Skocz do zawartości

Wędlinowanie prymitywistyczne czyli miło spędzamy czas... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Serki Rafała ???? ukryte czekają mają być spleśniałe ???????? poczekamy zobaczymy ????

Muskie - to ryba 🙃

Ta taczka podwoziem do góry, stół dla miednicy, pierwiastek seksualności miednica- biodra . Kwintesencja Macicy ???????? Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Steve i Mewy to ekstra kapela. "Thunderstruck" wymiata.

Piękne zdjęcia Karolu.
Pozdrowienia i do zobaczenia.

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

Iure et gladio

• 1 miesiąc temu...

:) Rafał, specjalnie dla Ciebie... i dziękuję serde(l)cznie za żyżyczenia ....

Jołjołjoł SiBaski...

Wielkanoc tuż tuż... roboty po same...jaja.

Niestety nie dałem rady poczynić żadnej kiełby, nic to poszedłem ostrzej w boczunie plus trochę polędwic...

Lot fajny pod względem organizacji prac, robiłem na jednej butli gazowej straciłem więc małowiele czasu ale finalnie ogarłem jakoś...

Pogoda sprzyjała, słonko, wiaterek, kontemplacja Wielkanocna....  Manjan mnie nawiedził kaffku spilim, cuś się łykło lussseirosss.....

W trakcie...

post-52358-0-44488700-1555523544_thumb.jpg

W dobie oszczędzania energii wymyśliłem konstrukcję do odzysku ciepła z gara/palnika, w samozachwyt prawie zabrnąłem, trochę to działa ale słabo...

jeszcze ścierwą przykrywałem.... chociaż se spróbowałem... :w00t:

post-52358-0-10781200-1555523598_thumb.jpg   post-52358-0-51747300-1555523763_thumb.jpg

Walka owocną się okazała po parzeniu czasem studzę, prosta sprawa...

post-52358-0-80449300-1555523830_thumb.jpg

Jeszcze taki trik miał wpływ na wydajność prac, pominięto z premedytacją "proces ociekania" ręcznik frotte jest genialny, formuje batony i idealnie osusza...skraca czas

Peklowanie jak ostatnio ciągle we worach do kapusty kiszenia też wiadomo dlaczego... :thumbsup:

I oto są one... z wyczuciem smagnięte dymem...

post-52358-0-60397200-1555524158_thumb.jpg

Każdy kiełbasofil, płci obojga, wie, że odpowiednio potraktowany boczuś lubi się szczodrze odwdzięczyć "miodem"

Kapitalny dodatek do kiełb, choć u Numeromaniaków nie występuje :thumbsup:

Sporo boczków to i sporzej "miodku"... spożytkuje się w kolejnych odsłonach "zeSerowej" :yes:

W moich konstruktach występuje pod kryptonimem "Giloretka boczkowa"... jakby cuś ...

post-52358-0-53990500-1555524289_thumb.jpg

Dla chętnych do pobrania tapeta na telewizor od kąputery :thumbsup:

post-52358-0-33327800-1555524387_thumb.jpg

SiBaski Zdrowia, Uśmiechu i Radości na Wielkanoc...z Modlitwą i z Bogiem...

Da wstreczku.... :D

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek :)
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu
:)

Edytowane przez ziezielony

:) Janusz, parafrazując starosłowańskie przysłowie o włosach... :D

Jak smaczne, to nie musi być dużo....

Serki też już Klasyka... Brawo J....

• 4 tygodnie później...

....w Hołdzie Wyznawcom.... Nurtu Prymitywistycznego...kiełbasowym Rafterom, FreeDiverom :laugh:

....no to jadziem...se dwa numery gruchnę...bo mogę... a i okoliczności znakomite...

: )Jołjołjoł SiBaski....

Ku chronologii wąta, zmobilizowan ponukami licznemi, obwieszczam Wam Kiełbasofilom Permanentnem Płci Obojga...

Klub Żywności Ekskluzywnej Macica jębł kolejny painitowy klejnocik....

W nierównej walce wyszedł zwycięsko, głównie to zasługa Pomagantów... najmłodszych w historii zdobywców totej blaszki Ma.19l i Mk również 19l...no i wiadomo Pani ZieZieŻona...nieoceniona...18l....D

Cieszę się, że Macica nie przegrała sama ze sobą bo takie obawy miałem już...dużo nie brakowało...

Ukłony najniższe i podziękowania kierujemy ku wąskiemu Gronu Czytantów onego wąta.... Wy wiecie i czujecie Klimat :thumbsup:

Serde(l)cznie pozdrawiam czasem tu zagubionych Numeromaniaków.... :thumbsup:

Łączy nas doktryna Lussseirosss SiBaski....wiedzie...zwodzi...tumani...w zamian radości moc gwarantuje...

Laur..2019

post-52358-0-30757900-1558285279_thumb.jpg

....Masturbatorium zwoiło... ciężko szło...żadnych wskazów...nitek...skierek choćby... taki omacek po...

dalim radę... Kiełbasa w Kurpiowskim Cebrze Kiełsana... pośród kontyngentu "zeSerowych" umocowana...

