pioro Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 12 Lipca 2015 ilość skromna a cena, hmm no właśnie może ocencie sami. Pytanie o cenę ... cóż myślę że to co na zdjęciu każdy z nas wykona z surowca mieszczącego się w 100pln reszta to marża od 10-1000% jak w uczciwym biznesie Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-434908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 27 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 27 Lipca 2015 Ostatnio na specjalne życzenie rodziny zrobiłem kiełbasę senatorską drobiowo - wieprzową. Skład: Filet z piersi kurczaka - 3kg Mięso z udek - 1kg Poledwica Wp - 1kg. Wszytko rozdrobnione na sitku 2mm. Doprawione pieprzem białym, czosnkiem i mielonym ziarnem kolendry. Część farszu upchałem w jelito wołowe A dla siebie polędwiczki wędzone ciepłym dymem. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-436863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 8 Września 2015 Naszło mnie na kiełbasę kruchą, wędzona, dopiekana w wędzarni. Salceson z tego co było w zamrażalniku z zakupu ostatniej półtuszy, pół głowy, skórki wp, uszy wp, nerki. Dokupiłem 2 duże golonki i gotowe. Pierwszy raz dodawałem nerki do salcesonu Do tego boczki wędzone i małe wędzonki z szynki Wędziłem jeszcze balerony, szynki i większe boczki ale do mrożenia poszły bo będą parzone dzień przed imprezą Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 8 Września 2015 Salceson z tego co było w zamrażalniku z zakupu ostatniej półtuszy, pół głowy, skórki wp, uszy wp, nerki. Pełna improwizacja .. i wyrób jak malowany niestety mam za sobą dwie nieudane próby zrobienia salcesonu .. będzie jeszcze trzecia Pierwszy raz dodawałem nerki do salcesonu Wydłubię widelcem... przykryję warstwą musztardy, albo chrzanu ... bo nie lubię Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 8 Września 2015 Anuś a co ci się nie udało w salcesonie? Moje salcesony wyglądem nie powalają ale smakiem nadrabiam:) Na imprezach schodzi jako pierwszy:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 8 Września 2015 Anuś a co ci się nie udało w salcesonie? Rozpadały się i kruszyły.. było dużo mięsa, a mało wywaru .. chęci do podjęcia kolejnej próby są, tylko zamknę sezon na przetwory Moje salcesony wyglądem nie powalają Chciałabym, aby moje tak wyglądały Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 8 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 8 Września 2015 Anuś skórki wp w dużych ilościach, golonki. Przed następną produkcją koniecznie podpytaj Arkadiusza lub Pisa to ci listę zakupów na salceson ułożą Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 8 Września 2015 Anus ,u mnie tez wygladem nie powalaja ale smakiem rozbrajaja gosci ,salceson znika w blyskawicznym tepie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 8 Września 2015 (edytowane) Salceson z tego co było w zamrażalniku z zakupu ostatniej półtuszy, pół głowy, skórki wp, uszy wp, nerki. Dokupiłem 2 duże golonki i gotowe. Pierwszy raz dodawałem nerki do salcesonu Salceson jak na mój gust jest poprawny , ale do salcesonu radzę mięsa peklować.Smak peklowniczy to jest to.O wyglądzie już nie wspomnę. Edytowane 8 Września 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 8 Września 2015 Anuś skórki wp w dużych ilościach, golonki. Seba .. były w odpowiedniej ilości nawet zdjęcie surowca zrobiłam https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page-8 Przed następną produkcją koniecznie podpytaj .... Pisa to ci listę zakupów na salceson ułożą Byłam pod opieką Mistrza .. wszystko szło zgodnie z planem .. ale kobiety uwielbiają mieć swoje zdanie .. i po swojemu zrobić, no i wtedy popełniłam błąd Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 9 Września 2015 kobiety uwielbiają mieć swoje zdanie .. i po swojemu zrobić, no i wtedy popełniłam błąd Hahaha no sam prawda przez Ciebie przemawia ... jest takie fajne powiedzenie co to brzmi jak motto życiowe : "Kobiety nie zmienisz ... możesz zmienić kobietę ... tylko że to Q... nic nie zmienia" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-443842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 21 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 21 Września 2015 Testowałem nową nadzierawkę. Na warsztat poszły kabanosy. krakowska oraz leberka. Kabanosy Wp Krakowska, jeszcze świeża, trzeba dać jej kilka, kilkanaście dni Lebrka, w jelicie wołowym, parzona, podwędzana na drugi dzień zimnym dymem przez 3h. Wędziłem też kurczaki ale do zdjęć nie doczekały. Pierwszy raz bez parzenia i chyba już tak zostanie. