ANNAM Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 4 Marca 2015 Nie ma szans zostac na caly tydzien. Jestes na przegranej Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 5 Marca 2015 No i ja się skusiłem Ładne wyroby,jak możesz zapodaj foto przekroju krakowskiej,jestem ciekawy jak Ci wyszła,co do podsuszania to tylko silna wola jest wskazana Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacakam Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 5 Marca 2015 Jeszcze nie mam przekroju bo ..... cwicze silna wole Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 5 Marca 2015 cwicze silna wole Powodzenia Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacakam Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 5 Marca 2015 Chodzę i chodzę wącham czasami nawet poliże ale ... męczy mnie jedno. Kiełbaska suszy się w spiżarni ale jest tam 20 stopni. Czy to za dużo ??? przenieść ją do garażu (spokojnie nie jeżdżę URSUSEM) więc ropą w nim nie wali tam mam 12 - 14 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 5 Marca 2015 Chodzę i chodzę wącham czasami nawet poliże ale ... męczy mnie jedno. Kiełbaska suszy się w spiżarni ale jest tam 20 stopni. Czy to za dużo ??? przenieść ją do garażu (spokojnie nie jeżdżę URSUSEM) więc ropą w nim nie wali tam mam 12 - 14 stopni. Wydaje się idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 6 Marca 2015 Kiełbaska suszy się w spiżarni ale jest tam 20 stopni. Czy to za dużo ???Nie wiem ile i jak się suszy kiełbasę Kostka ale krakowską suchą suszy się w pomieszczeniu o temp. 12-18 stopni i wilgotności 75-80%, przez 10-16 dni, do osiągnięcia wydajności 67%, po czym wędzi się ciepłym dymem 24-32 st. przez 2-3 godziny. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Tak wygląda moja krakowska po 10 dniach podsuszania w temp około 16-18 st. na zdjęciach jeszcze wędzonka wędzona na zimno też wisiała w takich samych warunkach. Edytowane 6 Marca 2015 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 6 Marca 2015 na zdjęciach jeszcze wędzonka wędzona na zimnoPyszności. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 6 Marca 2015 Śliczności, smakowitości . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 6 Marca 2015 Brak słów. http://www.sherv.net/cm/emoticons/hand-gestures/clapping-bravo-smiley-emoticon.gif Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 6 Marca 2015 Pychotaaa :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 6 Marca 2015 piekne suszenie bez ciemnej obwódki pod skórką wyrazy uznania Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 6 Marca 2015 Jacku chylę czoła;))pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-409984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 6 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za dobre słowa,cieszę się że podobają się Wam moje wyroby Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-410028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 6 Marca 2015 Brak mi slow http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,018_Ve_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-410035 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacakam Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 13 Marca 2015 No dobra 10 dni i więcej nie dam już rady ..... co prawda piętek 13 i były obawy ... ale wyszło całkiem smacznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 13 Marca 2015 Pieknosci cudo a ja smak juz czuje http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,45_Kp_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 13 Marca 2015 były obawy Super Ci wyszła ,bardzo fajnie wygląda Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacakam Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 13 Marca 2015 A i smakuje hmmm bomba. Wiec mam kolejny obowiazkowy element do wykonania przy kazdym wedzeniu. Dzis rozprowadze po rodzince i ziore info o wynikach degustacji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 13 Marca 2015 info o wynikach degustacji. Napisz jak ocenili Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybiarzbobromir Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 13 Marca 2015 krojąc taką kostkę, nie przechodzi przez standardowy lejek masarski do kiełbas.Jaką macie metodę do napełniania tych osłonek ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411921 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 13 Marca 2015 Ja wywijam jak skarpetę i nakładam łyżka i w miarę napełniania i upychania - odwijam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411928 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybiarzbobromir Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) rzeczywiście sprytne, nie pomyślałbym o tym. Czy osłonka białkowa jest mocniejsza niż jelito? Edytowane 13 Marca 2015 przez grzybiarzbobromir Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 13 Marca 2015 nie przechodzi przez standardowy lejek masarski do kiełbas Można kupić o większej srednicy ,ale do maszynek typu zelmer nie widziałem. Czy osłonka białkowa jest mocniejsza niż jelito? Tak zdecydowanie. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7524-krakowska-wgkostka/page/6/#findComment-411942 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.