Woytas Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1276 Opublikowano 18 Października 2018 (edytowane) Smakowitości, lubię takie . Ma talent córka. Edytowane 18 Października 2018 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-609944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1277 Opublikowano 19 Października 2018 ma dopiero 11 lat Rośnie Ci następczyni godna Ciebie, a że tak wcześnie to bardzo dobrze, bo dużo się jeszcze od Ciebie nauczy.Pozdrowienia i powodzenia P.S. Jak tam nalewka Wisielec? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-609965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1278 Opublikowano 19 Października 2018 Tylko do tej pory przyprawialam mieso, a tutaj jest bez jakichkolwiek prypraw. Może córa czytała posty np. StefanaS o hamburgerach ( sam kotlet jest bez przypraw, a dopiero dodatki nadają smak całości) Albo po prostu ma wrodzony talent po mamie Gratulacje dla córki, sałatka wygląda super i zapewne też tak smakowała. Wielkie :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-609966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1279 Opublikowano 19 Października 2018 Ciebie to ostatnio malo tutaj A nie nie.. Jestem codziennie, tylko mało piszę . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-609967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1280 Opublikowano 19 Października 2018 Rośnie Ci następczyni godna Ciebie, a że tak wcześnie to bardzo dobrze, bo dużo się jeszcze od Ciebie nauczy. Pozdrowienia i powodzenia P.S. Jak tam nalewka Wisielec? Nauczy sie duzo to prawda. A wisielca nie nastawilam, musze po wodke polechac. Moe w tym tygodniu znajde czas . Jeszcze owoce sa na drzewach. Teraz dochodza lepsze, bo bardziej slodkie przez slonce wiosenne i deszcz. Ja za to walcze z mango. Może córa czytała posty np. StefanaS o hamburgerach ( sam kotlet jest bez przypraw, a dopiero dodatki nadają smak całości) Albo po prostu ma wrodzony talent po mamie Gratulacje dla córki, sałatka wygląda super i zapewne też tak smakowała. Wielkie Steana nie czytala. ale wynajduje przepisy patrzac na zdjecia. Pozniej chce tego dokonac, powoli i bedzie miala swoje smaki. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-610042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #1281 Opublikowano 19 Października 2018 (edytowane) jaki Dwór taka Dwórka....Jaka Matka taka Córka..... Świetnie... AnioMi, ukłaniam Edytowane 19 Października 2018 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-610058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1282 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zeby nie bylo ,ze tylko moje dzieci do kuchni zapedzam, to dzis upieklam paczki Zwykle robilam z powidlami sliwkowymi smazone zawsze po nadzieniu. dzis wszystko odwrotnie. Usmazone i nadziane, dzem malinowy. DZiewczyna smakuje, to dla mnie najwazniejsze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1283 Opublikowano 6 Listopada 2018 Aniu znecasz sie nade mna :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1284 Opublikowano 6 Listopada 2018 Piekne i pyszne musza byc ...paczusie ...jedyne ciacho ktorego nie jestem w stanie sobie odmowic Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1285 Opublikowano 6 Listopada 2018 Nie ma jak domowe. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612172 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1286 Opublikowano 6 Listopada 2018 Aniu znecasz sie nade mna Eli, to rekawy podciagnij i juz.To szybko idzie Piekne i pyszne musza byc ...paczusie ...jedyne ciacho ktorego nie jestem w stanie sobie odmowic Electra dziekuje Ja zjadam zawsze jednego .Pierwszego paczka . Reszta dla innych . Ale nie ma sie co wstydzic. Przepadam za ciastem drozdzowym wiec rozumiem Twoj bol. Nie ma jak domowe. Dziekuje Karolu [Dodano: 06 lis 2018 - 21:30]Wczoraj wrocilam do domu z pracy zmeczona wiec cos szybkiego na obiad bylo. Dziewczyny przepadaja za... " Pumpkin Pasta". wszysbko, zgrabnie i za kazdym razem odrobine inaczej.Bo to pumpkin inny, a to smietana inna w domu, czy jakies ziola dokladam wedlug smaku. Jednak nigdy nie bylo reklamacji.W czasie zanim makaron sie ugotuje sos jest zrobiony, wiec jesli jest cos ponizej pol godziny, to szybki obiad. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1287 Opublikowano 6 Listopada 2018 Wygląda smakowicie ta "pumpkin pasta" ale prosilibyśmy o zarys przepisu chociaż Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1288 Opublikowano 6 Listopada 2018 Wygląda smakowicie ta "pumpkin pasta" ale prosilibyśmy o zarys przepisu chociaż To taki jakby oczny przepis. Makaron , to fettuccine. Nastawiam wode osolona i w tym czasie , Kroje jedna cebule czerwona( bo jest slodsza) w kostke, ale nie za drobno. Jeden duzy zabek czosnku, tylko posiekany nie roztarty. Na glebokiej patelni na malym ogniu z dwiema chyba lyzkami masla zmiekczam cebule. a teraz pol pumpkina obieram i kroje w kostke. Kiedy cebula jest prawie miekka, dodaje czosnek. Po okolo minucie dorzucam pumnkinowa kostke. Biore kilka zyzek wody solonej z dara do patelni i przykrywam na chwile, aby kostka zrobila sie prawie miekka. W tym czasie mam juz makaron w wodzie. Teraz dolewam na oko ( wiem, bolesnie ) swiezej smietamy i miesza. Ma malym ogniu tworzy sie sos, zgestnieje, trzeba tutaj uwazac, bo czasem zanim makaron bedzie gotowy potrafi za bardzo zgestniec. Mozna dodac wody lub odrobine wiecej smietany. Teraz tylko pieprz . Kiedy pasta jest prawie gotowa, przekladam ja bez odcedzania od razu na patelnie do sosu. Kilka lyzek sody od makaronu dodaje, bo makaron bardzo wiaze sos i robi sie za sztywne danie. Na konie dodaje ziola. Tutaj juz jak kto lubi, bazylie pietruszke oregano itd. To co sie lubi. Wg mnie wszystko tu pasuje. Tylko swieze nie suszone. Na talerzu juz dodajemy starty ser parmesan. Tylko jesc. a co zostanie to jest na drugi dzien na lunch. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612206 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1289 Opublikowano 6 Listopada 2018 pol pumpkina obieram i kroje w kostke. Ile tej dyni dodajesz? Na przykład na osobę, albo do 10dkg makaronu?Pół dyni to może być ho, ho, ho.... Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1290 Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) To w takim razie na zdjęciu to chyba jakiś barwiony makaron bo w pierwszej chwili myślałam ,że na talerzu są jeszcze paseczki jakiejś wędliny. Edytowane 6 Listopada 2018 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1291 Opublikowano 6 Listopada 2018 pol pumpkina obieram i kroje w kostke. Ile tej dyni dodajesz? Na przykład na osobę, albo do 10dkg makaronu?Pół dyni to może być ho, ho, ho.... EANNO, to byl butter pumpkin. Bylo go chyba z pol kg. A makaronu 375g. Tym razem kupnego. To w takim razie na zdjęciu to chyba jakiś barwiony makaron bo w pierwszej chwili myślałam ,że na talerzu są jeszcze paseczki jakiejś wędliny. To makaron 3 kolorowy. Zielony szpinakowy, zwykly zolty jajkowy i czerwony pomidorowy. Czasem robie sama, ale kiedy na szybko , to kupilm. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-612212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1292 Opublikowano 16 Listopada 2018 Mam dosc duzy problem. Na Swieta bede miala gosci i jedna osoba jest uczuleniowcem. Jako ze jest to uczulenie na orzechy, musze wlasnie ten produkt wyeliminowac z ciast. Reakcja jaka osoba dostaje jest anaphylaxis reaction. Wiadomo nie chce miec i zrobic komus Swiat szpitalnych. Moze ktos poradzimi czym zasapicorzechy i olejek migdalowy w makowcu? Myslalam o olejku rumowym, chyba ten bedzie ok? A orzechy zastapic prazonymi platkami owsianymi. Prosze o opinie, zwlaszca tych , ktorzy maja w domu uczuleniowcow orzechowych. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1293 Opublikowano 16 Listopada 2018 czym zastąpic orzechy i olejek migdalowy w makowcu? Do makowca nie musisz dawać orzechów w ogóle. Uczulenie na orzechy to nie uczulenie na olejek migdałowy, bo olejki są tłuszczami zaś uczulenia są na białko.Do bez-orzechowego makowca daj dużo rodzynek, Twoją wspaniała skórkę pomarańczową, możesz dać figi i powidła śliwkowe, ew. banany suszone na slońcu.Zamiast olejku daję nalewkę z czeremchy, która ma bardzo migdałowy smak. Dodatkowo mak przyprawiam cynamonem, kardamonem, skórką cytrynową oraz białym pieprzem i solą. Słodze wyłącznie miodem oraz dodaję jajka. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1294 Opublikowano 16 Listopada 2018 Jajka tez musze zastapic ( ma tez uczulenie na jajka).Zamiast jaj dodam chyba ocet jablkowy lub rozdeptanego banana. Ciasto drozdzowe bez jaj rowniez zrobie, tylko wlasnie problemem byl dlamnie mak. Nalewki z cheremchy niestety nie mam ,ale mam wisniowa, na niewypestkowanych owocach. Czy taka bedzie ok? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613253 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1295 Opublikowano 16 Listopada 2018 (edytowane) Ja nie toleruję oleju migdałowego i dlatego nie smakują mi makowce z jego dodatkiem . Poza tymi dodatkami o których napisała EAnna możesz dodać jeszcze żurawinę , daktyle . Pytanie na jakie orzechy dana osoba jest uczulona - czy na migdały też?? Edytowane 16 Listopada 2018 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1296 Opublikowano 16 Listopada 2018 W takim razie zamiast jaj dodaj bułke tartą z mlekiem (musi byc dosyć gęste) aby całość się trzymała.Nalewka wiśniowa może być. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1297 Opublikowano 16 Listopada 2018 Daj wisniowke , pasuje, ja daje wisnie i wisniowke do moich makowcow, jak zaczelam taki erobic to innych nikt nie chca Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #1298 Opublikowano 16 Listopada 2018 osoba jest uczulona - czy na migdały też?? Powiedziano mi ,ze na migdaly rowniez. Dziekuje dziewczyny . Zrobie probnegomakowca, zobaczyny jak moje panny zaakceptuja jego smak. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1299 Opublikowano 16 Listopada 2018 No lepiej nie dawaj - istnieje coś takiego jak reakcja krzyżowa chyba ,że masz nalewkę na wypestkowanych owocach Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 17 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #1300 Opublikowano 17 Listopada 2018 Miej litość. Pączki wyglądają obłędnie, a zwłaszcza że to mój ulubiony i ukochany łakoć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/52/#findComment-613288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.