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-445872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 21 Września 2015 Siemka Można stwierdzić , że nadziewarka jest ''sprawna'' Wędziłem też kurczaki ale do zdjęć nie doczekały. Pierwszy raz bez parzenia i chyba już tak zostanie. Ile czasu piekłeś... ? Pozdrowionka Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-445875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 21 Września 2015 Testowałem nową nadzierawkę. A cos tam znowu nabyl nowego..?Wedliny jak zwykle TOP..!! Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-445963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 21 Września 2015 Lebrka, w jelicie wołowym, parzona, podwędzana na drugi dzień zimnym dymem przez 3h. Pierwsza liga Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-445964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 22 Września 2015 Aniu, kurczaki wędziłem w temp 60 stopni ze 3h, potem piekłem kolejne ze 2h w tem 80-85 stopni. Grzesiu no tą nadziewarkę beeketal 5l. Dziękuję EAnno, leberka wyszła naprawdę smaczna. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-446077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 22 Września 2015 Testowałem nową nadzierawkę. Na warsztat poszły kabanosy. krakowska oraz leberka. Jak zwykle wszystko super Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-446085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 27 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 27 Października 2015 Kiełbasa ala kabanos w osłonce kolagenowej. Surowiec:Wp I z szynki - 3kgWp II z szynki - 1kgPodgardle - 0,7kgSłonina - 0,5kg Surowiec peklowany 48h dawka 17g/kg z dodatkiem cukru 10g do całości Wp I i WpII. Klasa I rozdrobniona na sitku 14mm, klasa II i podgardle na 8mm, słonina na 6mm. Pieprz oraz kminek 3g/kg, płatki chilli zmielone, czosnek. Osłonki kolagenowe fi 23, wędzone ciepłym dymem 3h, następnie podpiekane 45min w temp 80-90 stopni. Bardzo dobre na zimno ale też ciekawe w smaku na ciepło, wtedy bardziej uwydatnia się moc pieprzu i chilli Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-452656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 24 Listopada 2015 Kolejne podejście do Kiełbasy Polskiej Wędzonej. Tym razem chudsza Mięso wp I 60% wp II 40% peklowane na sucho 3dni dawką 24g/kg peklosoli. ( w oryginale wpI 40% a wpII 60%) Rozdrabnianie : Wp I 3kg (z szynek) na sitku 13 mmWp II 2kg ( okrawki z szynek plus boczek) na sitku 10 mm Przyprawy Czosnek 1,5g/kgCukier 2g/kgPieprz młotkowany 2g/kgGorczyca grubo rozdrobniona 3g/kgMajeranek 2g/kg Kiełbaśnice wp 32+, napełnianie dość ścisłe, batony ok 25cm. Osadzanie 1 dzień. Osuszanie: Kiełbasa musi do wędzarni trafić sucha. Wędzenie zimnym dymem max 25 stopni dwa razy: pierwszego dnia 4h, drugiego dnia 2h do uzyskania barwy ciemnobrązowej/wiśniowej. Suszenie w temp do 15 stopni. Minimum tydzień. Pierwszy test już się odbył. Teraz spokojnie sobie dojrzewa podsychając jednocześnie. Przekrój Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-458384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 24 Listopada 2015 Klaskam. Zastanawiam sie nad majerankiem. Czy musi być? Pozostawia taką zieloną poświatę w przekroju w wyrobach. Miałem to już parę razy w różnych. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-458432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 24 Listopada 2015 Pozostawia taką zieloną poświatę w przekroju w wyrobach To używaj wywaru z majeranku. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-458439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 24 Listopada 2015 To używaj wywaru z majeranku. Dzięki. Świetna rada. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-458458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 24 Listopada 2015 W Polskiej musi być majeranek, tzn jego zapach i smak Im bardziej tłusta tym więcej majeranku Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-458471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 24 Listopada 2015 Sebus.. A do "Zakopca" cos wezmiesz na sprobowanie..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-458479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 24 Listopada 2015 Grzesiu a ja się wybieram do Zakpoca? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/15/#findComment-458483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.