Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Choinką wędzone...plan pierwszy...

Plan pierwszy - cztery kije wędzarnicze przyciągają uwagę, dwa ostatnie zaburzają mi widok i harmonię....  :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek :) Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu....

To jest właśnie to COŚ, co nas łączy na odległość.

Choinkę właśnie wyniosłem, ale zadymiam w poniedziałek. Chyba się po nią cofnę do tyłu.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

dwa ostatnie zaburzają mi widok i harmonię....
nie było więcej w okolicy jałowców :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

cztery kije wędzarnicze przyciągają uwagę, dwa ostatnie zaburzają mi widok i harmonię.

https://youtu.be/cKF2GjRAUtE

:) Kolegowie, dziękuję za miłe słówko... :yes: 

Wiosna za pasem, nieprostych kijków się dostruga....jałowcowych... :thumbsup:

Dyziu, swawol swobodnie z tą choionką.. tylko może nie wszystko wędź na raz... efekta nieznane... :D

• 3 tygodnie później...

jołjołjoł SiBy, czas się sypie szeleszcząc niezmiennie, noce odczuwalnie krótsze... cień coraz dłuższy :thumbsup:

Tom se wyzwoił kiełbasowanie sieczniowe....

Sieczeń to kiedysiej luty, zapamiętajcie na zakiedyś się może przyda...

Zakupy w mięsowym, krowowe mi się trafiło ładne i sporo....

Wiadomo konstrukt sknuć jest sprawą fundamentalną więc go skrupulatnie yębłem

post-52358-0-89302900-1518544627_thumb.jpg

Wartko mkły czynności, dużo nie było 17 kilko, trójkoncepcyjnie, fajnie mam bo se mogę wracać do poprzedniej linii osiągnięć :laugh:

Wszelkie kolizje doświadczenie kiełbaśnika prymitywisty chytrze zbyło...

Z nowości to dłużej peklowałem mięso, kilka dni...

Zdecydowałem się na odpiekanie w piekarniku, rezygnując z odparzania....

Wystygłe...

post-52358-0-93011100-1518544733_thumb.jpg

I się zaczyna brandzlownko, martwa natura w układzie geometrycznym.... jest radocha :laugh:

post-52358-0-57622400-1518545081_thumb.jpg

Również tryb makro...detale przyprawiennicze za woalem białkowym, pozornie chaotycznie rozmieszczone....

post-52358-0-80118300-1518545187_thumb.jpg

Obwis wstępny, szykuje się miejscówkę....żeby nie irytować kije tym razem fotogeniczne :thumbsup: jałOwcowe... 

post-52358-0-68872400-1518545277_thumb.jpg

Umieszczone w międzybelczu, wspaniała lokaliza... grawitacja, korelując z czasem wprawi batony w stan harmonii

Właśnie se, z Zapustów korzystając, podskubuję ze'Szynko'wą... ja jebdolę ależ krowowe podbija smak.... :thumbsup:

Jeszcze jej okrzepnąć i git...

post-52358-0-84575300-1518545424_thumb.jpg

xxxxxxxxxxxxxxxxx

SiBy część dalsza to Kraina Muminków czyli w Macicy segment Mumie :laugh:

Kark i polędwica z pajęcznika 2017 (września czyli), dymnięte przy okazji... nie uporczywie...

post-52358-0-65978500-1518545696_thumb.jpg

Szynek Turlany w Czasie, poniewierany po piwnicach, garażach, kondoniony folią, dymany trzykroć nawet chichinką liniejącą...

Wyszedł... po prostu.

....poza wszelkie granice i oczekiwania, wierzcie mi nie mam takich zwyczajów...oczy się pocą...kompletny jest :thumbsup::laugh:

post-52358-0-64703100-1518545947_thumb.jpg

To choinkowe wędzenie wcale nie zaszkodziło - zupełnie, nawet trochę może czuć tę inność...

xxxxxxxxxxxxx

Trzecia sprawa, to przedstawiam Wam Lusię...

Masturbatorium stara się spleść jej losy z Macicą... Jak Bozia da to więcej infów zamieszczę...