Dostojnie merdała pętelkiem podczas konsumpcyj... mlasków sporo, jęki, westchnienia... no i wulgaryzmy, wiadomo...

post-52358-0-76500900-1558285522_thumb.jpg

Notatki zachowane przezornie by łatwiej było, poprawiać nie będę, szlifować jak najbardziej...

To się narobiło totych "Lałrów"....

...że za Ser... że za kiełbasę kiedyś... no i miks za kiełbachę se serem... modnie nadużywane, modne słowo.... "hybryda" :D

post-52358-0-38863900-1558285638_thumb.jpg

post-52358-0-14943000-1558285778_thumb.jpg

Wstęga Mobiusa, deja vu... a Macica dalej burchlić rączo zamierza, szczwane, zawiłe acz zuchwałe konstrukta...

Wędzarynkę kolejną kminię SiBaski, wyamebi się zakiedyś...

... z ubiegłego roku przepisuję bo aktualne..oczywiście :laugh:

Warto było SiBy....

Szczególne podziękowania KŻE "Macica" ordynuje Wszystkim Wam, którzy tworzą/tworzyli monument Wiedzy na tym forum :clap:

Ukłaniam Czytantkom i Czytantom onego wąta... wiadomo że Serde(l)cznie :D

Lusseirosss okazał się ścieżką skuteczną...

Nurt Prymitywistyczny dostał konkretnego kopa...jest Moc... :w00t:

Polecam i jeszcze raz Dzięki SiBaski :thumbsup:

I pomyśleć, że ....

Wszystko wykonywaliśmy w warunkach garażowo/piwnicznych, dysponując wspólnymi doświadczeniami, pokładami dobrego humoru, prymitywnymi narzędziami i metodami. Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek :thumbsup:
Polecam Wszystkim taki rodzaj spędzania czasu....

Gratki Mistrzu kiełbasofilski, serowarski dla Ciebie i teamu znaczy się Macicy Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.

To się narobiło totych "Lałrów"...
Karol - Zaszczyt mnie spotkał ,że Twoja ręka podpisała mi certyfikat ukończenia kursu pt. Hybryda - teraz z czystym sumieniem mogę Ci mówić MISTRZU - w kilku słowach  : CZAPKI Z GŁÓW  :yes:  :thumbsup:  :clap: 

Muskie - to ryba 🙃

Brawo, brawo i jeszcze raz brawo :clap:

Gratulacje sedeczne Karolu.

Już się miałam Kasi pytać, kiedy się ogółowi pochwalisz

:hug:  :hug:  :hug:

W nierównej walce wyszedł zwycięsko,

No, pochwaliłeś się wreszcie  :thumbsup: 

Gratulacje wielkie za zwycięstwo  :clap:  :clap:  :clap: 

Żywię cichutką nadzieję, że przybliżysz przedmiot sukcesu   :flowers:

Pozdrawiam,

EAnna

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

W nierównej walce wyszedł zwycięsko, głównie to zasługa Pomagantów.

Moje gratulacje Karolu  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Kurła Robert a ja Ci nawet rękę uściskałem.. Ja pierdziele ale mnie zaszczytos kopneło ;) Dajesz bracie przykład że ho ho ;)  Zdopingowałeś nie tylko mnie  w tym ze środowisku pozytywnie zakręconych warianciunców ;) Gratulacje!!!   ;)

No to z okazji tych fanfar spróbuję też Karolowi jakąś nagrodę ufundować - będzie to nalewka zielona - o ile sie uda :facepalm:  , mam nadzieję, że do spotkania w Spychowie w listopadzie będzie pijalna  :D

Muskie - to ryba 🙃

listopadzie będzie pijalna 

Miejmy nadzieję że będzie pijalna :D 

Bardziej mnie interesuje kwestia kiełby...czy jeszcze będzie zjadalna :facepalm:  

że do spotkania w Spychowie w listopadzie będzie pijalna :D

Oj tam oj tam. Pijalna to jest już chwilą moment po dodaniu spritu ????. A sam sprit to nawet przed???? tylko trzeba rozrobic z wodą, znaczy się dobrze ???? jest rozrobic ale musu nie ma????

Ale wiem że chcesz i wzniesiesz się na wyżyny nalewkowe. ???? aby uhonorować brata Ziezielonego. ???? i czas ma tu znaczenie.

Edytowane przez Maciekzbrzegu

aby uhonorować brata Ziezielonego. i czas ma tu znaczenie.
I poprzeczka wysoka i mlao casu qurde bele :D  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

Zachowana podstawowa higiena, restrykcje temperaturowe i Zdrowy Rozsądek

:thumbsup::clap: :clap:

Przecież cały czas o to chodzi . 

Karolu ..... WIELKIE  GRATULACJE   :flowers: :flowers: :flowers:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .

Konserwanty zabijają powoli !!!

Ho ho ho!!! Gratulacje Karolu, spóźnione, ale mimo wszystko ;) A ja głąb wczoraj z Tobą rozmawiałem i nie pogratulowałem bo nie wiedziałem :D

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

Iure et gladio