SIVON Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 25 Czerwca 2014 To fakt mi najbardziej smakowała kiełbasa we flaku wołowym wędzona i pieczona. Rodzina zaś bardziej opowiadała się za kiełbasami parzonymi. Poczekam aż podeschnie troszkę na moja pieczona wtedy może zmienią zdanie:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-359088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Sivonzajżyj tu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6876-kostek-zadymia-i-inne/page-21?do=findComment&comment=358928można takie mięsko z tłuszczykiem znaleźć gdzieś u nas? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-359102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Hej Michał, polędwica ze słoninką, ciężka sprawa. Jedynie selgros na zamówienie, lub samemu wykroić z półtuszy Wp. Ja robiłem kiedyś szynki ze skórą wędzone parzone, niebo w gębie. Wycinałem odpowiednie kawałki z całej tylnej nogi, którą można spokojnie kupić. Tylko koszt spory za 15-18kg sztuke trzeba zapłacić prawie 200zł Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-359106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Hmm. No to może damy radę na pół. Będzie po 100 zł. Może Artur i Kubuś by chcieli to wyjdzie w sam raz. Co ty na to? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-359158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Michał napisz mi jaki konkretnie element Cię interesuje postaram się dowiedzieć o dostępność i koszt Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-359167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Jedynie selgros na zamówienie, lub samemu wykroić z półtuszy Wp Jeżeli byś znalazł sklepik , który zaopatruje się w małym zakładzie masarskim to na pewno zamówisz całą polędwicę z tłuszczem i skórą . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-359180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 26 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Michał napisz mi jaki konkretnie element Cię interesuje postaram się dowiedzieć o dostępność i koszt Popatrz na link który umieściłem wyżej - wędzonka krotoszyńska w wykonaniu Kostka. Chodzi o kawałek schabu - polędwicy z tłuszczem i skórą. Jak możesz to rozeznaj sprawę.Dalej to już może przejdźmy na PW. Nie będziemy śmiecić u Sivona. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-359249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 9 Lipca 2014 Wczorajsza kolacja z niektórych produktów wykonanych w ostatnią sobotę. Porcja głodowa bo na diecie, bez chlebka ale za to z odrobiną owoców z ogrodu. Ostatnio robiłem:Kiełbasę wołowo-wieprzową pieczoną Kiełbasę ścinkową Baleron Szynka z indyka, wędzona parzona Oraz pierwszy raz ser podpuszczkowy wędzony, niestety upały i podczas wędzenia lekko popłynął ale za to jaki smak. Warto było podpatrzyć Andrzejka przy produkcji serów na zlocie w Antoninie:) Wyszło mi jeszcze 218 gram ricotty ale pożarta została od razu:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-360871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 9 Lipca 2014 Nie mieso jak ten ser do mnie mowi: "Prawda ze piekny jestem" Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-360872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 9 Lipca 2014 Ajjjj ajj aj ... Cóż za piękna ''paleta barw '' ... A ''ścinkowa'' , to wygląda co najmniej jak ''krakowska podsuszana'' albo ''żywiecka'' ... ( Napisz jak robiłeś ) Super Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-360875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 9 Lipca 2014 Sivon baleronik taki jaki lubie .. juz sie nie moge doczekac kiedy zrobie wlasny Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-360878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 9 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 9 Lipca 2014 (edytowane) ANNAM - może nie jest taki piękny, ale w smaku jest po prostu wyborny. To moja pierwsza przygoda z serami, efekt nawet mnie zaskoczył. Jedynie mleko drogie 3,5zł za litr, wyszły trzy serki z 5 litrów. Postanowiłem że serki będą robione częściej:) einshel - ścinkową tym razem robiłem nieco inaczej niż zwykle, to znaczy mięso (szynka Wp) kroiłem w dość cienkie plasterki abym mógł nadziewać batony nadziewarką. Wcześniej robiłem to ręcznie z uwagi na większe kawałki mięsa. Kiełbasa bardzo prosta w wykonaniu i im starsza tym lepsza, mieso peklowane 3 dni na sucho, ja peklowałem już ścinki czyli pokrojone kawałeczki. Do tego dobra słonina pokrojona w kostkę, ilość słoniny zależy od upodobań. Przyprawiamy pieprzem białym, kolendra, odrobiną