zzzt Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zrobiłem wędzonkę z mięśni łopatki i okrywającą ją słoniną,wyrób wędzony i parzony. wyroby super, fotki fajne... A GDZIE PRZEPISY na te dobroci ? Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-470021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 21 Stycznia 2016 A GDZIE PRZEPISY Tą szynkę z łopatki robisz tak samo jak z innych mięśni szynek właściwych ta sama technologia,peklowanie,wędzenie i parzenie. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-470139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zatem łopatka z tłuszczykiem to kolejny (a właściwie pierwszy) wyrób na liście: must to doTylko gdzie ja dostane taką piękną, chyba tylko na zamówienie spod lady „Politechnik” lub „Poradnik Speleologiczny” pstak przeglądam Twój kącik i co strona to bardziej zazdroszczę...masz chłopie talent do wyrobów Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-470495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 23 Stycznia 2016 co strona to bardziej zazdroszczę Masz szczęście,jest na forum od kogo się uczyć,tylko czytać i jak co to pytać,nie święci garnki lepią . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-470591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Kolejna lisiecka i wędzonki. Edytowane 4 Lutego 2016 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 4 Lutego 2016 I jak zawsze pieknie i pysznie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 4 Lutego 2016 Kostek, a ta wedzonka w calosci z tym pieknym tluszczykiem dlaczego sie nie kroi jeszcze? Pieknosci panie, pieknosci Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 5 Lutego 2016 Jakie śliczniutkie tą wędzonkę z tłuszczykiem też bym chętnie w przekroju zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 5 Lutego 2016 I jakDzięki electro z tym pieknym tluszczykiem dlaczego sie nie kroi jeszcze? też bym chętnie w przekroju zobaczył Jeszcze nie czas ,dojrzewa Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 5 Lutego 2016 Kolejna lisiecka i wędzonki. Bardzo apetycznie wygląda szczególnie ta lisiecka. :clap: Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Wołowina była dzisiaj wydawana w kuchni Jeszcze chleb żytnio-pszenny na zakwasie upiekłem. Edytowane 7 Lutego 2016 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 7 Lutego 2016 Smaczna wolowinka u nas tez wolowinka tylko ze sloika bo trzeba bylo posmakowac domowe wyroby sloikowe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 7 Lutego 2016 Jeszcze chleb żytnio-pszenny na zakwasie upiekłem. Brawo Kostek Dlugo juz pieczesz chleby? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 8 Lutego 2016 Smaczna wolowinka Zgadza się,bardzo lubię i często robię Dlugo juz pieczesz chleby? Teraz od trzech miesięcy,tak co drugi,trzeci dzień. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-473997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 10 Lutego 2016 Teraz od trzech miesięcy,tak co drugi,trzeci dzień. Pozniej Tobie przejdzie. Bedziesz robil raz na tydzien Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-474508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Teraz od trzech miesięcy,tak co drugi,trzeci dzień. Pozniej Tobie przejdzie. Bedziesz robil raz na tydzien Temat mi znany,przechodzę go co jakiś czas :P Edytowane 10 Lutego 2016 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-474653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Karkówka podsuszana w posypce z pieprzu,papryki i czosnku.Karkówka zapeklowana peklosolą w dawce 35g na 1 kg i cukrem 2 g. na 1 kg przez 6 dni w lodówce,potem obtoczona przyprawami ,zawinięta w materiał z bawełny i włożona w siatkę.Ta na zdjęciach wisiała 14 dni. Tu jeszcze w ubranku. Po przekrojeniu. Edytowane 13 Lutego 2016 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 13 Lutego 2016 Bardzo ładnie wygląda, ale czy nie jest za twarda?.Moja w soli ( 50 g/kg) i przyprawach leży w chłodni dwa tygodnie, wisi następne dwa w piwnicy w temp.12ºC i ponownie w chłodni następne dwa.Razem 6 tygodni.Po tym czasie rozpływa się w ustach.Jak robiłem wszystkie trzy etapy po 7 dni to była twarda. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 13 Lutego 2016 Piekna az slinka leci :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 13 Lutego 2016 Kostek, ja dopiero oko otworzylam, a tutaj takie cos pokazujesz. Piekna karkoweczka, chyba jednak te 2 dni podrozy bedzie ok aby zaczac probowac wszystkiego u ciebie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 13 Lutego 2016 Kostek ta karkówka wygląda zarąbiście . Iście medalowa wędlinka Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 13 Lutego 2016 ale czy nie jest za twarda? Jest akurat ,wcale nie twarda,zdaję sobie sprawę że nie jest to w moim wykonaniu wędlina dojrzewająca i Twoja posiada lepsze ,,parametry,,ale spoko jestem zadowolony ,dlatego też napisałem że to karkówka podsuszana az tutaj takie cos pokazujesz ta karkówka Dziewczyny dzięki staram się . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 13 Lutego 2016 Jacku jesteś " Mistrzem" ... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 13 Lutego 2016 Podpinam się pod komentarz halusi! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 13 Lutego 2016 Karkówka zapeklowana peklosolą w dawce 35g na 1 kg Moja w soli ( 50 g/kg) Duża rozbieżność w ilości (peklo)soli - ja daję zwykle w granicach 30g/kg . Mam obawy, że 50g/kg spowoduje bardzo wysoką słoność wyrobu Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/30/#findComment-475664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.