ANNAM Opublikowano 16 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1251 Opublikowano 16 Lutego 2018 Moja śp Babcia takie robiła, zawsze. Ty nie wiesz, jaki mi komplemet powiedziales, dziekuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-589106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #1252 Opublikowano 16 Lutego 2018 Ty nie wiesz, jaki mi komplemet powiedziales, dziekuje Do usług. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-589107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #1253 Opublikowano 17 Lutego 2018 Anno pierogi ..jak zobaczylam to od razu pomyslalam o mojej SP babci ...ona robila takie szlo jej migiem ja tej sztuki nie odziedziczylam pomimo ze zawsze patrzylam jak robi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-589173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #1254 Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) k zobaczylam to od razu pomyslalam o mojej SP babciNoooo tak, te śp Babcie. Szacun. :clap: :clap: :clap: :clap: Edytowane 17 Lutego 2018 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-589174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #1255 Opublikowano 18 Lutego 2018 jedzac ruskich duza porcje Jak dla mnie najlepsze http://emoty.blox.pl/resource/mniam.gif pierogi - co prawda od dawna "nie używam", ale ... ... smak do dziś pamiętam. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-589322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #1256 Opublikowano 19 Lutego 2018 Dawno nic nie pokazalam Idąc za ciosem, napiszę, że nie ma to jak soczysty, mięsisty pieróg Żeby nie było, że jestem monotematyczny, to dodam, że pozostałe wyroby też niczego sobie Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-589381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1257 Opublikowano 19 Lutego 2018 Qba, domieszaj troche kapusty kiszonej i grzyby i beda wilgotne pierogi w srodku. ja tak robie. KAzdy zadowolony Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-589382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1258 Opublikowano 26 Marca 2018 Curry Puffs. Dziewczyny za tym przepadaja, slubny tego nienawidzi. Wiec gotuje aby byla rownowaga Skladnikina 24 sztuki:1lyzka startego czosnku2 lyzki startego imbiru swiezego ( ginger)1 sternia cebula,drobno pokrojona2 i 1/2 lyzki proszku curry9 przypraw gotowa u nas sa rozne nasilenia ostrosci, ja biorem takie srednie tutaj, a doostrzam potrawe sama)500g mielonego woloweg miesa3 ziemniaki, obrane pokrojone w male kostki i ugotowane, ale tak zupenie nie do konca( maja byc juz nie surowe03/4 szklanki zielonego groszku( stosuje mrozony)Jakby to powiedziec, chlapniecie fish sauce. ( dla dodania slonosci do potrawy, nie wiem ile dalam, tak doslownie chapnelam zbutelki) Chili dla ostrosci wg wlasnego upodobania. w tym stadium na koncu najlepiej dac juz mielone l zwieze jesli juz to razem z czosnkiem Ciasto francuzkie. (Spokojnie mozna stosowac ciasto sklepowe. Ja wlasnie tym razem to zrobilam( brak czasuna swoje , wiem, wiem wstyd ) I zaczynamy, na gleboka patelnie dajemy czosnek, imbir i cebule, zalewamy woda i gotujemy az bedzie miekkie wszystko ( tutaj mozna dolozyc jedn chili jak ktos lubi bardzo ostre) do tego dodajemy mielona wolowine i rozbijamy lyzka aby nie bylo poklejone gotowane. Kiedy juz mieso nie jest surowe dodajemy curry przyprawe i ziemniaki , juz odcedzone. Mieszamy. Tutaj masza mieszanka dostaje juz smak. Jesli jest za suche dolewam odrobine wody, ale nie za duzo.Gotujemy to jakie 3 minuty. NAstepnie dodajemy grszek, mieszamy, chlapniecie fish sauce, mieszamy. To wszystko gotujemy jeszcze jakies 5 minut.Nalezy sprobowac, jesli pasuje nam slonosc i ostrosc, to ok, jesli chcemy wiecej, to teraz dodajemy sproszkowane chili do smaku.Zdjecie odrobine przeklamuje kolor. Mieszanka jest taka zoltawa, to spowodowane jest przyprawa curry. Teraz mieszanka musi odpoczac i wystygnac, a nawet byc schlodzona. Zwykle dobie ro albo dzien wczesniej wtedy najlepiej sie pakuje do ciasta. Ale jak zrobie rano to rowniez jest ok na popoludnie. Ciasto kroimy na kwadraty, na srodek dajemy mieszanke i zamykamy w ksztalcie trojkata. Piekarnik nalezy zagrzac do 230 stopni i do goracego wstawiamy . Musze jeszcze dokladnie sprawdic czas pieczenia, bo nie sparwdzam z zegarkiem. jako ze u mnie miekarnik sobie gra w picipolo, musze w trakcie piecenia okrecic blaszke. A tak juz po upieczeniu CZesto nieprzyrumieniam do konca za pierwszym pieczeniem. Tylko po wystudzeniu wstawiam do zamrazalnika. Mam gotowe kiedy potrzeba na nastepny raz. Wtedy tylko zamrozone wyciagam na 10-15 minut aby odrobine odmrozily sie( w tym czasie nagrzewam piekarnik, jednak teraz tylko do 180-200 stopni), wstawiam do piekarnika. Kiedy sie zrumienia sa juz cieple, i smaczne jakby swiezo upiecone. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #1259 Opublikowano 26 Marca 2018 wiem, wiem wstyd NIE - francuskie akurat nie - też kupuję i filo kupuję - świetne rożki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #1260 Opublikowano 26 Marca 2018 Aniu, z tymi korzennymi to akurat trafiłaś w dziesiątkę. U nas okres przeziębień, a jak wiadomo na takie "bakcyle" naturalnym lekarstwem są właśnie takiego typu składniki. Piekarnik u każdego żyje własnym życiem, więc nie ma co się rozpisywać Myślę, że dodatek harissy też nie zaszkodzi Będziem piec i będzie piekło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1261 Opublikowano 26 Marca 2018 NIE - francuskie akurat nie - też kupuję i filo kupuję - świetne rożki Ja zwykle robie. Tak sie przyzwyczailam, filo czasem tez, tylko te jak juz mam potrzebe do odpowiedniego ciasta. W temacie u mnie masz pokazane jak rozciagalam( trzeba wrocic kilka srton ).Mam nadziej ze zasmakuja wam. Będziem piec i będzie piekło Qba dodatki ostrosci tak jak pisalam, dla kazdego. U mnie niestety ja chyba jestem z tych najmniej potrzebujaca tego palenia na dwa konce Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #1262 Opublikowano 27 Marca 2018 Ja robie podobne tylko zamiast groszku daje papryke i kukurydze ide w strone bardziej tych mexikanskich a co do ciasta francuskiego to sily nie mam do walkowania . robilam takie tez ze szpinakiem i wedzonym bialym twarogiem.musze zrobic w Twojej wersji. [Dodano: 27 mar 2018 - 12:30]Anno ten przepis przypomina mi troche cos co kiedys jadlam pod nazwa samosa z tym ze tam byly 2 wersje jedna z cebula i miesem a druga z ziemniakami i groszkiem i byly w ksztalcie trojkata Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1263 Opublikowano 27 Marca 2018 Electra, przepis mam od kolezanki , ktora jest z pochodzenia z Indii. Samosa ma troche inne ciasto, bo jest to produkt smazony w tluszcu. Ale nadzienie jest podobne. Bede robic samosa to wstawie tez przepisy. U nas bardzo lubia wszystko co curry'owate. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #1264 Opublikowano 27 Marca 2018 Tak samosa to ciasto inne , wiem tylko wlasnie skojazylo mi sie wlasnie z farszem , ja jadlam takie robione przez znajoma z Somalii.Ja czasem robie takie pierozki i uzywam yufka to cos w podobie jak ciasto filo[Dodano: 27 mar 2018 - 20:02]A lubicie indyjskie Vindaloo ?co prawda potrawa wywaodzi sie z Portugalii, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1265 Opublikowano 27 Marca 2018 Kasia u mnie w domu jest najwieksym zjadaczem curry, ona lubi , ja osobiscie nie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #1266 Opublikowano 28 Marca 2018 Ja lubie wszystko co ma curry i kuchnie azjatycka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-593765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1267 Opublikowano 17 Października 2018 Malo teraz robie ,bo jakos czasu brak w zyciu. Ale za to najmlodsza zaczyna brac sie za gotowanie. Zrobila salatke na obiad. Znalazla przepis w jakies gazecie i zrobila. Slatakta z baranina i feta Musze powiedziec ,ze bardzo smaczna byla. Sos do tej salatki byl grzany. Baranina tylko na grilu bez jakichkolwiek przypraw. a mimo wszystko bardzo smaczne bylo.JAko dodatek "chrupiacy" prazone orzechy wloskie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1268 Opublikowano 17 Października 2018 ze bardzo smaczna byla Uwielbiam tego typu sałatki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1269 Opublikowano 17 Października 2018 My rowniez Waldku, U nas sa to zwykle obiady . Rozne warzywka, rozne mieso czy ryby i rozne " chrupaczki" Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1270 Opublikowano 17 Października 2018 To widać że córka złapała bakcyla!Brawa dla córki! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1271 Opublikowano 18 Października 2018 Dziekuje Karolu Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1272 Opublikowano 18 Października 2018 O i moje smaki ..jak widze to wspolne obiady by nam smakowaly Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1273 Opublikowano 18 Października 2018 ANNAM, dnia 17 Paź 2018 - 21:00, napisał: ze bardzo smaczna byla Uwielbiam tego typu sałatki Ja też uwielbiam i robię sobie często , byle by nie było owoców morza.Aniu, przynajmniej teraz masz pożytek z Córki, zapewne zaskoczy Cię nie jeden raz Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1274 Opublikowano 18 Października 2018 ANNO brawa dla córci. Pozdrawiam serdecznie . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1275 Opublikowano 18 Października 2018 O i moje smaki ..jak widze to wspolne obiady by nam smakowaly U nas dosc czesto takie obiady. Szybkie i kazdy lubi. Tylko do tej pory przyprawialam mieso, a tutaj jest bez jakichkolwiek prypraw. Ja też uwielbiam i robię sobie często , byle by nie było owoców morza. Aniu, przynajmniej teraz masz pożytek z Córki, zapewne zaskoczy Cię nie jeden raz Jeszcze troszke, ma dopiero 11 lat , wiec wczesnie zaczyna , mam nadziej ze dalej tak bedzie ANNO brawa dla córci. Pozdrawiam serdecznie . MAlgos dziekuje, jak wstanie przekaze Pozdrawiam rowniez, Ciebie to ostatnio malo tutaj Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/51/#findComment-609904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.