electra Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 30 Lipca 2014 u nich to wszystko do "gory nogami" smacznie wygladaja , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 30 Lipca 2014 (edytowane) A ten pomysł z "kołdunami" z kury to Kruszynko to wyszko z tego, ze nie lubie marnowac niczego, a nie zawsze mi zjadaja mieso z rosolu, pierogi zaś, jakiekolwiek maja wziecie Edytowane 30 Lipca 2014 przez Kruszynka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-364041 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 10 Września 2014 Zeby nie bylo ze sie lenie.NAjpierw zrobilam sobie serek. Odkrylam, ze jednomleko bardzo ladnie sie zsiada wiec powoli zaczynam probowac z tego mleka sery robic. No i twarog jest. Tylko Zuzia juz sie dobrala do niego, zanim zdjecie zrobilam Nastepnie, pracuje nad receptura nad pierniczkami, wiecie takimi miekkimi, no juz prawie jest, jeszcze kilka poprawek i beda takie jakie chce. Nie sa slodkie( te ze sklepu sa dla mnie za slodkie) no i bede musiala tez popracowac nad czekolada, ale to w przyszlosci. Teraz te ktore juz zrobilam( i tylko zdjecie po nich zostalo ) TAk samo mam wielka ochote zrobic chleb ,ale taki inny. Jest on robiony na kaszcze mannie plus duzo dodatkow. Dwa rodzaje jeden z orzechami i suszonymi owocami oraz z drugi z nasionami. W smaku bardzo smaczny tylko jeszcze konsystencja ciasta przed pieczeniem mi nie pasuje, no ale powoli i to poprawie: A wczoraj byla kielbasa wedzona, wg Dziadka . Dziadku dziekuje za ten przepis, wczesniej robilam teraz robilam i dla mnie jest wspaniala Mam nadzieje, ze udowodnilam, ze sie nie leniehttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/68bedcb14b473a943cfd_MV_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 10 Września 2014 Mam nadzieje, ze udowodnilam, ze sie nie lenie Jak zobaczyłem zdjęcia to Ci wierzę Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 11 Września 2014 nie ma lipy...... same sosny Mocno roboczy dzień Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 11 Września 2014 A wczoraj byla kielbasa wedzona, wg Dziadka . Dziadku dziekuje za ten przepis, wczesniej robilam teraz robilam i dla mnie jest wspanialaA przekrój tej kiełbaski? ładny chlebek. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 11 Września 2014 A przekrój tej kiełbaski? Jak bedzie jedzona Paweljack to postaram sie zrobic zdjecie. W temacie jak sie wrocisz na poczatek to robilam juz ta kielbase, u mnie w domu wszystkim smakuje. adny chlebek. Dziekuje bardzo, jeszcze troche potrzeba nad nim popracowac,bo sie odrobine kruszy, czego w chlebie bardzo nie lubie. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 11 Września 2014 jeszcze troche potrzeba nad nim popracowac,bo sie odrobine kruszy, czego w chlebie bardzo nie lubie.Może za mało kleistego dodajesz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 11 Września 2014 Tak brakuju "cos" moze wlasnie tego kleistego Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 11 Września 2014 Aniu Ty nie jestes osoba ktora ma czas na leniuchowanie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 24 Września 2014 Mam ostatnio bole stawow spowodowane zima i duza iloscia lekarstw . Wiec przyszedl czas a salceson ( w koncu jedzenie ma byc lekarstwem ) Tylko sklad salcesonu zmienilam, mialam duzo uszu ( wiem, zazdroscie mi tego , bokiedy tylko chce moge je kupic ) wiec chyba powinnam nazwac ten salceson usznym Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 24 Września 2014 Salecosn z uszkami omomom Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 24 Września 2014 salceson usznym Nie tylko same uszy w nim widzę i mięsko też jest Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 25 Września 2014 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 25 Września 2014 Piękny, a jaki chrupiący!!! . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 25 Września 2014 Mniam,pychota;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 25 Września 2014 Taki salceson na bóle stawów najlepszy, i zimne nóżki też . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 25 Września 2014 Oj dziekuje, musze znowu pojechac i kupic uszy, bo bardzo nam smakowal. w koncu bedzie to lekarstwo , w nadmiarze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 25 Września 2014 Ja czasem robie salceson w plastikowych pojemnikach np po margarynach.Jak wszystko się już skrzepnie to można wyjąć z pojemnika i kroić.W takich pojemnikach mrożę równiez galaretę.Jak chcemy jej skosztować rano to wieczorem wyjmuję z zamrazarki i siup do małego garnka wlewam troszkę wody [około 1/4 szkl]i i zagotowuję pod przykryciem .Wlewam wszystko z powrotem do pojemnika i na rano mam świeżą galaretkę. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 25 Września 2014 a jak parzysz te pojemniki z salcesonem? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 25 Września 2014 Ja po prostu gotuję łepek swiński , lub ozorek wołowy [ściągam potem skóre],golonkę ,podgardle,skórki,uszy,lub wszystko razem do miękkości z listkiem,zielem.Wyjmuję wszystko kroję w paseczki ,a wywar jeszcze gotuję z godzinkę.Mięska ,skórki,wkładam do pojemnika doprawiam czosnkiem ,solą i pieprzem i zalewam wywarem tak ,aby je tylko przykryć.Za kilka godz mój salcesonik gotowy .[bez parzenia] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-373013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 25 Września 2014 Ja czasem robie salceson w plastikowych pojemnikach np po margarynach. MAm nadzieje ze tej margaryny z tych pijemnikow nie jesz Ja po prostu gotuję łepek swiński , lub ozorek wołowy [ściągam potem skóre],golonkę ,podgardle,skórki,uszy,lub wszystko razem do miękkości z listkiem,zielem.Wyjmuję wszystko kroję w paseczki ,a wywar jeszcze gotuję z godzinkę.Mięska ,skórki,wkładam do pojemnika doprawiam czosnkiem ,solą i pieprzem i zalewam wywarem tak ,aby je tylko przykryć.Za kilka godz mój salcesonik gotowy .[bez parzenia] Salcesony wczesniej robilam,jednak nawet w sztucznych oslonka parze. A smak w naturalnej oslonce najbardziej mi podchodzi.NIe robie teraz tak wielkich porcji jak wczesniej, i nie musze zamrazac. Teraz zrobilam dwa salcesony i poszly w bardzo krotkim czasie, w koncu mam teraz 4 +1 dzieci , , a to +1 ma apetyt na dobre rzeczy , salceson bardzo jemu smakowal Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-373077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 26 Września 2014 Annam narobiłaś mi smaku na jakiś salcesonik, muszę się zabrał. Ale będzie salceson bez ucha!http://www.sherv.net/cm/emoticons/farm-animals/pig-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-373101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 26 Września 2014 Ja kiedys robilam w woreczkach foliowych ,nie parzylam ,ale dla mnie to byla bardziej miesna galareta niz salceson teraz kupilam sztuczna oslonke na salceson ,tylko przeraza mnie wielkosc wsadu 3.5 kg ( kto to zje) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-373147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 26 Września 2014 Margaryny od dziecka nie lubiłam i nie jadam.Dla siebie robię mikserem masełko ze smietany [od baby]Wracając do salcesonu to robię go sporadycznie i to co mi sie nie mieści we flaku wkładam do pojemniczków.,albo jak nie mam po prostu tego flaka.Różnicy duzej nie dostrzegam ,ale to moze dlatego ,ze rzadko robie ,a jeszcze rzadziej jadam.Salcesonu nie mrożę ,pisałam o galarecie mrozonej w pojemnikach. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-373262 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.