gens Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Maja 2013 Dostalem przepis na latwa polska kielbase od forumowicza " GES " - strasznie sie ciesze i bede probowal no i elegancko. czekam Adam z ciekawością na wynik kiełbasianego początku przygody z dymem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 10 Maja 2013 Czyli jakiś wybór drewna masz ! Kiedyś oglądałem program Cejrowskiego z pobytu w Afryce i tam wędzili mięso podwieszone pod dachem, że tak to nazwę. Dokładnie to na środku domu były umieszczone trzy spore kawałki drewna które dawały dym, a mięsko wisiało pod dachem.Niestety jak dobrze pamiętam nie było podane co to za drewno, ale zapewne musiało być miejscowe. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king_lpk Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 10 Maja 2013 WITAJ Adasiu imienniku mój mieszkam w kawalerce i mogę ci dać kilka przepisów bez wędzenia które na pewno przypomną ci ojczysty smak pozdrawiam i dużo zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Maja 2013 Witam serdecznie Wszystkich. Dzisiaj w biurze moj najlepszy kolega spytal mnie czy jest mozliwosc zrobienia wedzonych zeberek - kiedys takie jadl i marzy, aby jeszcze raz cos takiego posmakowac. Czy macie moze jakis nieskomplikowany przepis na zeberka wieprzowe? Probowalem znalezc tutaj na forum, ale niestety - bez rezultatu. Pomozecie ??? -> P O M O Z E M Y Pozdrawiam serdecznie [ Dodano: Wto 14 Maj, 2013 14:45 ]Dostalem przepis na latwa polska kielbase od forumowicza " GES " - strasznie sie ciesze i bede probowalno i elegancko.czekam Adam z ciekawością na wynik kiełbasianego początku przygody z dymempozdrawiamWitaj - to wlasnie od Ciebie dostalem ten przepis. Ruszam w czwartek / piatek , poniewaz zaczynam dymic we wtorek.Jeszcze raz OGROMNIE WIELKIE DZIEKUJE. Przesle fotki po wedzeniu i napisze relacje Pozdrawiam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Maja 2013 adamafryka, podam Ci linki teraz a na końcu powiem jak szukać http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/inne-wedzonki/697-wedzone-zeberka http://wedlinydomowe.pl/wedzonki/inne-wedzonki/274-zeberka-wedzone-na-ostro tu są 2 przepisy na żeberka ze strony głównej Wędzonki / /inne wędzonki / Szukać możesz na 2 sposoby: 1) wyszukiwarka na naszej stronie 2) wyszukiwarka google - w google jako zapytanie wpisujesz (przykład) ____wędliny domowe żeberka wędzone ja preferuje przez google - jakoś tak mi lepiej się szuka Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 14 Maja 2013 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Maja 2013 Żeby zrobić wędzone żeberka potrzebujemy jedynie zapeklowane żeberka i wędzarnie.Podobnie wykonasz wędzony boczek.Jedynie co możesz pokombinować to użyte przy peklowaniu przyprawy i chyba tylko tyle .... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 15 Maja 2013 podam Ci linki teraz a na końcu powiem jak szukać Dziekuje za pomoc. Dopiero sie ucze jak korzystac z tej strony, wiec kazda rada jest cenna. Pozdrawiam serdecznie adam Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 15 Maja 2013 Fajna przygoda z tymi rybami i smaczne produkty. Pozdrawiammenzur Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Maja 2013 Witam Was bardzo serdecznie.Dzisiaj chcialbym Wam zdac fotorelacje z mojego trzeciego wedzenia w zyciu Jak wiecie - mieszkam w RPA i niestety nie maja tutaj wedlin, wiec jak to sie mowi - " potrzeba matka wynalazku ". Oczywiscie nic nie wynalazlem, ale znalazlem sposob, aby samemu robic wedlinki. Nie ukrywam, poniewaz bardzo sie ciesze, ze to wlasnie dzieki WAM, Waszym informacjom na stronie, przepisom i pomocy udalo mi sie zrobic. Znalazlem w koncu swoje hobby i pasje Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI !!!! Teraz do fotorelacji. 