DUCH Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 31 Grudnia 2013 dzisiejsza część produkcji z indykaw głebi pasztet drobiowy smarowanya z przodu nowy wyrób bułki jogurtowe z płatkami owsianymi Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-323732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 31 Grudnia 2013 a z przodu nowy wyrób bułki jogurtowe z płatkami owsianymi Duch witaj . Żeby nie było że na forum są same ochy i achy to na jednej bułce nie widzę " przedziałka " Pozdrawiam jeszcze w starym roku Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-323734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 31 Grudnia 2013 od samego początku z nią były problemy wychowawcze , na kajzerkę się kurcze modnisia chciała wykreować i została pożarta na początku ,, morał z tego taki że nie ma co się wychylać z szeregu tylko trzeba krzyczeć jak " piekarz" krzyczy Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-323738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 31 Grudnia 2013 na jednej bułce nie widzę " przedziałka " A szyneczkę bez "podcieków" za to z przedziałkiem chcesz zobaczyć ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-323751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wiem że dzisiaj święto , ale to są własnie takie dni kiedy mogę spokojnie zrobić to co najbardziej lubię Dzisiaj powstały parówki, z wykorzystaniem mięsa z indyka mojego chowu Efek końcowy jest taki Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-324957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Wiem że dzisiaj święto , ale to są własnie takie dni kiedy mogę spokojnie zrobić to co najbardziej lubię Dzisiaj powstały parówki, z wykorzystaniem mięsa z indyka mojego chowu Efek końcowy jest takiDSC_1805.JPGPięknie Duch, a gdzie przepis na te parówki i proces produkcji opisany Masz kuter? Ja się przymierzam do zrobienia parówek i czytam kto jak robił. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-324967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja tez prosze o przepis Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-324991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Duch a ja gratuluje parowek. Ty jestes w tak dobrej sytuacji ,ze mieso swojskie zawsze masz , tylko pozazdroscic Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-324993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Duch, parowy pięknie się prezentują! U mnie nie wypoczywały tak długo na talerzyku! Czekam na szczegóły wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-325069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 7 Stycznia 2014 (edytowane) pierś z indyka , oczyszczona 1.3 kg , mostek wołowy odkostniony 0,3 kg , wieprzowina z kątów 0,33 kg , podgardle oraz tłuszcz drobiowy 0,7 kgpeklosól 21g /kg zapeklowane na 3 dni .przyprawy :pieprz czarny 1g / kgpapryka słodka 0,7g /kg gałka muszkatołowa 0,3g /kgmleko w proszku 1g / kgzimna woda 25% całości mięso po peklowaniu zostaje rozluźnione w pojemniku aby ściśle do siebie nie przylegało i wstawiam do zamrażalki , nie zamrażalnika w lodówce na 1,5 do 2 godzin .Nie doprowadzam do mocnego zamrożenia . Maszynka i sitko " 5 " , sprawdzam temperaturę mielonego farszu , jest 4 st C . mięso po zmieleniu wraca ,tym razem do lodówki gdzie jest 5 st C . w między czasie zmieniam sitko na 1,5 -2mm , i mielę teraz masę miesną na takim sitku z ciągłą kontrolą temperatury u mnie było 6 st C i jeszcze kolejny raz mielę na tym samym sitku , temperatura 8 st C . Po 3 mieleniach , do lodówki a w tym czasie warzę przyprawy i mieszam z lodowatą wodą . Masę mięsną wyjmuję , temperatura 8 - 9 st C , dolewam wodę z przyprawami i staram się dość szybko wymieszać ręką aby nie ogrzewać nad to farszu , Nadziewanie w jelita naturalne ..Osadzanie do 1h w temperaturze 14 st C , Osuszanie w wędzarni , wędzenie w temperaturze 50-55 st C , nie za gęstym dymem do jasno brązowego koloru . parzenie w tem 70- 73 st C 15 minut . Z parzenia ,parówki wędrują do wiadra z zimną wodą i tam pozostają przez kolejne 5 minut , później na kije i dalsze studzenie u mnie w pomieszczeniu gdzie wczoraj było 5 st C.. Dla mnie smacznie , choć małe uwagi co do smaku bym miał ale to może kwestia przejedzenia jeżeli chodzi o mielenie farszu to już wczesniej były próby z blenderem, malakserem , bo oczywiście kutra nie mam , ale to mielenie na sitku 1,5- 2 mm 2 razy i wcześniej raz na 5 mm jest według mnie bardzo dobre jeżeli chodzi o konsystencję farszu , lecz uciążliwe przy samym mieleniu nad czym popracuję Oczywiście sitka i nożyk - żyleta Edytowane 7 Stycznia 2014 przez DUCH Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-325134 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Dzisiejszy chleb