Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Boczek z ostatniego wędzenia , peklowany na sucho

 

Czy z ostatniego, jak peklowany - to nieważne - jego chudość poraża.....  piękny....   :cool: 

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-542790
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 191
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Wygląda jak po kuracji odchudzającej :clap::tongue::)

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-542813
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy z ostatniego, jak peklowany - to nieważne - jego chudość poraża..... piękny.... :cool:

Mnie nie, poza tym ciężko trafić na tłuściejszy boczek :)

 

 

Wygląda jak po kuracji odchudzającej :clap::)

Takie mamy świnki, niestety .

 

 

oj da się to zupełnie niezła wędzarenka :D  wystarczy dymić bez OSUSZENIA :facepalm:

 

 

Czyli bez włączonej grzałki :facepalm::)

 

Waldkowi chodzi o to że pakujesz wędzonki bez wcześniejszego osuszania. :facepalm: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-542862
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Trochę nudy.... boczek. Zapasy się skończyły więc czas uzupełnić . :)

Przekrój jeszcze ciepłego boczku... 

 

post-43626-0-01357400-1506246015_thumb.jpgpost-43626-0-78060900-1506246025_thumb.jpgpost-43626-0-35087800-1506246040_thumb.jpg

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-568202
Udostępnij na innych stronach

:) ze zdjęcia widać,że za słony :tongue: i jakość przebłyskuje zlotem (przekrój,środkowy przerost ),pewnie do peklowania dodałaś złota lub podczas peklowanie nie zdjęłaś biżuterii  :):tongue::clap: :clap: :clap:

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-568241
Udostępnij na innych stronach

:) Od marca ciszaaa....

Jak coś się pojawiło to podziw wzbudza natychmiast... :thumbsup::clap: 

Skoloryzowane bezbłędnie, wkrótce podążę Twoim śladem, choć nie doścignę :D

:clap: :clap: :clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-568250
Udostępnij na innych stronach

Bardzo ładne!

Halinko, czego nie umiesz zrobić? :clap::thumbsup::laugh::D

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-568270
Udostępnij na innych stronach

 

 

jakość przebłyskuje zlotem (przekrój,środkowy przerost ),pewnie do peklowania dodałaś złota lub podczas peklowanie nie zdjęłaś biżuterii

 

Grzesiu nie wszystko złoto co się świeci,  :D  :facepalm:  ale Borniak mój przyjaciel rzeczywiście dał z siebie wszystko.... pozłocił moje wędzonki .

 

 

Od marca ciszaaa....

 

Fakt , gdybym wrzucała fotki za każdym razem to dopiero byłaby nuda  :D 

 

 

Skoloryzowane bezbłędnie, wkrótce podążę Twoim śladem, choć nie doścignę

 

:D  :D  :D ​Już dawno  prześcignąłeś Karolu .

 

 

Trochę chudziutki taki lubię .

 

Ja też  :) 

 

 

Halinko, czego nie umiesz zrobić?

 

 

Papcio kochany, znalazłoby się i to sporo rzeczy za które się nie zabierałam  :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-568282
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Pierś drobiowa wędzona.

 

Pojedyncze piersi z kurczaka ( miałam swojskiego chowu ) oczyściłam z wszystkich błonek.

Solankowana w 100 g soli kamiennej na litr wody przez 24 godziny.

Osuszoną zawinęłam w folię celulozową i zapakowałam siatkę.

Wędziłam w temp 55 stopni do koloru.

Parzyłam w wodzie o temp 75-80 stopni do uzyskania temp w środku 72 stopnie.

Po parzeniu szybkie hartowanie.

Następnego dnia ponownie wędziłam samym dymem 3 godziny.

 

post-43626-0-12861800-1515958074_thumb.jpgpost-43626-0-93198900-1515958092_thumb.jpgpost-43626-0-49424900-1515958108_thumb.jpgpost-43626-0-05336400-1515958123_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-584459
Udostępnij na innych stronach

HAlusia,pytanie co zrobilasaby polaczycpiersi? Obilas tluczkiem?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-584486
Udostępnij na innych stronach

HAlusia,pytanie co zrobilasaby polaczycpiersi? Obilas tluczkiem?

 

Aniu to są pojedyncze piersi.  :)

Nabrały fajnego kształtu przez zawinięcie w folię celulozową .

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-584493
Udostępnij na innych stronach

To duze mialas te piersi.  Bo na tych 2ch pierwszych zdjeciach z przekroju myslalam, ze to laczone.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-584533
Udostępnij na innych stronach

 

 

To duze mialas te piersi. Bo na tych 2ch pierwszych zdjeciach z przekroju myslalam, ze to laczone.

 

Były to piersi od brojlerów , taki jeden potrafił ważyć ponad 3,5 kg  :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-584579
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 10 miesięcy temu...

Na dzisiaj tyle, reszta w toku  :)

Boczek peklowany na sucho 7 dni , mieszanką peklującą czyli : peklosól, przyprawy. Dawka na kg 22-25 g. Wędzony do koloru w temp 50-55 stopni i podpiekany w wędzarni w temp 80-90 stopni do uzyskania 70 stopni w środku.

 

post-43626-0-52355400-1544295433_thumb.jpgpost-43626-0-64276100-1544295457_thumb.jpgpost-43626-0-95329900-1544295472_thumb.jpgpost-43626-0-03613700-1544295487_thumb.jpg

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7041-w%C4%99dzonki-halusi/page/5/#findComment-616174
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.