11 maja zapeklowalem szynki, schab i boczek - wszystko wedlug przepisow z tej strony.Po 10 dniach - czyli 23 maja - nie poszedlem do pracy, tylko zaplanowalem caly dzien wedzenia Jak to wygladalo? ... prosze - popatrzcie i poczytajcie ... [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 10:20 ]Na poczatku wszystko ladnie poukladalem i na oddzielnym grillu rozpalilem wegielki.Pogoda sprzyjala i swiecilo sloneczko... [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 10:33 ]ohhh... znowu schody - nie mam zielonego pojecia jak dodac zdjecia Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Maja 2013 ohhh... znowu schody - nie mam zielonego pojecia jak dodac zdjecia :cry: Podstawa to klikasz "Odpowiedz" a nie wpisujesz w okno pod postami. A następnie Kliknij aby dodac zdjecie do wiadomosci za pomoca Fotosik.pl Otworzy Ci się okno a następnie Przeglądaj i wybierasz zdjęcia :wink: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 24 Maja 2013 [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 12:38 ] Wiec miesko ladnie ulozylem. Oczywiscie przed ulozeniem bylo wyschniete.Temperatura w wedzarni bez rozpalania 40 stopni - poniewaz slonko na nia pada. [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:00 ] Na poczatku podwedzilem te dobroci rzadkim dymem - nawet na poczatku wygladalo smakowicie ... mniam [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:03 ] Wedzenie trwalo 3 godzinki. W miedzyczasie suszylem lososia za pomoca technicznych rozwiazan Przepis na peklowanie lososia znalazlem rowniez na tej stronie - bardzo dziekuje [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:07 ] A oto rezultat wedzenia mieska... Zapach byl NIESAMOWITY (wedzilem jadłoszynem) i unosil sie w calym domu ... Kolor wysmienity, a smak ... nie do opisania - ale spojrzcie na nastepne zdjecia [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:09 ] Powyzej wedzony boczus .... mniam [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:12 ] Boczek po przekrojeniu. Jeden kawalek boczku, jedna szynke oraz jedna czesc lososia zabralem nastepnego dnia do biura ... Odpowiedz byla nastepujaca : " Adam - biuro przenosimy do Ciebie do domu, zebys mogl caly czas wedzic a my probowac" Naprawde bardzo im smakowalo, a ze nie znaja takich "naszych" polskich smakow i zapachow - bylo to dla niech PRZESMACZNE [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:16 ] Powyzej uwedzony schab - wyglad znakomity, a smak nie do opisania. Nigdy takiego mieska nie kupimy w zadnym sklepie ... mniam [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:18 ] Powyzej uwedzona i wyparzona szyneczka ... rarytas [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:19 ] Bylo to moje trzecie wedzenie w zyciu, ale lososia wedzilem pierwszy raz. Efekt byl piorunujacy ... [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:21 ]http://images45.fotosik.pl/1830/995cc74030064a21.jpg Efekt znakomitego smaku lososia zobaczycie powyzej. To zdjecie bylo zrobione pol godziny po wyciagnieciu z wedzarni rybki - siedziala przy niej tylko moja piecioletnia corunia. [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:23 ]http://images36.fotosik.pl/488/eddb15d23f704d32.jpg Na koniec uwedzilem kurczaczki ... coz za wspanialy smak ... po prostu rewelacja ... [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:27 ]http://images33.fotosik.pl/673/f0ed47ccb453c7cb.jpg Tydzien przed wedzeniem - postanowilem, ze zrobie nalewke. Przepis oczywiscie z tej strony od forumowiczow W srodku bylu cutryny, pomarancze, mandarynki, limonki, imbir, cynamon, cukier i litr wodeczki ( spirytusu tutaj nie posiadamy )...Nadszedl czas na degustacje [ Dodano: Pią 24 Maj, 2013 13:31 ]http://images50.fotosik.pl/1963/4458656d18ce00a1.jpg Degustacja sie udala. Smakowalo nieziemsko - szczegolnie z kostka lodu i troszke lemoniady. Efekt tez byl piorunujacy ale bol glowy po TAKIM wedzeniu i TAKICH rezultatach moja kochana zona uznala za usprawiedliwiony Jeszcze raz na koniec tej fotorelacji chcialbym podziekowac WAM wszystkim za wspaniale hobby, porady, przepisy.Jestescie naprawde wspanialymi ludzmi. Do nastepnego P.S. teraz robie nalewke z cytryny i kawy :) Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 24 Maja 2013 adamafryka, piekne wyroby , :clap: :clap: :clap: :smile: Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 24 Maja 2013 Adam, :clap: :clap: :clap: ale jeśli moge ci coś zasugerowac to następnym razem zdejmij warkocz i wszystkie błony ze schabu, tak żeby zostalo samo chude mięsko, będziesz miał po wędzeniu mega pyszną polędwicę ja zadymiam jutro niestety sam drób i sery białe bo wpadają do mnie znajomi na niezpowiedzianego grila