gorczycy i kminku. Wyrabiamy dość długo. Wędzimy ciepłym dymem i na koniec podpiekamy w wędzarni aby uzyskać 62 stopnie wewnątrz batonu. Kiełbasa musi długo leżeć wtedy nabiera smaku. electra - baleron to moja ulubiona wędlinka z rodzaju wędzonek, no i może białe mięso (bo jestem na diecie) dobrze uwędzone chodzi mi o słoninę oczywiście:) Edytowane 9 Lipca 2014 przez SIVON Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-360889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 9 Lipca 2014 SIVON super wyroby,też przymierzam się do serków Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-360892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naginajka Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witaj SIVON aż wstyd się przyznać, że pierwszy raz tu jestem a tu same pyszności i dobroci.... Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam, Dawid. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-368196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Ja tak samo... zdecydowanie za rzadko w ogóle gdziekolwiek zaglądam hehehe Braciszku wyroby wspaniałe! i powala na kolana różnorodność czekam tylko kiedy znajdzie się w repertuarze malinowa kiełbaska może białe mięso (bo jestem na diecie) białe mięsko najzdrowsze hehe a z dietką też nie przesadzaj :P niedługo nie będzie z czego zrzucać Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-368226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Czasami coś wrzucę jak najdzie mnie ochota i mam w pobliżu aparat:) Zaglądajcie, komentujecie, poprawiajcie zauważone błędy:) Boczuć cytrynową kiełbasę już robiłem ale o malinowej nie słyszałem haha. Naginajka zaglądaj jak najczęściej, przepisy sprawdzone i chyba w miarę czytelnie podane:). Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-368232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Czasami coś wrzucę jak najdzie mnie ochota i mam w pobliżu aparat Dawaj częściej lubię tu zaglądać Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-368234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Bede musiala zrobic ta cytrynowa z Twojego przepisu ,moja mama o takiej kielbasie cos wspominala, a dzis wlasnie moi Rodzice upiekli chleb z Twojego przepisu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-368267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 14 Września 2014 Chleb pszenny szybki i prosty. Dzis postanowiłem zrobić szybki chlebek z chrupiacą skórka, jak zwykle lekko mi się zjarał ale mój piekarnik ostatnio ze mna nie chce wspołpracować Chleb nazwałem księżycowym. Sało jeszcze świeże i nie można jeść ale ja już nie wytrzymałem. Wybrałem najmniejszy i najniższy kawałek do degustacji, tego mi trzeba było hmmm. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-370933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 14 Września 2014 Chleb nazwałem księżycowym. Sało jeszcze świeże i nie można jeść Chlebek,sało,ogórek a gdzie czwarty składnik tego magicznego zestawu ? Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-370943 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 14 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 14 Września 2014 Kostek wiem, że brakuje czwartego do brydża:) ale tak się porobiło, że bez tego czwartego mam niezłe zawroty głowy Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-370944 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 14 Września 2014 SIVON, ja wymniękam. Marzenie. A jakbyś ten przepis na księżycowy wrzucił, co ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-370948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 14 Września 2014 Chleb nazwałem księżycowym. Wszystko pieknie, ale dlaczego ksiezycowy ? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-371016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 15 Września 2014 Chleb nazwałem księżycowym. Wszystko pieknie, ale dlaczego ksiezycowy ?Albo robił w nocy albo popijał księżycówkę w trakcie robienia. też jestem ciekaw, no i dołączam się do prośby Dyzia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-371042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 15 Września 2014 Chleb pszenny szybki i prosty. Dzis postanowiłem zrobić szybki chlebek z chrupiacą skórka, jak zwykle lekko mi się zjarał ale mój piekarnik ostatnio ze mna nie chce wspołpracować Chleb nazwałem księżycowym. chleb01.jpgzapewne przez te wulkany i kratery na skórce jest on księżycowy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/10/#findComment-371049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.