Grzewlod Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) 46 minut temu, Pacan Wojciech napisał(a): Postanowiłem poprosić ChatGPT Podziwiam Twoją determinację 👍, napiszę to po raz ostatni żeby korzystać z rozwoju techniki najpierw trzeba posiadać odpowiednią wiedzę w danym temacie. Dokładnie to samo dzieje się w mediach społecznościowych YT, FB i innych. Dlatego bezmyślne wklejanie tekstów ktorych się nie rozumie skutkuje tym, że ludzie robią sami sobie krzywdę. Proszę uszanuj moją prośbę i pozostaw mój wpis bez jakiegokolwiek komentarza jest on ogólnym wpisem bez żadnych personalnych wycieczek. Edytowane 11 godzin temu przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 11 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 11 godzin temu 35 minut temu, Pacan Wojciech napisał(a): Wnioski : Szczepan fajnie ze korzystasz z tych podpowiedzi , analiza twoich postów oraz wyników pracy ChatGPT wskazuje na wiele zbieżności . Pocieszające jest to, ze jednak modyfikujesz te podpowiedzi przed wstawieniem . Nie mogę ocenić z własnej praktyki wszystkich aspektów ,które opisujesz , wędzę jako amator i raczej ,nie mam możliwości rozciągania tego procesu na drobne Jestem ciekawy, do czego jeszcze się posuniesz i co jeszcze zrobisz, żeby pisać w tak zaczepnym tonie. Nawet gdybyś chciał posługiwać się ChatGPT, to i tak musisz znać temat i wiedzieć, o czym piszesz. Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) W dniu 18.10.2025 o 20:16, Leonsl napisał(a): Kiełbasa w smaku dobra, ale jak dla mnie zbyt zwarta, zbita. Myślę, że zdecydowanie za dużo golonki. Zobaczcie co się zadziało jeden wpis "zapalnik". 6 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Ostrzegałem, ale co ja tam maluczki wiem. Reakcja Panowie uspokójcie się przestańcie się szarpać jes to uwłaczające. Ponadto jestem pierwszy do pomocy Waldkowi który zrobi parówki z paluszków. Naprawdę lubię twardą merytoryczną rozmowę na poziomie. Takie podejście do tematu jest chore i spowoduje zamknięcie tematu przez Mirak. Arek szanuję Ciebie i zasób Twojej wiedzy weź pod uwagę, że Krzysztof ma za sobą 30-40 letnią praktykę zawodową. Naprawdę warto nieraz posłuchać i czegoś nowego się nauczyć ponieważ na tym polega rozwój. Ja ze swojej strony kończę nie zamierzam więcej brać udziału w tym temacie w którym kl III wywoluje tyle negatywnych emicji. Edytowane 10 godzin temu przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 10 godzin temu Autor Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 10 godzin temu W dniu 18.10.2025 o 20:16, Leonsl napisał(a): Kiełbasa w smaku dobra, ale jak dla mnie zbyt zwarta, zbita. Myślę, że zdecydowanie za dużo golonki. Na podstawie zdjęcia mam wątpliwości, czy cały proces został wykonany prawidłowo. Wędzenie pozostawia wiele do życzenia, a wyrób wygląda raczej tak, jakbyś go upiekł w wędzarni, a nie sparzył. Czy możesz opisać dokładnie, jak przebiegał u Ciebie proces wędzenia i parzenia? Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 10 godzin temu 1 godzinę temu, SZCZEPAN napisał(a): Ale spokojnie – To spokojnie.To pokaż swoje z początku kariery cwaniaczku. Co się czepiasz moich parówek jak nawet nie wiesz jak odróżnić 80/20 od 20/80. Przypominam ,że piszemy teraz nie o parówkach a o Twoim przepisie na Twoją kruchą kiełbasę. Nie odwracaj kota ogonem . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Grzewold , to nie jest zaczepka , a konsekwencja w dyskusji . Prosiłem Szczepana, by ujawniał źródło swojej wiedzy, nie sprawdzałem w programach do sprawdzania pod względem korzystania z AI , wierzę ,że Szczepan jest praktykiem i tą wiedzę posiada . Jedynie zadałem pytania dotyczące stwierdzeń które zostały użyte w wypowiedziach. Ciekawa dyskusja Szczepana z Arkadiuszem, podbita z jego strony lekko ironicznym tonem , stara się być rzeczowy, ale jednocześnie z dystansem nie wdaje się dalej w dyskusję z Arkadiuszem. Nie jest to z mojej strony obrona Arkadiusza on sam się broni doskonale opisując kto i dlaczego korzysta z tego forum a jednocześnie wskazuje proszę do "tematu ". Edytowane 10 godzin temu przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Arek szanuję Ciebie i zasób Twojej wiedzy weź pod uwagę, że Krzysztof ma za sobą 30-40 letnią praktykę zawodową. Ja Twoją również .Wziąłem pod uwagę jego lata praktyki i dlatego próbuję mu wytłumaczyć ,że nie jest na stronie dla praktyków z wieloletnim stażem tylko na stronie dla amatorów i jakoś nie może to do niego dotrzeć.Też troche lat na to poświęciłem to jako takie pojęcia mam jaki wyrób wyjdzie z podanego przepisu jak go się zastosuje literalnie.Wpis kolegi o policyjnej pale to tylko potwierdził. I nie przekonają mnie tłumaczenia ,że cyt: 26 minut temu, SZCZEPAN napisał(a): Na podstawie zdjęcia mam wątpliwości, czy cały proces został wykonany prawidłowo. Wędzenie pozostawia wiele do życzenia, a wyrób wygląda raczej tak, jakbyś go upiekł w wędzarni, a nie sparzył. Czy możesz opisać dokładnie, jak przebiegał u Ciebie proces wędzenia i parzenia? To jest typowy przykład jak napisany przepis nie przystaje do poziomu wiedzy większości uczestników tej strony i tylko na to zwróciłem uwagę, ale do autora to jakoś nie dociera. Edytowane 9 godzin temu przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 9 godzin temu Czy Wy się szaleju najedliście, czy ta golonka Wam zaszkodziła? 2 Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wawaldek11 Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 9 godzin temu 27 minut temu, arkadiusz napisał(a): ...To pokaż swoje z początku kariery cwaniaczku..... Nie mogę uwierzyć, że takie określenia padają na tak szacownym forum Nerwy puszczają, czy co? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 8 godzin temu Godzinę temu, Maxell napisał(a): Czy Wy się szaleju najedliście, czy ta golonka Wam zaszkodziła? Chyba działają w myśl poniższego humorystycznego cytatu.... Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!". Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZCZEPAN Opublikowano 43 minuty temu Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 43 minuty temu 9 godzin temu, Maxell napisał(a): Czy Wy się szaleju najedliście, czy ta golonka Wam zaszkodziła? Proszę moderatorów o usunięcie postów odbiegających od tematu. Obecna wymiana zdań zeszła na tory bezsensownej retoryki, która nie wnosi nic konstruktywnego do dyskusji. Dla zachowania porządku i merytorycznego charakteru wątku proszę o interwencję. Cytuj „Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.” Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.