Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Nie wierzę , że taką ilość zjadłeś na jedno posiedzenie

 

To nie jest duzo ( ponoc ;) ) tylko Kostek ma male talerze
A trochę sobie podjadłem,nie sam oczywiście :D

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-540596
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 938
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Salceson biały, podsuszone ,,banalna,, i żywiecka :)

 

post-41979-0-98807300-1489776945_thumb.jpg

 

post-41979-0-74264300-1489776962_thumb.jpg

 

post-41979-0-53776400-1489776974_thumb.jpg

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-544532
Udostępnij na innych stronach

 

 

Salceson biały, podsuszone ,,banalna,, i żywiecka :)

 

 

Widać że po fachowemu zrobione :D:thumbsup::clap::)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-544657
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Podgardle z szynkowara ,peklowane z przyprawami na sucho ,cięcie samuraja ,sorki ale cieżko utrzymać ręką ,ślizga się :)

 

post-41979-0-32725200-1506438637_thumb.jpg

 

post-41979-0-31883700-1506438656_thumb.jpg

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568587
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kostek rewelka!!!
Dzięki Karolu :) 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568603
Udostępnij na innych stronach

 

 

Podgardle z szynkowara

 

To wyścigowa była bo jakieś takie chude. :D  :thumbsup:  :clap:  

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568613
Udostępnij na innych stronach

 

 

To wyścigowa była bo jakieś takie chude.
Tak to prawda :) i tak cud jak się da takie kupić :)

 

Jak długo parzyłeś.
Woda 85-90 i do 73 w środku. 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568618
Udostępnij na innych stronach

 

 

Podgardle z szynkowara

 

I to jest to....  :clap: prosto bez kombinacji. :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568630
Udostępnij na innych stronach

 

 

Tak to prawda i tak cud jak się da takie kupić

 

U nas ten sam problem, ciezko dostac, chyba ze sie cala swinke kupi to sie ma.

 Kostek, jak zawsze  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568655
Udostępnij na innych stronach

Wyglada pieknie ,idealnie sklejony , niestety dla mnie stanowczo za tlusto , biale wedlinki to nie moja bajka.

A tak ja sie zapytam ..czemu polacy tak lubia boczek? :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568706
Udostępnij na innych stronach

A tak ja sie zapytam ..czemu polacy tak lubia boczek?

 

Bo tłuszcz jest nośnikiem smaku a nie chude mięso.Nawet sobie nie zdajesz sprawy, że jedząc z wyglądu chude mięso jesz również tłuszcz śródmięśniowy i czym większa marmurkowatość tym mięso lepsze w smaku.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568708
Udostępnij na innych stronach

Arku , ok to czemu nie jemy szynki z tluszczykiem ? nigdy az takiego zachwytu nie widze jak ktos zrobi ..boczkiem kazdy sie zachwyca i chyba robi najczesciej? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568711
Udostępnij na innych stronach

Boczek jest pyszny - taki jego fenomen. Ale nie lubię za tłustego. A już zupełnie nie przepadam za słoninami, pachwinami czy też innymi podgardlami. Ale wiadomo - są gusta i guściki.

Dobra szynka czy dobra polędwica też ma mega smak mimo, że tłuszczyku w niej tyle co kot napłakał.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568712
Udostępnij na innych stronach

No ja tez lubie chudy boczek i np taki tylko wedzony/ ciagutek ..ale pamietam ze moj dziadek, sniadanie bez boczku i pajdy zytniego chleba to nie uznawal sniadania .

Tu gdzie mieszkam nigdy nie widzialam zeby ktos jadl kanapke z boczkiem ..ale to dziwny kraj pewnie z dzemem jak by im posmarowal to by smakowalo :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568714
Udostępnij na innych stronach

Moja żona też takiego śniadania nie zje. Woli coś słodkiego. Aczkolwiek boczek ciągutek wpiernicza. Ja przeważnie nie parzę boczku bo wolę surowy wędzony. A jeszcze jak poleży w próżni to nabiera walorów smakowych większych.......Czasami dopiekam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568716
Udostępnij na innych stronach

 

 

Arku , ok to czemu nie jemy szynki z tluszczykiem ? nigdy az takiego zachwytu nie widze jak ktos zrobi

 

Jak to nie.Zajrzyj do mojego kącika.Tylko takie szynki robię. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568719
Udostępnij na innych stronach

Ja wiem ze Ty robisz bo sledze Twoje wyroby , ale mowie ogolnie , moze ten boczek kazdy robi bo w sumie chyba najwaltwiej go zrobic ? i stad ta popularnosc oprocz smakowej.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-568720
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

moze ten boczek kazdy robi bo w sumie chyba najwaltwiej go zrobic ?

Sądzę, że nie to jest przyczyną.

Organizm człowieka potrzebuje tłuszczu i białka zwierzęcego  do prawidłowego funkcjonowania.

Nasze organizmy czują to instynktownie, dlatego dzieci z ochotą wpierniczają boczki i samo masło.

Dawniej nie było z tym problemu do czasu, aż propaganda wmówiła dorosłym, że tłuszcz zwierzęcy jest be.

Gdyby tyle samo energii zużyto na objaśnienie szkodliwości cukrów prostych i żywności przetworzonej mielibyśmy obecnie o wiele mniej ludzi chorych permanentnie.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page/36/#findComment-569937
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.