i nie zdążył bym nic zapeklować w jeden dzień a kurczak i serki jak znalazł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 24 Maja 2013 ale jeśli moge ci coś zasugerowac to następnym razem zdejmij warkocz i wszystkie błony ze schabu, tak żeby zostalo samo chude mięsko Osid - Bardzo dziekuje za porade - na pewno teraz sie do niej dostosuje. Naprawde nie moge wyjsc z podziwu jak smaczne moga byc wedliny. Pozdrawiam serdecznie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 24 Maja 2013 A do tego zrobione ''własnymi ręcami'' :wink: Pysznie to wszystko wygląda :thumbsup: :clap: :clap: :clap: Cieszy mnie fakt , że odnalazłeś swoją pasję :grin: Pozdrawiam ! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 24 Maja 2013 nawet na poczatku wygladalo smakowicie powiem Ci że nie tylko na początku :clap: :clap: Nieźle żeś pojechał :wink: :thumbsup: teraz to już wiem o jakich zamieszkach w Afryce wspominali :wink: Wszyscy się biją o prawdziwą wędlinkę :grin: :grin: Cytuj Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 24 Maja 2013 Adam,po tempie w jakim "lecisz" do przodu z wędlinami to tylko patrzeć jak zaczniesz kręcić własne kiełbasy, i kaszanki a skoro mięso masz, drewno również, a TAM(bylcy) nie mają wędlin to może kiedyś jakiś interes z tego rozkręcisz ?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 25 Maja 2013 adamafryka, nie zastanawialem sie jakie owoce rosna w rejonie w ktorym mieszkasz , mam pytanie ,czy uzyte do nalewki owoce sparzyłes przed zalaniem alkoholem ? w czasach studenckich pracowałem w sklepie branzy warzywa - owoce ,owoce były pryskane srodkami chemicznymi i pewnie do dzis sa na czas transportu i przechowywania , pomijam srodki stosowane do uprawy te powinny sie biodegradowac .Jesli uzyłeś owoców prosto z drzewa rozumiem ze byly myte . Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 25 Maja 2013 Witam Was bardzo serdecznie. Dzisiaj chcialbym Wam zdac fotorelacje z mojego trzeciego wedzenia w zyciu Adamie podziwiam Twoje samozaparcie i chęci do robienia tak wspaniałych wyrobów co widać po fotorelacji. Niezależnie na której półkuli kto mieszka widać że można zrobić swoje wyroby. Moje gratulacje i idz za ciosem :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 27 Maja 2013 czy uzyte do nalewki owoce sparzyłes przed zalaniem alkoholem Dzien dobry Panie Wojciechu. Przypuszczam, ze w tych czasach wszedzie owoce sa pryskane. Dlatego najpierw je umylem, wyszorowalem, wtedy sparzylem wrzatkiem, jeszcze raz wyszorowalem i dopiero wtedy je pocialem i zalalem nasza polska wyborowa - akurat jest tutaj dostepna - co mnie baaaardzo dziwi Pozdrawiam serdecznie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 27 Maja 2013 nasza polska wyborowaZawsze dobra to fakt, ale jednak najlepsza jest zawsze własnej produkcji. Jeżeli pyszne swojskie zakąski, to i popitka też powinna pochodzić z własnego "udoju" od naszej własnej "krówki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 27 Maja 2013 adamafryka, dziekuje za wiadomośc , dla forumowiczów i przyjaciól jestem Wojtkiem , wiec prosze uzywaj tej formy .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 28 Maja 2013 adamafryka, ''co mnie baaaardzo dziwi''nie powinno dziwić tylko cieszyć :lol: Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 28 Maja 2013 Adamie, :!: :!: :!: jak każdy tak i ja z nieukrywaną przyjemnością przeglądam Twój temat to, że tradycja Polska zawitała w RPA to sukces - dzięki Tobie oczywiście a co najważniejsze.. skoro smakuje to :shock: brakuje mi tu tylko uśmiechniętych twarzy Twoich przyjaciół zajadających te wspaniałe wyroby Masz tutaj do dyspozycji prawdziwych mistrzów więc z czasem Twoje wyroby podbiją, mam nadzieję, cały kontynent :grin: Jeżeli mogę prosić.. wrzucaj maksimum fotek ze swoich połowów, spotkań z braćmi (zobaczysz - każdy kto kocha domowe wyroby w końcu będzie Ci jak brat :P ) i oczywiście z wędzeń.. nie wiem jak się to pisze, ale co tam.. BRAVISSIMO! :clap: Pozdrawiam ahh pozwolisz, że dodam.. adamafryka, dziekuje za wiadomośc , dla forumowiczów i przyjaciól jestem Wojtkiem , wiec prosze uzywaj tej formy .Pozdrawiammi pasuje boczuś lub po prostu Robert :grin: Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.