PePe Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Też mi się wydaje że za dużo "nawaliłem", ale to dla tego że w lodówce stał słoik z pomidorami w oleju do połowy wyjedzony, chciałem dodać zawartość do gęstwy, otwieram a tam kropki zielonej pleśni, kubeł, obok stał słoik nie otwierany to dodałem całą zawartość, żeby znowu się nie zepsuły.Na awanturkę mam innego pomysła Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-469656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 20 Stycznia 2016 U mnie zawsze wszystko wychodzi z dziećmi, nawet czasami zdjęcia nie mogę zrobić . Muszę jakiś patent na to znaleźć. Nie wpuszczac do domu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-469830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 6 Lutego 2016 Jak zapusty to zapusty, na jutrzejszy obiad przygotowałem sześć kilo golonek wg. Tinka, lekko zmodyfikowanych, dla czterech chłopa wystarczy. Jutro na godzinę do pieca i powinny być dobre. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-473691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 6 Lutego 2016 Jak zapusty to zapusty, PePe to już są mięsopusty . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-473719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 6 Lutego 2016 PePe, na te golonki to ja bym te 180km machnął,,, ale czad... ja nigdy nie robiłem golonek... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-473781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 6 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Lutego 2016 Ha, gdybym wiedział że przyjedziesz to bym upiekł pięć. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-473796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 7 Lutego 2016 Trzecie podejście do sera korycińskiego, tym razem chyba wyszedł prawidłowo? Teraz kolej na korbacze, w związku z tym mam pytanie - czy trzeba czekać 1 -2 dni aby ser się zakwasił, czy też można dolać kefiru i ciągnąć korbacze od razu? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-473825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Serek piękny Co do korbaczy - możesz spróbować i tą metodą o której mówisz - czyli zakwasić najlepiej zsiadłym mlekiem (bo wtedy kultury zbliżone do tych jakby się masa sama miała ukwasić). Jak nie to zrób masę ze świeżego mleka i pozwól jej się ukwasić te ukwaszenie sprawdzaj albo papierkiem lakmusowym albo zwyczajnie próbując ser - jeśli już będzie kwaskowy możesz zaczynać. tu masz filmik Edytowane 7 Lutego 2016 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-473827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 7 Lutego 2016 Dzięki KURP, trzeba będzie spróbować z tym kwaśnym mlekiem. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-473840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 9 Lutego 2016 tu masz filmik Zastanawia mnie tylko po co ona miesza to mleko po dodaniu podpuszczki. Zbędna i całkowicie niepotrzebna robota Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-474222 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 9 Lutego 2016 Też tak myślę, no i nie widać że w jakikolwiek zakwasza mleko. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-474238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 17 Lutego 2016 Idzie wiosna, zachciało nam się - białej . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-476519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 17 Lutego 2016 Idzie wiosna u mnie jej nie widać, ale biała to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-476522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 17 Lutego 2016 Idzie wiosna, zachciało nam się - białej Przy tej temperaturze śmiało można kiełbaskę grilować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-476544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 26 Lutego 2016 Na moją usilną prośbę córcia moja przywiozła mi oryginalne holenderskie cacao, ale przecież nie będę go pił z mlekiem, zrobiłem z niego nalewkę "Czekoladową Gdańską z Przymorza" Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 26 Lutego 2016 Na moją usilną prośbę córcia moja przywiozła mi oryginalne holenderskie cacao, ale przecież nie będę go pił z mlekiem, zrobiłem z niego nalewkę "Czekoladową Gdańską z Przymorza" O żesz wygląda cudownie Oj muszę czekoladową zrobić , bo już dawno zostały po niej tylko wspomnienia Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 26 Lutego 2016 Na moją usilną prośbę córcia moja przywiozła mi oryginalne holenderskie cacao, ale przecież nie będę go pił z mlekiem, zrobiłem z niego nalewkę "Czekoladową Gdańską z Przymorza" To chyba kakaową Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 26 Lutego 2016 Bazyl, a czekolada to niby z czego? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 26 Lutego 2016 Bazyl, a czekolada to niby z czego? No masz rację ale bądźmy szczegółowi jak z kakao to kakaowa, jak z czekolady to czekoladowa Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 26 Lutego 2016 No niech Ci będzie, robiłem ją wg. przepisu z " Wielkiej Księgi Nalewek" a tam jak byk stoi.... Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 26 Lutego 2016 robiłem ją wg. przepisu z " Wielkiej Księgi Nalewek" Zapodaj przepis to się zrobi, nigdy nie robiłem Tylko nie wiem czy to nie jest takie bardziej dla kobitek Kakao mam a że ja nie pijam takich rzeczy to ma rok po terminie A w takiej postaci to moge wypic Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479952 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 26 Lutego 2016 Podczas ostatniej bytności na wsi oprócz nalewki zrobiłem trochę kiełbaski i sera podpuszczkowego wędzonego.Serki bardzo udane (nawet skrzypią), kiełbasa zaś miała być a`la grilowa wg. PiSa (przynajmniej tak jest doprawiona), mięso z karkówki i golonki. Miała być parzona , ale ją podpiekłem w wędzarni wskutek tego osłonka jest twarda jak...., teraz jedyna nadzieja że powisi i podeschnie tak że osłonkę będzie można zerwać .Bazyl, przepis bardzo prosty: ! litr tłustego mleka wlać do garnka, do niego wsypac 250 g kakao i mieszać tak długo az wszystko się połączy, wstawić na mały ogień i często mieszając (przywiera do dna) doprowadzając do zgęstnienia tak aby spadająca kropla tworzyła za sobą nitkę, ostudzić, Wlewać spirytus małymi porcjami mieszając, Tyle przepis, ja proponują posłodzić mleko dwoma łyżkami cukru, spirytu dodać wg. uznania ( ja dałem 0,5 60% i kobitki mogą bez skrzywienia) . Odstawić na dwa tygodnie. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 26 Lutego 2016 Trzecie podejście do sera korycińskiego, tym razem chyba wyszedł prawidłowo? Piękny ser !!! Mi to tylko gnioty wychodzą... Może do pięciu razy sztuka... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-479964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 26 Lutego 2016 Bazyl, przepis bardzo prosty: Dzięki, będę musiał zmniejszyc ilaści bo mam tylko 100 g kakao. Dam pół l mleka i pół l spirytu Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-480105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 27 Lutego 2016 Ładny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7092-wyroby-pepe/page/4/#findComment-480143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.