EAnna Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Muszę się nauczyć jak się tutaj " cytuje " Zaznaczasz fragment, który chcesz zacytować.Pokaże się okno dialogowe z napisem "cytuj", w które klepniesz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-580751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wczoraj zlewałem cytusówkę korzenną z przepisów z forum.Smak - rewelacja !!!Wypiłem wieczorem szklaneczke - dało troszkę szumu mimo tego że użyłem tylko wódeczki a nie spirytu.Ala kaca dzisiaj nie ma Pozdrawiam serdecznie [Dodano: 20 gru 2017 - 16:04]EAnna - teraz tak zrobiłem ale nie wkleiło Twojego posta, który zaznaczyłem ..Dużo jeszcze muszę sie uczyć komputery to nie moja specjalność Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-580752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Szynkowa z szynkowaruGrube kawałki to szynka pokrojona a jako klej użyłem golonkiCala zawartość znikła w jeden dzień Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-617716 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Hej Adam! It's been a while! Ładna ta szynkowa, a na święta co będzie?Ten granit tez mi się podoba, bo mam ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-617785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Grube kawałki to szynka pokrojona a jako klej użyłem golonki A jak ją przyprawiłeś, tę interesującą "łaciatkę"?Napisz jeszcze o procentowym składzie mięs proszę Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-617787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Wlasnie po tym granicie i blinds w drzwiach cos mi nie pasowalo z ta Afryka (takie jakies znajome) a to kolega z poludnia.. Welcome Cowboy..Chyba to nie jedna golonka byla... Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-617800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Witaj EAnna - przepraszam za późną odpowiedź. Korzystałem z przepisu z bloga Miro, więc było tam 1kg szynki I 30dkg golonki. Do tego peklosól I pieprz biały - nic innego. Naprawde smakowicie wyszło I wpisuje się do menu domowego na stałe. Polecam I Pozdrawiam [Dodano: 19 gru 2018 - 14:17]Witaj redzet. Na święta juz uwędzone polędwice, kiełbasa a'la wiejska - wędziłem wczoraj w nocy - wyszło REWELKA, karkówka się pekluje I wędzenie w niedzielę, do tego pewnie w piątek albo sobotę bedę wędził makrelę, łososia I oscypki.Wszystko pod kontrolą, tym bardziej, że od dzisiaj urlop [Dodano: 19 gru 2018 - 14:18]Witaj Stefan S - pozdrawiam z Texasu YEEHAAA !!! Chyba nigdy się nie nauczę jak tu wstawiać cytaty - nigdy mi to nie wychodzi .... Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Chyba nigdy się nie nauczę jak tu wstawiać cytaty Zaznaczasz przy pomocy myszki fragment, który chcesz zacytować.Powinno się wyświetlić okienko dialogowe z dwiema opcjami : "cytuj" i "kopiuj autora".Klikasz w "cytuj". 1kg szynki I 30dkg golonki Na oko w Twoim wyrobie jest więcej masy wiążącej niż 23%, jak stoi w przepisie.Udanego, niedzielnego wędzenia ! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618074 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Cala zawartość znikła w jeden dzień U mnie też czasem coś znika w tajemniczy sposób Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Copa o dwóch smakach, wędzona karkóweczka oraz polędwica, pastrami, kiełbasa a’la chłopska z małymi zmianami ( petarda ) oraz pasztet z żurawiną. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Mało nie spadłem z krzesła. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Nie jest ci wstyd pokazywac tego czegoś nawet nie podobnego do coppy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618967 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Załączone miniatury Qrcze jak to ślicznie wygląda ... Adamie wszystkiego dobrego po Świętach i wszystkiego najlepszego na nowy 2019rok dla całej Twojej rodzinki . Pozdrowionka ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Andrzej k - pozdrawiam swiatecznie I noworocznie [Dodano: 27 gru 2018 - 11:35]wisniahell - rozumiem, ze masz wylacznosc na robienie coppy I Twoj przepis jest LEPSZEJSZY od wszystkich innych. Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Coppa to wędlina długodojrzewajaca a nie surowe mięso .Pozdrawiam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniahell Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Widzę sami fachowcy od dojrzewających ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 27 Grudnia 2018 wisniahell - a ja widze, ze kolega z polskiego rezerwatu urodzil sie we Wloszech I wie wszystko, I posiada wszystkie przepisy ( tajne rowniez ) , aby zrobic Coppa.Ponizej wysle Ci link, z ktorego korzystalem. Jezeli zrozumiesz I bedziesz dociekliwy - to porozmawiaj sobie z tym facetem od przepisu.Do tego jeszcze napisze, ze nie robilem zdjec jakims super aparatem - tylko zwyklym srajfonem link sie nie wkleja - ale wpisz sobie na YT : How to make Capicola at home! ( Umai Dry Charcuteria ) Pozdrawiam fachowca od dlugodojrzewajacych Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-618998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Adamie wyroby wspaniałe!Gratulacje!!!Szczęśliwego Nowego Roku życzę. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-619001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Wszystkie wyroby smacznie wygladaja , bravo :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-619004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 28 Grudnia 2018 cytusówkę korzenną Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-619005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Copa o dwóch smakach, wędzona karkóweczka oraz polędwica, pastrami, kiełbasa a’la chłopska z małymi zmianami ( petarda ) oraz pasztet z żurawiną Ładne wyroby Adamie, świąteczne pozdrowienia dla Texasu i szczęśliwego Nowego Roku 2019. Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-619017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Z Nowym Rokiem 2019 - Wszystkim życzę, aby 2019 był dużo lepszy od 2018, przede wszystkim zdrówka, zdrówka, zdrówka I jeszcze raz 6stki w totolotka [Dodano: 10 sty 2019 - 09:48]Maszynka doszła, mięsko (wołowinka) wczoraj zapeklowana ... będzie się działo, oj będzie !!!! Jak tylko doszlifuję przepis to na pewno dam Wam znac.Finalnie ma wyjść Biltong - jak najbardziej podobny do tego, który jadłem mieszkając w RPA ...wrzucę kilka fotek za 2-3 dni - jak już się troszkę wysuszy Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-620244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 10 Stycznia 2019 Z Nowym Rokiem 2019 - Wszystkim życzę, aby 2019 był dużo lepszy od 2018, przede wszystkim zdrówka, zdrówka, zdrówka I jeszcze raz 6stki w totolotka Dziękuję i wzajemnie . Życzę również wielu sukcesów w nowym miejscu zamieszkania . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-620257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ostatnio zauważyłem, że ma szynkowar nawet dwa Wiec pod nóż poszła łoopatka wieprzowawszytko przemielone na sitku 8, zapeklowane i schowane na 24h do lodówki.Następnie dodałem wodę, przyprawy i ... jako że obecnie mieszkam w Texasie - jalapeno (połówkę tylko, ale z pestkami) oraz ser chedar.Do lodówki na 24h juz w puszce i potem parzenie. Woda 83 C a w środku 68C . Smak - petarda - naporawę jalapeno robi super robotę. Robiłem to dla córki, więc dlaem tylko połowę jalapeno Dla siebie dodlabym cale. Pozdrawiam serdecznie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-654508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 17 Stycznia 2020 Ładny wyrób tylko nie miel mięsa przed peklowaniem. Najpierw kroimy w kostkę, peklujemy a dopiero po tych 24h (a jeszcze lepiej min.48h) mielimy. Mniejsze zagrożenie bakteriologiczne czy coś w tym stylu (nie jestem jeszcze dobry w te klocki ) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8149-jak-to-robi-na-czarnym-l%C4%85dzie-kolega-adam/page/13/#findComment-654515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.