Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, Pacan Wojciech napisał(a):

Postanowiłem poprosić ChatGPT

Podziwiam Twoją determinację 👍, napiszę to po raz ostatni żeby korzystać z rozwoju techniki najpierw trzeba posiadać odpowiednią wiedzę w danym temacie. Dokładnie to samo dzieje się w mediach społecznościowych YT, FB i innych. Dlatego bezmyślne wklejanie tekstów ktorych się nie rozumie skutkuje tym, że ludzie robią sami sobie krzywdę. Proszę uszanuj moją prośbę i pozostaw mój wpis bez jakiegokolwiek  komentarza jest on ogólnym wpisem bez żadnych personalnych wycieczek. 

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042820
Udostępnij na innych stronach

35 minut temu, Pacan Wojciech napisał(a):

Wnioski : Szczepan fajnie ze korzystasz z tych podpowiedzi , analiza twoich postów oraz wyników pracy ChatGPT wskazuje na wiele zbieżności . Pocieszające jest to, ze jednak modyfikujesz  te podpowiedzi przed wstawieniem .

Nie mogę ocenić z własnej praktyki wszystkich aspektów ,które opisujesz , wędzę jako amator i raczej ,nie mam możliwości rozciągania tego procesu na drobne

Jestem ciekawy, do czego jeszcze się posuniesz i co jeszcze zrobisz, żeby pisać w tak zaczepnym tonie. Nawet gdybyś chciał posługiwać się ChatGPT, to i tak musisz znać temat i wiedzieć, o czym piszesz.

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042826
Udostępnij na innych stronach

W dniu 18.10.2025 o 20:16, Leonsl napisał(a):

Kiełbasa w smaku dobra, ale jak dla mnie zbyt zwarta, zbita. Myślę, że zdecydowanie za dużo golonki. 

Zobaczcie co się zadziało jeden wpis "zapalnik".

6 godzin temu, arkadiusz napisał(a):

Ostrzegałem, ale co ja tam maluczki wiem.

Reakcja

 

Panowie uspokójcie się przestańcie się szarpać jes to uwłaczające. Ponadto jestem pierwszy do pomocy  Waldkowi który zrobi parówki z paluszków. Naprawdę lubię twardą merytoryczną rozmowę na poziomie. Takie podejście do tematu jest chore i spowoduje zamknięcie tematu przez Mirak. Arek szanuję Ciebie i zasób Twojej wiedzy weź pod uwagę, że Krzysztof ma za sobą 30-40 letnią praktykę zawodową. Naprawdę warto nieraz posłuchać i czegoś nowego się nauczyć ponieważ na tym polega rozwój. Ja ze swojej strony kończę nie zamierzam więcej brać udziału w tym temacie w którym kl III wywoluje tyle negatywnych emicji.  

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042828
Udostępnij na innych stronach

W dniu 18.10.2025 o 20:16, Leonsl napisał(a):

Kiełbasa w smaku dobra, ale jak dla mnie zbyt zwarta, zbita. Myślę, że zdecydowanie za dużo golonki.

 

Na podstawie zdjęcia mam wątpliwości, czy cały proces został wykonany prawidłowo. Wędzenie pozostawia wiele do życzenia, a wyrób wygląda raczej tak, jakbyś go upiekł w wędzarni, a nie sparzył.
Czy możesz opisać dokładnie, jak przebiegał u Ciebie proces wędzenia i parzenia?

„Warto doceniać małe rzeczy, które sprawiają, że życie jest piękne.”

Pozdrawiam!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042843
Udostępnij na innych stronach

1 godzinę temu, SZCZEPAN napisał(a):

Ale spokojnie –

To spokojnie.To pokaż swoje z początku kariery cwaniaczku. Co się czepiasz moich parówek jak nawet nie wiesz jak odróżnić  80/20 od 20/80. Przypominam ,że piszemy teraz nie o parówkach a o Twoim przepisie na Twoją kruchą kiełbasę. Nie odwracaj kota ogonem .

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042845
Udostępnij na innych stronach

Grzewold , to nie jest zaczepka , a konsekwencja w dyskusji .

Prosiłem Szczepana, by ujawniał źródło swojej wiedzy, nie sprawdzałem  w programach do sprawdzania pod względem korzystania z AI , wierzę ,że Szczepan jest  praktykiem i tą wiedzę posiada .

Jedynie zadałem pytania dotyczące stwierdzeń które zostały użyte w wypowiedziach. Ciekawa dyskusja Szczepana z Arkadiuszem, podbita  z jego strony lekko ironicznym tonem , stara się być  rzeczowy, ale jednocześnie z dystansem nie wdaje się dalej w dyskusję z Arkadiuszem. Nie jest to z mojej strony obrona Arkadiusza on sam się broni doskonale opisując kto i dlaczego korzysta z tego forum a jednocześnie wskazuje proszę do  "tematu ".

 

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042846
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Grzewlod napisał(a):

Arek szanuję Ciebie i zasób Twojej wiedzy weź pod uwagę, że Krzysztof ma za sobą 30-40 letnią praktykę zawodową.

Ja Twoją również .Wziąłem pod uwagę jego lata praktyki i dlatego próbuję mu wytłumaczyć ,że nie jest na stronie dla praktyków z wieloletnim stażem tylko na stronie dla amatorów i jakoś nie może to do niego dotrzeć.Też troche lat na to poświęciłem to jako takie pojęcia mam jaki wyrób wyjdzie z podanego przepisu jak go się zastosuje literalnie.Wpis kolegi o policyjnej pale to tylko potwierdził. I nie przekonają mnie tłumaczenia ,że cyt:

 

26 minut temu, SZCZEPAN napisał(a):

Na podstawie zdjęcia mam wątpliwości, czy cały proces został wykonany prawidłowo. Wędzenie pozostawia wiele do życzenia, a wyrób wygląda raczej tak, jakbyś go upiekł w wędzarni, a nie sparzył.
Czy możesz opisać dokładnie, jak przebiegał u Ciebie proces wędzenia i parzenia?

To jest typowy przykład jak napisany przepis nie przystaje do poziomu wiedzy większości uczestników tej strony i tylko na to zwróciłem uwagę, ale do autora to jakoś nie dociera.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042848
Udostępnij na innych stronach

Czy Wy się szaleju najedliście, czy ta golonka Wam zaszkodziła?

  • Upvote 1

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042850
Udostępnij na innych stronach

27 minut temu, arkadiusz napisał(a):

...To pokaż swoje z początku kariery cwaniaczku.....

Nie mogę uwierzyć, że takie określenia padają na tak szacownym forum:facepalm: Nerwy puszczają, czy co?

  • Upvote 2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042854
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, Maxell napisał(a):

Czy Wy się szaleju najedliście, czy ta golonka Wam zaszkodziła?

Chyba działają w myśl poniższego humorystycznego cytatu....

 

Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!".

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/746-kie%C5%82basa-szczepana/page/3/#findComment-1042862
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.