Skocz do zawartości

Annam W kuchni robi....


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 Oj dziekuje dziekuje,  jestescie kochani, :D

 

 

Robione były chyba na maśle a smażone na smalcu.Takie są najlepsze.
 

 Ja zawsze robie na masle, u mnie margaryna ma zakaz wstepu do domu :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363243
Udostępnij na innych stronach

Dzisiejszy obiad: rosol z pierogami z kurczakiem. Wczoraj wieczorem ugotowalam na calej kurze rosol, pozniej przecedzilam dzisiaj zmielilam mieso z kury  doprawilam i pierogi gotowe. Podane w goracym rosole akurat na dzisiejszy zimny dzien

post-40723-0-10972600-1406699365_thumb.jpg

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363929
Udostępnij na innych stronach

Jako ze zima ,to trzeba rozgrzwajace obiady robic. Druga czesc to cepeliny,

post-40723-0-99520600-1406705393_thumb.jpg

 Nie matrwcie sie i nie podejrzewajcie mnie o taka pracowitosc. Jutro bedzie obiad odgrzewany :laugh:

 

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363937
Udostępnij na innych stronach

No proszę ,jakie smakowitości zrobiłaś  :tongue:  :clap:

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363945
Udostępnij na innych stronach

 

 

rosol z pierogami z kurczakiem
Smacznie wyglądają te pierogi.Ciasto do nich jak robisz? 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363949
Udostępnij na innych stronach

To jest ciasto bez jaj a maka pszenna  meszana z kukurydziana.  .A reszta robiona tak jak na pierogi normalne. Tylko po odpoczynku wywalkowalam maszynka i kroilam  foremka do ciastek. Ciasto to mozna gorowac,msmazyc i na parze robic. Nie jest bardzo elastyczne , trzeba uwazac przy zamykaniu pierogow, bo latwo je przerwac  i wtedy do wyrzucenia sie nadaje.

Co do proporcji to jak zwykle "na oko".

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363950
Udostępnij na innych stronach

 

 

akurat na dzisiejszy zimny dzien

Że też u Was musi być zawsze odwrotnie :frantics:;)

A ten pomysł z "kołdunami" z kury to :thumbsup::clap:

"Zwierzęta się wypasają.

Człowiek je.

Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny"

Anthelme Brillat - Sawarin

 

Pozdrawiam serdecznie. Kazik.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363968
Udostępnij na innych stronach

u nich to wszystko do "gory nogami"  :) smacznie wygladaja ,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-363988
Udostępnij na innych stronach

A ten pomysł z "kołdunami" z kury to

 Kruszynko to wyszko z tego, ze nie lubie marnowac niczego, a nie zawsze mi zjadaja mieso z rosolu,   pierogi zaś, jakiekolwiek maja wziecie   :D

Edytowane przez Kruszynka

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-364041
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Zeby nie bylo ze sie lenie.NAjpierw zrobilam sobie serek. Odkrylam, ze jednomleko bardzo ladnie sie zsiada wiec powoli zaczynam probowac z tego mleka sery robic. No i twarog jest. Tylko Zuzia juz sie dobrala do niego, zanim zdjecie zrobilam

post-40723-0-86053600-1410382356_thumb.jpg

 Nastepnie, pracuje nad receptura nad pierniczkami, wiecie takimi miekkimi, no juz prawie jest, jeszcze kilka poprawek i beda takie jakie chce. Nie sa slodkie( te ze sklepu sa dla mnie za slodkie)  no i bede musiala tez popracowac nad czekolada, ale to w przyszlosci. Teraz te ktore juz zrobilam( i tylko zdjecie po nich zostalo )

post-40723-0-62159600-1410382483_thumb.jpg

 TAk samo mam wielka ochote zrobic chleb ,ale taki inny. Jest on robiony na kaszcze mannie plus duzo dodatkow. Dwa rodzaje jeden z orzechami  i suszonymi owocami oraz z drugi z nasionami. W smaku bardzo smaczny tylko jeszcze konsystencja ciasta przed pieczeniem mi nie pasuje, no ale powoli i to poprawie:

post-40723-0-42532500-1410382634_thumb.jpg

 A wczoraj byla kielbasa wedzona, wg Dziadka . Dziadku dziekuje za ten przepis, wczesniej robilam teraz robilam i dla mnie jest wspaniala

post-40723-0-39890400-1410382776_thumb.jpg

 Mam nadzieje, ze udowodnilam, ze sie nie leniehttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/68bedcb14b473a943cfd_MV_orig.gif

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370258
Udostępnij na innych stronach

 

 

 Mam nadzieje, ze udowodnilam, ze sie nie lenie
Jak zobaczyłem zdjęcia to Ci wierzę :thumbsup:   

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370261
Udostępnij na innych stronach

 A wczoraj byla kielbasa wedzona, wg Dziadka . Dziadku dziekuje za ten przepis, wczesniej robilam teraz robilam i dla mnie jest wspaniala

A przekrój tej kiełbaski? ładny chlebek.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370294
Udostępnij na innych stronach

 

 

A przekrój tej kiełbaski?
 

Jak bedzie jedzona  Paweljack to postaram sie zrobic zdjecie. W temacie jak sie wrocisz na poczatek to robilam juz ta kielbase, u mnie w domu wszystkim smakuje.

 

 

 

adny chlebek.
 

 Dziekuje bardzo, jeszcze troche potrzeba nad nim popracowac,bo sie odrobine kruszy, czego w chlebie bardzo nie lubie.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370301
Udostępnij na innych stronach

 jeszcze troche potrzeba nad nim popracowac,bo sie odrobine kruszy, czego w chlebie bardzo nie lubie.

Może za mało kleistego dodajesz?  :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370303
Udostępnij na innych stronach

Tak brakuju "cos" :laugh:  moze wlasnie tego kleistego

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-370305
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 Mam ostatnio bole stawow spowodowane zima i duza iloscia lekarstw . Wiec przyszedl czas a salceson ( w koncu jedzenie ma byc lekarstwem ) 

post-40723-0-98331600-1411590990_thumb.jpg

  Tylko sklad salcesonu zmienilam, mialam duzo uszu ( wiem, zazdroscie mi tego  :tongue: , bokiedy tylko chce moge je kupic ) wiec chyba powinnam nazwac ten salceson usznym  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372810
Udostępnij na innych stronach

 

 

salceson usznym
Nie tylko same uszy w nim widzę i mięsko też jest :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/25/#findComment-372815
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.