@halusia@ Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Może jednak poczekajmy co napisze Halusia.... Ano już jestem :wink: Na wyżej podany skład czyli 6 kg użyłam: - 200 ml wody zimnej - 1 szkl wody o temp 80 stopni Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-231393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Druga próba "Kruchej" z tym że 50/50 sól z peklosolą i ciut chudsza.. :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-232870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 ciut chudszaChuda nie chuda na powitanie spróbujemy :grin: :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-232871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Bardzo ładna kiełbaska Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-232881 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 8 Października 2012 Dzisiaj zrobiłam troszkę '' Kruchej".. na więcej brakło mi jelit.. :wink: Jutro przekrój... Po wędzeniu... Po parzeniu.. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Października 2012 Oj...Halusia...smakowitości :clap: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 8 Października 2012 @HALINKO@Super ta krucha, myślę że smak też mniam, mniam. :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242388 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 8 Października 2012 @halusia@, piękności :thumbsup: :clap: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Października 2012 Halusia pozwoliłem sobie Twoją kruchość wstawić na FB. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 8 Października 2012 Nie mogłam się powstrzymać.. i musiałam '' gryza''... w smaku jak dla mnie bdb.. dość pikantna..bardzo dobrze wyczuwalny pieprz, taka lubią.. :thumbsup: Miro nie mam nic przeciwko temu :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 8 Października 2012 @halusia@, Przepiękne wyroby :clap: :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242394 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 8 Października 2012 Nie mogłam się powstrzymać.. i musiałam '' gryza''... w smaku jak dla mnie bdb.. dość pikantna..bardzo dobrze wyczuwalny pieprz, :clap: :clap: :clap: Halusia , zostawisz w czwartek na parkingu koło szpitala parę kawałków . :smile: Pojadę z Tadziem rano na zlot to będziemy mieli na drogę . Popitkę będziemy mieli swoją . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 8 Października 2012 Halusia , zostawisz w czwartek na parkingu koło szpitala parę kawałków . :smile: Pojadę z Tadziem rano na zlot to będziemy mieli na drogę . Popitkę będziemy mieli swoją . Andrzejku.. to niezbyt dobre miejsce..do mojej pracy również macie po drodze... poratuję Was paroma kawałkami :grin: a co mi tam... :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 8 Października 2012 Dzisiaj zrobiłam troszkę '' Kruchej".. na więcej brakło mi jelit.. :wink: Jutro przekrój... Po wędzeniu...Halinko gratuluję :clap: kiełbaska śliczna jak dziewczyna śmieje się do mnie :thumbsup: :thumbsup: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Października 2012 Kochani... ta moja kiełbasa '' krucha'' wcale nie zasługuje na pochwały... :shock: :sad: Aby było jaśniej to podam wsad; - wp I -2 kg polędwicy wpI - wp I -2 kg szynki - wp 2 kg łopatki - wp III - 2.3 kg Mięso peklowane 48 godz. ..50/50 sól i peklosól 18g /Kg Oprócz tego pieprz 3g/kg ,1g/kg gorczyca i czosnek 3g/kg. Polędwica i szynka pokrojona w kostkę 1,5/1,5 Łopatka na Fi 6 a wp III na Fi 4. Kiełbasa nadziewana w niedziele i do poniedziałku leżała w lodówce. O 10 godz.. wyjęta na osuszanie w temp pokojowej. O 14.30 jak wróciłam wędzenie. Wszystkie czynności wykonane jak w poprzednim moim wyrobie wędlin. A teraz proszę powiedzieć co zrobiłam nie tak.. chcę nadmienić że mięso pochodziło z 2 zródeł, a konkretnie łopatka. Co do smaku nie mam nic do zarzucenie ... Ze względu na to że brakło mi jelit resztę farszu musiałam nadziać w osłonę białkową z tym że do tej części nie dodawałam gorącej wody. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Października 2012 A moczyłaś osłonki? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 9 Października 2012 A co jest według Ciebie nie tak ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 9 Października 2012 A moczyłaś osłonki?Jasne że tak... :wink: A co jest według Ciebie nie tak ? Miro to nie widać?? Jest jakaś napowietrzona.. :shock: nie wiem jak to określić... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 9 Października 2012 A co jest według Ciebie nie tak ?Za mało wyszło , a to co jest szybko znika :grin: Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 9 Października 2012 A co jest według Ciebie nie tak Szeroka się rozpada podobnie jak nasza szynkowa. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Października 2012 Kiełbasa nadziewana w niedziele i do poniedziałku leżała w lodówce. O 10 godz.. wyjęta na osuszanie w temp pokojowej. O 14.30 jak wróciłam wędzenie. Wszystkie czynności wykonane jak w poprzednim moim wyrobie wędlin. A teraz proszę powiedzieć co zrobiłam nie tak.. Witaj Halinko ,może to przez to że osadzanie odbywało się nie na kijach , tylko na leżąco w lodówce. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 9 Października 2012 Szeroka się rozpada podobnie jak nasza szynkowa. _________________Może nie tak do końca... ale zastanawia mnie skąd wzięły się takie pęcherzyki powietrza... pierwszy raz się z tym spotkałam w mojej branży wędliniarskiej. :shock: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 9 Października 2012 A w jakiej kolejności wyrabiałaś?. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 9 Października 2012 Witaj Halinko ,może to przez to że osadzanie odbywało się nie na kijach , tylko na leżąco w lodówce. PozdrawiamBodzio ale podobno nie powinno wpłynąć na jakość wyrobów. Robię tak często.. :rolleyes: [ Dodano: Wto 09 Paź, 2012 21:34 ]A w jakiej kolejności wyrabiałaś?Polędwica, szynka i łopatka do michy.. i do tego dołożyłam wp III z wszystkimi przyprawami. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 9 Października 2012 :grin: bardzo ładna kiełbasa :thumbsup: to jest domowy wyrób :grin: Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kie%C5%82basa-krucha-halusi/page/2/#findComment-242607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.