Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zostawił jak jest. Przed spożyciem otworzył  wcześniej ( np 3-4 godzin ) i wymoczył w  zalewie tylko z octem  (stężenie jak w istniejącej ) + troszkę cukru  to trzeba praktycznie określić ale za drugim razem będzie o key. Wygląda to na dużo roboty ale to pozory (szklanka wody +  np 3 łyżki octu+ troszkę cukru) .

         powtórna  pasteryzacja =rozgotowanie papryki

         nie masz pewności że po użyciu drugiej zalewy  będzie  ten smak którego oczekujesz 

A tak za drugim razem przy moczeniu trafisz i tylko powtarzasz za każdym razem .

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-511763
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dziekuje, tak zrobie. Jutro mam dzien wolny to bede walczyc z ta papryka

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-511798
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze raz dziekuje za rady Roger i MAxell. :D  PApryka wrocila do prawidlowego smaku i tylko w glowie pozostala przesolona. A na prawde nie dalo sie wczesniej tego jesc.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512132
Udostępnij na innych stronach

U nas juz wiosna czyli niedlugo czas bbq sie zacznie. Czy ktos ma takie urzadzenie bo mnie sie podoba, ale nie jestem pewna czy tylko na zdjeciu ladnie jest a w zyciu okaze sie kolejna rzecza do schowania w szafce

 

http://www.ebay.com.au/itm/like/112081115827

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512642
Udostępnij na innych stronach

A na cóż ci kolejny gadżet?

Nie ma to jak szaszłyk ładnie przypieczony bezpośrednio na ruszcie.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512933
Udostępnij na innych stronach

JA lubie gadzety, tylko ,zeby byly praktyczne a nie zajmowaly miejsce w szafce.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-512942
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

U mnie wiosna.  Ale niestety nie taka jak powinna, mamy deszcze i deszcze, mimo tego wszystko rosnie.

 Tutaj niebo z ostatniej soboty, ktora byla bardzo deszczowa, jeszcze takiego nieba nie widzielismy, aby chmury tak sie kotlowaly

post-40723-0-46202100-1477326183_thumb.jpg

 No ale juz jest wtorek, wiec zapomnialam o deszczu, zwlaszcza ,ze poniedzialek byl w miare cieply i przyjemny.

 Moja cytryna lamie galezie pod ciezarem owocow, tak wygladaja cale peki cytryn na galeziach, co sie dziwic

post-40723-0-46361300-1477326319_thumb.jpg

A tutaj rekordzistka, nawet wygladem ta cytryna nie jest podobna do cytryny. 

post-40723-0-13558600-1477326385_thumb.jpg

 No i na koniec kwitnacy juz passionfruit. Mam go w duzej doniczce pod patio. Nie sadzilam, ze uda mi sie doprowadzic aby kwitl i mial owoce , gdzie krzak nie rosnie w ziemi tylko w doniczce.

post-40723-0-30570300-1477326555_thumb.jpg 

 a tutaj juz zawiazany owoc widac

post-40723-0-79226400-1477326615_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523637
Udostępnij na innych stronach

Oj ANiu pozazdrościć tylko można. U CIebie będzie coraz cieplej a u nas coraz bardziej buro i ponuro. Cytryny wyglądają rewelacyjnie. Herbatka z taką świeżą cytryną musi smakować cudownie .   Ta duża wygląda jak pigwa ;)

Pozdrawiam

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523638
Udostępnij na innych stronach

 

 

U mnie wiosna.

A jakie są u Ciebie temperatury zimą i latem?

 

 

kwitnacy juz passionfruit.

Po kwiatach poznaję ozdobne (u nas) pnącze, które nazywa się passiflora - po polsku: męczennica.

Miałam kiedyś w doniczce ale to dosyć ekspansywna roślina i chociaż pięknie kwitła, musiałam się z nią rozstać.

Zaskoczyłaś mnie tymi owocami; czy one są jadalne?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523640
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zaskoczyłaś mnie tymi owocami; czy one są jadalne?
 

