dzzd1 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam Temat trochę starawy ale coś napiszę: Przeprowadziłem dwa wędzenia: podgardle i polędwica wg schematu wędzenie - peklowanie (~7dni) - parzenie Polędwica nastrzyknięta solanką peklującą w której się moczyła ( po kilku godzinach ). Wynik pozytywny dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Lutego 2015 Wędzenie-peklowanie-parzenie - gratuluję inwencji.... i "pozytywnego" wyniku Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmlyn Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Lutego 2015 Wędzenie-peklowanie-parzenie - gratuluję inwencji.... i "pozytywnego" wyniku To mamy rozwiązany problem z mało słonymi wędzonkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) dzzd1Super kawał !!! ja znam podobny, też wszystko odwrotnie. Siedzi gość w parku na ławce i wpycha kiełbasę do ty...ka. Przechodzień pyta, co pan robi? a gość odpowiada - byłem u dentysty i kazał mi jeść drugą stroną. Ale chyba w temacie dowcipy należy pisać na wesoło. Edytowane 28 Lutego 2015 przez Andyandy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzzd1 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 28 Lutego 2015 To nie jest kawał... Po prostu w czasie wędzenia miałem w wędzarni odrobinę wolnego miejsca... dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmlyn Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 28 Lutego 2015 Przeprowadziłem dwa wędzenia: podgardle i polędwica wg schematu Po prostu w czasie wędzenia miałem w wędzarni odrobinę wolnego miejsca.. - jakie wymiary ma wędzarnia- i co z tym wolnym miejscem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzzd1 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Lutego 2015 A jakie ma to znaczenie? dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekmlyn Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Lutego 2015 A jakie ma to znaczenie? w świetle Twoich "światłych" wywodów, ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Lutego 2015 dzzd1Koledzy piszą, że pomyliłeś kolejność wykonanych procesów. Przypuszczam, że peklowałeś, wędziłeś, parzyłeś. Tak. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzzd1 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 28 Lutego 2015 (edytowane) Niczego nie pomyliłem...A tak klasycznie to wędzę ze 45 lat. dz Edytowane 28 Lutego 2015 przez dzzd1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 28 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 28 Lutego 2015 Niczego nie pomyliłem... A tak klasycznie to wędzę ze 45 lat. I cała naułka Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 1 Marca 2015 To tak, jakbyś wpierw urodził a potem zapłodnił . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 1 Marca 2015 @dzzd1 Zaraz, zaraz.Może i mam kaca, ale jeszcze czytam ze zrozumieniem..... chyba.Czy mam rozumieć, że peklowałeś mięso po uwędzeniu, a potem je sparzyłeś ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzzd1 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 1 Marca 2015 Dobrze kombinujesz, właśnie tak zrobiłem... I twierdzę, że wynik był pozytywny, czy wam się podoba czy nie... dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 1 Marca 2015 To powodzenia Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzzd1 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 1 Marca 2015 Nie wiem o co Wam chodzi? Tak zrobiłem jak napisałem ... Nie polecałem tego do stosowania... Mam kawałek polędwicy z zamrażarki wyrzucić?... dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 1 Marca 2015 Wyrzuć. Zrobiłeś truciznę, to jak dodać do zupy peklosól. Poczytaj może zrozumiesz jaką krzywdę sobie zrobiłeś. Ja już przestałem się dziwić, pomysłowość jest zbyt wielka w każdym temacie czasami bardzo naruszającym zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 1 Marca 2015 Nie wiem o co Wam chodzi? Coś mi się widzi, że sobie z nas robisz jaja. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzzd1 Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 1 Marca 2015 Andyandy gdzie Ty tu widzisz truciznę? Czy jak najpierw peklujesz a później wędzisz, to peklosólw jakiś cudowny sposób Ci się ulatnia? WIĘCEJ LOGIKI dz ps Nie parzyłem w peklosoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 1 Marca 2015 Myślę, że temat czas najwyższy zakończyć i przenieść. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 2 Marca 2015 Nie da się technicznie peklować mięsa po wędzeniu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzzd1 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 2 Marca 2015 A to dlaczego? dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 2 Marca 2015 To 45 lat wędzisz i nie wiesz ?Nie żartuj. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 2 Marca 2015 Poczytaj sobie materiały znajdujące się na forum, a dotyczące tego zagadnienia, a będziesz wiedział. Zapewniam, że jest tego sporo i niektóre są naprawdę dobre.Jak wrócę, to tutaj posprzątam. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.