Może tęgawa i industrialnej urody ale my tam zerkamy w czeluści :thumbsup:

post-52358-0-61288300-1518546104_thumb.jpg

Knujmy więc SiBy wyrafinowanie :D

Masło pralka będziesz czynił, farsz mieszal, czy odzienie prał, zachodze w głowę ?. Wyroby tradycyjnie krasne Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Knujmy więc SiBy wyrafinowanie

świetny pojemnik do parzenia :thumbsup:  :clap: ba nawet z cyrkulatorem :facepalm:

kiełby ładne ale czy smaczne ? zapewne :thumbsup:  :clap: 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

:) Lusia to napis na kartonie... :D

Kolegowie, przeceniacie moje płaskie zwoje.... :laugh:

Ćwiartek będzie przełomowym , harmonogramy wstępnie pasujemy, zdamy relację jeśli dostąpimy celu :laugh::thumbsup::yes:

Serde(l)cznie pozdymiam :D

:) SiBy tak się spełnia marzenia.... :laugh:

Plan Masturbatorium umaiło kilka lat temu, niestety warunki nie zawsze sprzyjały...

Przełom nastąpił właśnie teraz...

Macica powiła mini zlot walentynkowy Ryn/Rybical 15 luty 2018...

Spodziewamy się periodycznego występowania tej hardcorowej imprezy mimo, że tylko jednodniowej...

Dokonaliśmy pierwszego na świecie wędzenia na lodzie... :thumbsup:

Jazda figurowa na lodzie, Figury "wybitne" w półświadku kiełbasofilskim..

BazylWidzew, Kruma, Lusia, ziezielony....

Po kolei...

Montaż... tu przewaga wędzaryny macicowej jest bezdyskusyjna, słonizna macicowe, boczuś i kiełba gruba już wisi czeka na Lusię...

post-52358-0-35147200-1518774214_thumb.jpg   post-52358-0-78156100-1518774095_thumb.jpg

Słonka nie było, anturaż pomimo wspaniały, powietrze rześkie, temp minus 3*C

Atmosfera nie do opisania....

Nawet ludzie filmu czy też mediów lokalnych byli obecni :thumbsup:

Tak ważka to okoliczność...

post-52358-0-10159700-1518774341_thumb.jpg

Najczystsza przyjemność... Lusia dyma... :thumbsup:

post-52358-0-93574700-1518774451_thumb.jpg

Żeby podciągnąć alkowstreczkę pod kategorię oficjalną, zlotową, omarkowaliśmy, dość pokracznie, logiem WB i datą..

post-52358-0-37833400-1518774585_thumb.jpg   post-52358-0-62721500-1518774964_thumb.jpg

Bazyl wlazł do Lusi, ech nicpoń i ladaco.... :laugh:

post-52358-0-53611100-1518774812_thumb.jpg

Składki zlotowej nie ustaliliśmy, skromne finanse pozwoliły tylko na zakupy podstawowe...

SiBaki zwróćcie uwagę na oldskulowe przybory...stoliczek i krzesełko z lat '70 minionego stulecia...

zastawa... również... i sztućce... :laugh:

Jacy uczestnicy taka etykieta....

post-52358-0-20509400-1518775104_thumb.jpg  post-52358-0-55760300-1518775227_thumb.jpg

Zalety wędzarynki, jej wielofunkcojność wspaniale była wykorzystywana przez uczestników tej rubasznej i urokliwej imprezki..

...dania na gorąco...

post-52358-0-93025800-1518775353_thumb.jpg   post-52358-0-09227900-1518775485_thumb.jpg

post-52358-0-54179200-1518775595_thumb.jpg

Uczestnicy w krasie pełnej

Lusia, Kruma, Bazylek, ziezielony

post-52358-0-49213600-1518775739_thumb.jpg   post-52358-0-36718700-1518775833_thumb.jpg

Z racji pionierskiego wyczynu warunki sanitarne były jakie bądź...czyli byle...

łazienka męska...dość jednak spora... :laugh:

post-52358-0-84275200-1518775953_thumb.jpg

Żeby nie było i się zaliczyło w poczet kiełbasofilski... :thumbsup:

post-52358-0-63678100-1518776105_thumb.jpg

Nawet zabawa w turlanki lodowe była ale to w końcowej fazie...

SiBy coś pięknego, śmiechu było co niemiara, rozmowy, śpiewy...i Lusia... Bazyl się tak przywiązał do niej, że ją adoptował...  :laugh:

Wszystko zakończyło się szampańsko, upojnie, wesoło i szczęśliwie....

Powielimy....

.....zostajemy Inni....

