chudziak Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 30 Października 2016 Podziwiam i żałuję ,że u nas nie ma takiego wyboru . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-524565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 30 Października 2016 ja u nas uszy swinskie i inne ciekawoski leza w sklepach Pięknie i równiutko Bo tak też może być .......... nie jest to w Polsce Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-524570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 30 Października 2016 U nas przepisy nie pozwalaja aby tak wisialo i bylo w zasiegu reki kupujacego. Wszystko jest w gablotach . Ale jak bylam, wlasnie odliczali ilosc swinek jakie przywiezli. Wisialu parami ,podobnie jak na Twoich zdjeciach. Jednak nadal z dala od kupujacych i bardziej w chlodych warunkach. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-524575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Deska. To moj prezent urodzinowy, bo wlasnie niedawno je mialam ( kolejne 29 jakby sie ktos pytal ). Jest w codziennym uzyciu, b jest na nozkach i stoi po porstu w miejscu gdzie kazdy kroi( jak widac, zdjelam tylko noz i chleb, aby deske bylo lepiej widac .Pomidor jest sredniej wielkosci, zostawilam go, aby pokazac wielkosc deski a wyszlo ,ze to pomidor wyglada jak czeresienka na zdjeciu , taki ze mnie fotograf. Jestem bardzo z niej zadowolona Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-534013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 31 Grudnia 2016 POLECAM Surf Camp Australia4,9 (7) · Surf SchoolSydney NSW, Australia+61 2 9262 1757 Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-534032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 31 Grudnia 2016 POLECAM Surf Camp Australia 4,9 (7) · Surf School Sydney NSW, Australia +61 2 9262 1757 To nie taka deska Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-534178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 5 Marca 2017 Dawno nic nie pisalam, ale tonie znaczy ,ze nic nie robie. NA dowod tego wstawiam mielonke, taka na szybko, bo braki miesne byly. Zrobilam wtedy i boczek i rybki, jednak o tamtych zapomnialam, kiedy robilam zdjecie . No coz, ale tutaj widac ,ze mam mielonke Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 5 Marca 2017 I ogóreczki widać, że też masz Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 5 Marca 2017 Ogoreczki obowiazkowo musza byc Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 6 Marca 2017 Buleczka tez smakowicie wyglada ..i jak profesjonalnie pocieta Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 6 Marca 2017 o chętnie bym się zamienił,Twoje na Moje Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 6 Marca 2017 Ależ apetyczny zestaw śniadaniowy Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 6 Marca 2017 Oj dziekuje ,dziekuje Wam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 6 Marca 2017 Jako ze dopadlo mnie i Zuzanne chorobsko, to siedzimy za kare w domu. Obie lubimy cos robic, a Zuzia jest pelna energii do nauki. Wczoraj zrobilam jej mase z soli aby sie zajela tworzeniem , a sama pracowalam w cukrze. Moje dziecko ladnie podglada i tutaj jest kilka jej pierwszych prac. Chyba bedzie z niej pociecha Te male rece potrafia juz teraz to zrobic, to mam nadzieje ,ze nie straci tylko zapalu Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-543457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ciagle zycie pedzi i chocia ciagle sie cos robi w kuchni ( o glodzie nie trzymam rodziny) to brak czasu i czasem ochoty rpobic zdjecia( zwlaszcza jak sie ich nie umie robic ). Dzisiaj tak na szybko zrobilam sernik o smaku bialej czekolady, z galaretka pomaranczowa z sehmetami pomarancza. Oczywiscie galaretkarobiona z owocow nie z tyrebki( jeszce dzisiaj w poludnie pomarancza byly na drzewie ). Sernik musi smakuje, bo jakos tak znika kawalek po kawalku :DA oto maly kawalke ktory juz teraz zniknal Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Sernik musi smakuje, bo jakos tak znika kawalek po kawalku :DA oto maly kawalke ktory juz teraz zniknal Wcale się nie dziwię Aniu że znika, sama bym się pokusiła na kawałek Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549037 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Dziekuje HAlusia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja tam mimo diety też bym chetnie pojadł. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Bardzo proszę napisz jak robisz galaretkę z pomarańczy: idziesz do drzewka i zrywasz owoc i dalej? Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Najchętniej to bym tej galaretki robionej własnoręcznie spróbowała Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Cały przepis by się przydał..