 EAnno tak i to bardzo smaczne. Tutaj masz opis owocow https://en.wikipedia.org/wiki/Passiflora_edulis

 ja przepadam za nimi  swiezymi. Jadalny jest miaz razem z pestkami.Ma smak i zapach witaminy B, moze dlatego wiele ludzi nie lubi ich swiezych. w sprzedazy mamy konserwy zrobione tego miazu w syropie.

 

 

 

A jakie są u Ciebie temperatury zimą i latem?
 

 Skoki sa bardzo rozne, teraz jest wiosna, ale nadal bardzo zimno. w sobote bylo tylko 6 stopni, teraz jest jeszcze noc  a jest 11. Jako ze to pazdziernik, powinny byc temeperatury okolo 20-25 .

 Zima tez mamy rozne , czasem 18 czasem 4. Tylko ze te 18 zima jest inne niz te latem. Bo trzeba wziac pod uwage wilgotnosc i wiatry. Zima zwykle mamy wiatry z poludnia lub poludniow0 zachodnie, co niesie zimne powietrze od oceanu , a latem czesto z polnocy z centrum kontynentu.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523643
Udostępnij na innych stronach

Zima tez mamy rozne , czasem 18 czasem 4.

Czyli mrozów u Was nie ma. 

No, to jestem w domu :D z tymi owocami passiflory.

Można u nas kupić marakuję a ja nigdy tego owocu nie kojarzyłam z passiflorą.

Owoce z puszek wydają mi się zbyt słodkie i takie "drętwe".

W każdym razie nie przepadam za nimi.

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523645
Udostępnij na innych stronach

Eanno w Melbourne, czasem spada w zimie temperatura do zera, ale to juz wyjatki. Jedynie w gorach w zimie jest mroz i oczywiscie snieg.

 Jako ze kraj jest duzy mamy rozne temperatury w roznych terenach.


Jeszcze to, ze klimat jest taki i z zima mimo nie zerowej czy minusowej temperatury , ale wiatry z wilgotnoscia potrafia dokuczyc bardziej niz mroz.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523650
Udostępnij na innych stronach

Ehhhhh...i czemu to moj tato wybral Szwecje zamiast Australii ...bylam bym przynajmniej blizej "wlasnych "wysp :D

oh te cytrynki ..pamietam jak sobie nawiozlam takich prosto z drzewa z Grecji ...tu zamiast cytrynek mam maline moroszke ..niestety sklepowa bo w naszym regionie nie rosnie :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523651
Udostępnij na innych stronach

ANNAM w końcu trochę zdjęć zamieściłaś :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523679
Udostępnij na innych stronach

Olga, jakos mi opornie idzie ostatnio robienie tych zdjec. Nawet wszystkich moich prac nie popstrykalam  :facepalm:


Mam tutaj takie dwa male, szykowane do Snow globe

post-40723-0-38064400-1477343114_thumb.jpgpost-40723-0-05469900-1477343136_thumb.jpg

 sa to figurki z masy cukrowej a niby szklana kule robi sie z zelatyny. Oczywiscie na ciescie, fruit cake.

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523680
Udostępnij na innych stronach

Ale cudeńka :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523681
Udostępnij na innych stronach

Ladniutkie ..ja swego czasu robilam ale z marcepanu ...mialam male Zoo.. a najwiecej swinek na BN  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523732
Udostępnij na innych stronach

Electra, masa cukrowa troche bardziej trwalsza, ja sie zastanawiam nad robienirm tego z porcelany.Bedzie wieksza zabawa, ale teraz musze zrobic cukrowe.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523779
Udostępnij na innych stronach

Zrobilam tort czekoladowy.

 Ciasto to nic innego jak slynny mississipi mud cake i dodane jest ganache z ciemnej ,gorzkiej czekolady.

Wierzch to fondant ze wzorem skory weza, a pozniej calosc byla airbrush farbami jadalnymi . Koncowka to nic innego ja rowniez spozywcze kolory aby uzyskac ciemnobraziwe plamy na skorze.

post-40723-0-00160800-1477464008_thumb.jpg

 

 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523814
Udostępnij na innych stronach

Wow!!!!!!!!!!! Aneczko ależ piękne te Twoje wyroby. :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:  Twoje umiejętności są na coraz wyższym poziomie :) SUPER!!!!

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/45/#findComment-523825
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.