pszenny na kolacje i sniadanie wyszedł całkiem przyzwoity , według mojego osądu Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-328677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 8 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 8 Lutego 2014 Dzisiaj została pozyskana połowa świnki domowego chowu ( po sąsiedzku ) , taka jeszcze młoda była bo połówka z " podzespołami " 40 kg ważyła ,, mieso stygnie do jutra , a jutro rozbiór i będę się zastanawiał co z niej uczynić .. takie dobrodziejstwa mieszkania na wsi że wszystko jest pod ręką a sąsiad wszysko karmi własnym zbożem więc mięso czyściutkie bez niespodzianek Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-332545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 8 Lutego 2014 Dzisiejszy chleb pszenny na kolacje i sniadanie wyszedł całkiem przyzwoity , według mojego osądu Piękny:) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-332578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Dzisiejsze ciasto czekoloadowe wg. mojej córci Weroniki ciasto jak ciasto , ale to białe to serek riccota wytworzony przez tatusia w niedzielę Edytowane 11 Lutego 2014 przez DUCH Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 12 Lutego 2014 Z 20l mleka powstał serek na dojrzewanie . wyrób z mleka świeżego , przy 26 st C dodałem łyżeczkę chlorku wapnia , podpuszczka dodana w ilości 5 kropel na litr przy 38 stC , skrzep pocięty na kwadraty , skrzep dogrzewany 2 krotnie pierwszy raz około 15 minut i kolejnym razem 10 minut . Ostatecznie rozdrobniony do ziarna wielkości przenicy , przełozony do sitka , przewracany co 2 godziny . Prasowany ociązeniem około 6 kg przez 12h . Od samego poczatku wydawał mi się zbyt delikatny i mimo prasowania dość luźny i miekki, Dzisiaj po wyjęciu z solanki wierzch jest mazisty i wydaje mi się że jest to nieprawidłowe . Czy można prosić o wskazówkę gdzie jest popełniony błąd . Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 13 Lutego 2014 Dzisiejsze na jutro Serca Walentynkowe wg,mojej córci ... tylko dla kogo Ona aż tyle serc potrzebuje ?? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 13 Lutego 2014 tylko dla kogo Ona aż tyle serc potrzebuje Oj tato Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 13 Lutego 2014 Duchu, zdolna Twoja Córcia. Jak za dużo tych serduszek się tobie wydaje, to jest dla Ciebie sygnał.Kup wygodne Adidasy, abyś w razie czego nadmiar wielbicieli mógł ganiać gdzie pieprz rośnie Mam nadzieję, że znasz sie na humorze Pozdrawiam serdecznie. Pozdrowienia dla Córci. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 14 Lutego 2014 Dzisiejsza kolacja Walentynkowa wykonana przez moją żonę jako w miłosnej parówce , drabina do serca z ciasta fracuskiego nadziewana szpinakiem z serem fetą Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 14 Lutego 2014 Będzie! Będzie zabawa!Będzie się działo!I znowu nocy będzie mało... :) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Jajko w .... no trudno nie napisać, że to coś nie jest sugerowane !Duchu. Wyłącz kompa i do dzieła ! Edytowane 14 Lutego 2014 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 14 Lutego 2014 gontek,Miro-Wy zbereźniki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 14 Lutego 2014 Roma samo życie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 15 Lutego 2014 Dzisiaj została pozyskana połowa świnki domowego chowu ( po sąsiedzku ) , taka jeszcze młoda była bo połówka z " podzespołami " 40 kg ważyła ,, mieso stygnie do jutra , a jutro rozbiór i będę się zastanawiał co z niej uczynić . Duchu po walentynkach zmęczony pewnie nic tylko gratulować hehehe..ale napisz Waść co uczyniłeś z tą połóweczką blondyneczką Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-333640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) wczorajszy wieczorny chleb . Piekę dla urozmaicenia , bo młodzieży właśnie taki ostatnio smakuje Pszenny na drożdżach ale napisz Waść co uczyniłeś z tą połóweczką blondyneczką połóweczka została rozebrana część poszła na tz. obiadówkę , z podrobów i tłuszczu zrobiłem wątrobiankę wędzoną i kilka słoików dal studentów , część schabu została wytrybowana i poszło na polędwicę łososiową , boczki , skrawki z szynki i po dokupieniu wołowiny na kiełbasę "wojskową " zmodernizowaną poprzez dodanie świeżo mielonej kolendry , golonki na "golonkę w piwie , dwa mięsnie z szynki i kawałek łopatki pekluje się w nastawie na 14 dni i będą wędzonki. .. pewnie zanim dojdą , znowu będę robił kiełbasę bo w tej wojskowej wersji jest wyborna Edytowane 17 Lutego 2014 przez DUCH Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7384-duch-production-prezentuje/page/4/#findComment-334088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.