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Sernik ,moje ulubione ciasto.W święta zjadłem tylko jeden kawałek,bo resztę wnuczki spałaszowły.Już wczoraj chciałem kupić ser do pieczenia,ale z powodu mojej nadwagi musiałem zrezygnować z kupna . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Ja tam mimo diety też bym chetnie pojadł. KArolu cukru w nim malo, wiec kawalek nie zaszkodzilby a ser i jaja i zelatyne to zjadasz spokojnie. Bardzo proszę napisz jak robisz galaretkę z pomarańczy: idziesz do drzewka i zrywasz owoc i dalej? Papcio, po zerwaniu pomaranczy, musi byc dojrzaly na drzewie, sam chyba wiesz ,ze takie najsmaczniejsze. Starlam odrobine skorki do sernika, nastepnie czesc owocow wykroilam segmenty pomaranczy( calkowicie czyste , bez najmniejszej skorki) ,a czesc wycisnelam sokrecznie bez bawienia sie w maszyny , bo soczyste i duzo nie trzeba bylo robic. Zwykle stosuje zelatyne w platkach teraz mialam tylko sypka a ze leniwa jestem tonie jechalam do sklepu. Namoczylam zelatyne w wodzie, sok zagrzalam, jednak musialam dodac odrobine cukru, bo za bardzo kwasne po podgrzaniu bylo( nauczyla mnie praktyka, ze jesli sok po podgrzaniu jest kwaskowy nalezy oslodzic, inaczej galaretka rowniez bedzie kwasna i to bardzo). Kiedy zawrzalo, dodalam zelatyne i pozniej wylaczylam. To wszystko. Po wstepnym wystudzeniu wlalam na gore sernika gdzie juz wczesniej rozlozylam segmety pomaranczy. Ta galaretka nie ma tego smaku jaki ,przynajmniej dla mnie, pozostawia ta z kartoniku. Cos jest tam dodawane, ze mam uczucie jakbym karton zjadla. Dziekuje Najchętniej to bym tej galaretki robionej własnoręcznie spróbowała Olgo, przepis podalam, tylko u Ciebie ten piersz punkt, zrywanie z drzewa dojrzalych owocow , jest chyba niemozliwy Cały przepis by się przydał..... Nie placz juz podaje. Galaretke juz napisalam, czyli koncowy etap. U mnie taki deser ,to czysta improwizacja. MIalam w lodowce ser miekki kremowy ( to nie to samo co dobry polski ser, ale na pewno znajdziesz u was w sklepach taki ser). Ja kupuje u nas taki odrobine slonawy, wg mnie lepszy pozniej smak w serniku.Zapomnialabym dodac bylo go pol kg.poza tym 3 zoltka, 3 lyzki cukru, 200g bialej czekolady, zelatyna, mleko troche wiecej niz pol litra- powinno byc pol na pol ze smietana, ale znowu bylam leniwa , a sernik dobry wiec sie nie przejmuje).Jeszcze spod zwykle daje sie zmielone cistka = okolo 100g masla, ja mialam resztke babki ucieranej nie drozdzowej wiec zmielilam ja i wymieszalam z masle i tym wylozylam dno foremki. jest mniej chrupiace, ale ok w snaku.I to by bylo na tyle ze skladnikow.A teraz do roboty. Oczywiscie zaczelam od namoczenia zelatyny w kilku lyzkach wody,nastepnie wzielam sie za zrobienie creme Anglaise. Czyli mleko wlalam do garnka, aby sie zagotowalo, w tym czasie utarlam odrobine zoltka z cukrem. Kiedy mleko sie zagotowalo, zlalam nim zoltka,ciagle mieszajac, wrocilam ta mieszanke do garnka i mieszajac drewniana miska grzalam do czasu az sie lyzka poktyla mieszanka( mieszanka zgestniala) ale nie gotowac, bo to bedzie slodka jajecznica( jak dobrze pamietam max temperatura to 82,5 stopnia( jak ktos nie ma wprawy to najlepiej mierzyc termometrem) , nastepnie dodalam zelatyne.( tutaj musze napisac, ze lepiej i nawet wskazane jest stosowanie zelatyny w platkach,bonie trzeba juz tego podgrzewac tak jak jest wskazanew przypadku zelatyny proszkowej), szybko przelalam do zimnej miskii dorzucilam czekolade. Kieszalam do czasu rozpuszczenia czekolady , jednoczesnie wiadomo creme sie studilo. w mikserze roztarlam ser i dodalam partiami creme Anglaise. To wszystko wlalam do uszykowanej foremki na ciasto. ciasto trafilo do lodowki( w tym czasie zrobilam obiad i galaretke) Kiedy galaretka przestygla wlalam na sernik,ponownie wstawilam do lodowki, teraz podalam obiad, nastepnie posprzeatalam kuchnie i kiedy juz wszystko bylo zrobione wyjelam sernik i mogli zajadac Mam nadziej ze w miare zrozumiale napisalam. Bo jak mowilam , to czysta improwizacja( jak zawsze ,i wstyd bo wiele dobrych dan w ten sposob umyka).[Dodano: 23 kwi 2017 - 20:01] Sernik ,moje ulubione ciasto.W święta zjadłem tylko jeden kawałek,bo resztę wnuczki spałaszowły.Już wczoraj chciałem kupić ser do pieczenia,ale z powodu mojej nadwagi musiałem zrezygnować z kupna . Nestor, jak dobre to zrob mala ilosci tylko maly kawalek dziennie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Aniu ile masz przesunięcia czasowego ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page/47/#findComment-549148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.