemu z przepływem dymu, czy powietrza. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1194 Opublikowano 16 Lipca 2015 Stawiam na za mały przepływ dymu i może za bardzo wilgotne zrębki. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1195 Opublikowano 16 Lipca 2015 Nie zablokowały Ci się zrębki w Borniaku i spalałeś już spalone ? poszedłem sprawdzić, żeby jak najlepiej odpowiedzieć... rano zerknąłem tylko, ze zeszła mniej więcej zakładana ilość zrębek. Tak było.. Z jednej strony sprężyny zrębki były jakby bardziej spalone niż z drugiej (w chwili wyjmowania DG przed chwilą), ale bez przesady.. w sumie to chyba 3 lub 4 wędzenie na tym DG.. Jutro usiądę nad nim i popatrzę dokładnie jak pracuje na świeżym powietrzu. Zrębki się zapaliły i to pewnie nie jeden raz. Nie wolno zostawiać Borniaka bez nadzoru szczególnie podczas wędzenia zimnego. o kurczę... myślałem, że to cała radość i innowacyjność borniaków.. że można je napełnić zrębkami i na te 8-9 godzin zostawić ;/ Sprężynę z nagaru i grzałkę czyszczę po każdym użyciu a wczoraj wieczorem wyczyściłem przed nocką, ponieważ producent zaleca chyba oczyszczanie co 8 godzin? Ogromne zasmolenie i płomień miałem tylko przy ten nowatorskiej pokrywce, bez niej tego nie zauważyłem stawiam na kiepski przepływ dymu w całej komorze i przez to wsad się "kisił" to miałoby sens.. czasem zdarzają się.. jakby to nazwać - prądy zwrotne, czkawka? kiedy dym nie płynie do komory i rurą do komina tylko próbuje wrócić w stronę zrębek.. może to kwestia nagłych podmuchów wiatru w 'rurę wydechową'? Wszystko jest ustawione tak, że ciepły dym powinien przemieszczać się cały czas w górę. Na uchylenie drzwiczek bym nie wpadł wypróbuję patent.. Stawiam na za mały przepływ dymu i może za bardzo wilgotne zrębki. zrębki oryginalne, wydają się być suchutkie.. ale kto wie Dzięki za dobre rady może wypróbuję za jakiś czas na trochę mniejszej ilości surowca.. Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1196 Opublikowano 16 Lipca 2015 Dwie rzeczy mi wpadły jeszcze do głowy, mianowicie 1. Odcięta otoczka jest niejadalna.. ale tylko przez swoją intensywność (chyba).. zalałem ją octem jabłkowym i spirytusowym 4-1.. może wyjdzie fajny rybno-wędzony ocet do dressingów czy przetworów np. z cukinii.. i słono-kwaśne rybne kąski.. kto wie do czego hehe Ciekawi mnie jedna rzecz - takie zakiszone w wędzarni mięso nie przedstawia żadnych negatywnych właściwości? 2. Kawałki leżą popakowane próżniowo - czy zostawić je tak i odkrawać otoczkę przed jedzeniem czy może rozpakować je, odkroić i zapakować ponownie? Czy ten smak i kwasowość nie będą przenikały zanadto wgłąb ryby? (do smacznego 'miąższu') Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1197 Opublikowano 16 Lipca 2015 Robert - przy ostatnim wędzeniu łososia miałem dokładnie to samo, a ...łososie wędzę od bardzo długo (prawie 30 lat), w Borniaku już prawie 5 lat i taki przypadek wydarzył się pierwszy raz. Danuśka mówi ...coś Ty narobił, jaki eksperyment wprowadziłeś...Zrębki nie zapaliły się na 1000 %, dym przepływał właściwie, GD mam czyszczony regularnie. Temp nie przekroczyła 23 st.Ogólnie to ryba wyszła smakowicie, gdyby tylko nie ta "skóra". roger - płat łososia wieszać ? nie spłynie ? kiedyś poszedłem sprawdzić efekty wędzenia łososia na ciepło, nie znalazłem ryby, na dnie leżała, a skóra wisiała na miejscu Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1198 Opublikowano 16 Lipca 2015 Przy zimnym wedzeniu nie ma prawa spaść z tego tupu haków: Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #1199 Opublikowano 16 Lipca 2015 No tak, o takich hakach nie pomyślałem Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1200 Opublikowano 16 Lipca 2015 Robert - przy ostatnim wędzeniu łososia miałem dokładnie to samo, a ... łososie wędzę od bardzo długo (prawie 30 lat), w Borniaku już prawie 5 lat i taki przypadek wydarzył się pierwszy raz. Danuśka mówi ...coś Ty narobił, jaki eksperyment wprowadziłeś... Zrębki nie zapaliły się na 1000 %, dym przepływał właściwie, GD mam czyszczony regularnie. Temp nie przekroczyła 23 st. Ogólnie to ryba wyszła smakowicie, gdyby tylko nie ta "skóra". takie to moje szczęście i talent Ty pracowałeś na to 30 lat a mi wyszło za pierwszym razem hahaha ^^ trzeba będzie jakoś rozwikłać tą zagadkę dzięki Przyjacielu za podtrzymanie na duchu nie poddajemy się! łososika tego się wszamie to inny pójdzie na warsztat Szkoda jednakowoż, że lepiej się wędzą powieszone :P szczególnie to mi się w borniakach podobało.. półeczka.. można elegancko położyć filecik i po sprawie hehe Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/page/48/#findComment-435460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.