Edytowane przez ziezielony

No fotki świetne - zainteresowany jestem  tą ciemną buteleczką  w lewym dolnym rogu  jednej z fotek  :D  :facepalm:  widziałem konsumowaną zawartość z mlekiem - a jak smakuje ze śniegiem ?  Zastawa nostalgiczna - acz szkiełka małe zacne  no i magiczne - raz pełne a raz puste  :cool:  :thumbsup:  :clap: 

Muskie - to ryba 🙃

SiBaki zwróćcie uwagę na oldskulowe przybory...stoliczek i krzesełko z lat '70 minionego stulecia... zastawa... również... i sztućce... :laugh:

A gdzie słynna jedyna w swoim rodzaju  miska Bazyla :w00t:  . Ziezielony wyprowadziłeś mnie waćpan w  pole , już gotów bylem postawić orzechy kontra rodzynki że Lusia służyć  ..... do wyprawy kosmicznej  :D

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Można w kartonie? :D Można. :D Bez zawiłych obliczeń, fizyki i chemii. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Zielony, pełen szacun. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Można w kartonie? Można. Bez zawiłych obliczeń, fizyki i chemii.
w panteonie wędliniarstwa VIP całą gębą :D  :clap: 

Muskie - to ryba 🙃

Pamiętam, pamiętam. :D

Karolku, jak widać w tak doborowym towarzystwie wędzenie na lodzie i w kartonie dały świetne efekty  :clap:  :clap:  :clap: 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

zainteresowany jestem tą ciemną buteleczką w lewym dolnym rogu jednej z fotek :D:facepalm: widziałem konsumowaną zawartość z mlekiem - a jak smakuje ze śniegiem ? Zastawa nostalgiczna - acz szkiełka małe zacne no i magiczne - raz pełne a raz puste

Muski to żelazny rezerwuar.... używam jako rozpałki, doskonałe efekta :thumbsup:

Istotą magii owych naczyń jest prędkość periodu....

jaki gruby lod?

:) 12 cm, lussseirosss Electro, dziękujemy...

A gdzie słynna jedyna w swoim rodzaju miska Bazyla

Q....za....pom...nia....łem.... :laugh:

Maćku to był prawdziwy lot.... ku Radości....

Można w kartonie? 

:) Maxell i to bez deflektora :laugh:

Maxell i co Ty teraz na moją/naszą nową "sprawność pagonową"... prawdziwe Zuchy... :laugh:

Ukłaniam serde(l)cznie....

w panteonie wędliniarstwa

Pamiętam, pamiętam.

:blush:

w tak doborowym towarzystwie

:Halusio... wszystko jest możliwe :laugh:

xxxxxxx

Ponawiam ku "Zielonym" prośbę o odblokowanie wąta BazylWidzew...

Kara dotkliwą była/jest....

Pewnie o resocjalizacji nie ma mowy ale wyciągnięcie dłoni nikłym gestem jest....

Bazyl to mistyk Prymitywizmu... Midas płynów.... Organizator orgii wędzarniczych na lodzie... Król Ban'anowy 

Jego obecność ożywia system....

....Nie lubię .... ale Bardzo Was proszę...kolejny raz...

xxxxxxxxxxx

Wielkim Szacunkiem darzę wszystkich "Żółtych"... w związku z tym proszę o nie zmienianie mi koloru nika...

Jestem zwolennikiem pracy u podstaw, człowiekiem dołów.... firmament mi nie służy, zresztą to zobowiązuje...

SiBy, Maxell niech zostanie po staremu... lepsze jest wrogiem dobrego...

Zły to wpływ mieć może na Masturbatorium....Macicę.....Serdolnik i Winniczkę ....odpuszczamy...

Byłem tam :D

:) Powiedział Bazyl machając nogami w klapkach po obejrzeniu relacji z zimowego podejścia na K2 ...od strony północnej...

...Tylko musiałem szybko zejść bo mi się słonecznik skończył.... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

....a te kamienie to ja zrzucałem.... :laugh: :laugh: :laugh:

Edytowane przez ziezielony

Zły to wpływ mieć może na Masturbatorium....Macicę.....Serdolnik i Winniczkę
Farmazony opowiadasz :D Dla mnie zażółcenie nicku było zaskoczeniem i dopiero po jakimś czasie załapałem, że jakaś insza inszość nastąpiła ;) Pozostałem nadal sobą, spontanicznie eksperymentując, w poszukiwaniu nieodnalezionego i jakoś korba mi nie odwaliła :D A co do odlodzenia wątku kolegi, im więcej inspiracji, tym lepiej dla nas wszystkich :) Pozdrowionka SiB-y :)