kostek61 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zakupiłem udziec jagnięcy z myślą o pieczeni,ale po przemyśleniu sprawy postanowiłem go uwędzić. Ze względu na kształt wybrałem metodę peklowania Szczepana,trzy litry zalewy 7% plus przyprawy:ziele angielskie.liść laurowy,kolendra i czosnek.Udziec nastrzyknięty zalewą umieściłem w worku foliowym a następnie w misce na okres sześciu dni. Siódmego dnia po całonocnym ociekaniu trafił z innymi wyrobami do wędzarni,45 minut osuszanie w temp.50-55st następnie wędzenie właściwe 240 min w temp.55-60st http: Po wędzeniu parzenie w wodzie o temp.80 st do osiągnięcia w środku 69st //images10.fotosik.pl/3819/677f39110c6397ebmed.jpg Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu.Jakie wrażenia smakowe Jacku?? Jagnięcina wygląda bardzo apetycznie :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacinto Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Jeszcze żebyś ten udziec surowy mi przysłał... Cytuj mój najsmaczniejszy blog http://najsmaczniejszy.com.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu.Bardzo jasne mieso , ladnie wyglada i jak piszesz smaczne. :clap: No to ja rowniez sobie cos z tego miecha zrobie. :grin: Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zakupiłem udziec jagnięcy z myślą o pieczeni,ale po przemyśleniu sprawy postanowiłem go uwędzić. Kostek dobrze że w tym kierunku przemyślałeś . :clap: Będziesz miał naśladowcę . Na drugi tydzień jadę do Poznania i jak będzie w sklepie to na pewno dokonam zakupu . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278902 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 andrzej k, to jeszcze napisz w jakim sklepie kupujesz jagnięcinę to i ja będę waszym naśladowcą. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Tez jestem zmuszony zapisać się do listy naśladowców. :lol: Zawsze u nas można kupić udziec z Australii lub Nowej Zelandii. Poczekam jak coś się trafi na promocji. Karolu, ten udziec przepiękny! :thumbsup: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 a czy od kości nie czuć podejrzanego smaczku :question: Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 czy od kości nie czuć podejrzanego smaczkua jakiż to podejrzany smaczek może być przy takim wspaniałym wyrobie ? :shock: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-278924 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 a czy od kości nie czuć podejrzanego smaczku :question:Nie czuć nic,ani od kości czy też tłuszczyku,jak pisałem wcześniej udziec wyszedł bardzo soczysty i wyborny w smaku jak i też bez wyrażnego zapachu właściwego dla baraniny. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-279010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 zapachu właściwego dla baraniny.jagnięcina nie ma tak silnego "aromatu" jak stara i tłusta baranina.To łój barani ma ten charakterystyczny zapach. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-279013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 kostek61, dzięki a odpowiedz , bo zdarzyło mi się że peklując całą szynkę z kością przez 7-8 dni , mięsko przy kości miało inny smak - dlatego pytam dzięki Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-279014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 bez wyrażnego zapachu właściwego dla baraninyno i tego byłem ciekaw... brawo kostek za odwagę Super sprawa Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-279020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Od kilku dni peklują się dwa udźce barani i sarni,wędzenie w czwartek,sarni pierwszy raz ciekawe jak wyjdzie. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Grudnia 2013 A gdzie kupiłeś sarni ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 15 Grudnia 2013 A gdzie kupiłeś sarni ?Na zamówienie u rzeżnika koło kościoła w Portlaoise,waży 3 kg 40 E. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Byłeś tak blisko i nie zawitałeś do mnie ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320922 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Byłeś tak blisko i nie zawitałeś do mnie ?Chciałem, ale auto musiało już jechać do domu :P Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zakupiłem udziec jagnięcy z myślą o pieczeni,ale po przemyśleniu sprawy postanowiłem go uwędzić.Ze względu na kształt wybrałem metodę peklowania Szczepana,trzy litry zalewy 7% plus przyprawy:ziele angielskie.liść laurowy,kolendra i czosnek.Udziec nastrzyknięty zalewą umieściłem w worku foliowym a następnie w misce na okres sześciu dni. Siódmego dnia po całonocnym ociekaniu trafił z innymi wyrobami do wędzarni,45 minut osuszanie w temp.50-55st następnie wędzenie właściwe 240 min w temp.55-60sthttp: Po wędzeniu parzenie w wodzie o temp.80 st do osiągnięcia w środku 69st //images10.fotosik.pl/3819/677f39110c6397ebmed.jpg Tak wyglądał udziec po rozkrojeniu,mięso b.soczyste i smaczne,bardzo polecam wykonanie tego wyrobu.Piękne, też muszę zrobić. Do kotletów jagnięcych z grilla i szaszłyków używam oregano i rozmarynu, ciekaw jestem czy do wędzenia też można ich użyć? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jacku,kiedy będziesz wędzil udziec sarni i jagnięcy ? Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320992 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jacku,kiedy będziesz wędzil udziec sarni i jagnięcy ?Planuję na czwartek Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dobrze wiedzieć tam gdzie zawsze ? Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-320995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Grudnia 2013 tam gdzie zawsze ?Tak w moim sekretnym miejscu. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-321076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Ciężkie warunki wędzenia,deszcz,wiatr i zimno.Udziec jagnięcy: Edytowane 20 Grudnia 2013 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-321934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Super wygląda, trza było więcej fitek zapodać . Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagni%C4%99cy-w%C4%99dzony-wgkostka/#findComment-321963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.