Anuś Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 12 Lipca 2014 Wczoraj troszkę rogalików z ciasto krucho-drożdżowego upiekłam na imieniny mojej przyjaciółki Małgosi Mają nadzienie z masy makowej lub marmolady różanej. Rozmiar XXL dla Młodego ... z ilości jemu przypadającej nie był zadowolony A to już efekt końcowy Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 12 Lipca 2014 Te z marmoladą różaną mi pasują, zamawiam na imieniny. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 12 Lipca 2014 Kochana szalejesz z tymi wypiekami ciekawa jestem czym zaskoczysz na swoje imieniny a to już niebawem :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 12 Lipca 2014 Te z marmoladą różaną mi pasują, zamawiam na imieniny. Pis... czyli za rok, bo jak mnie pamięć nie myli to były w czerwcu ciekawa jestem czym zaskoczysz na swoje imieniny a to już niebawem Anulka mam już coś ... na razie to tylko pomysł w głowie, który niebawem zrealizuję Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 12 Lipca 2014 Wczoraj troszkę rogalików z ciasto krucho-drożdżowego upiekłam Aniu normalnie cudo Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 27 Września 2014 Była sobie dynia Pokrojona.. wpadła do solarium ...Ostatnia tura z pestkami.... przydadzą sięPo upieczeniu dynia jest miękka, a łupina odchodzi bez problemuZmiksowałam w malakserze do uzyskania jednolitej masyDodałam ser... i powstał sernik dyniowy Składniki na spód ciasta:20 dag kruchych ciastek .. ja dałam takie zwykłe posypane cukrem15 dag masła2 łyżki kakaoWszystkie składniki połączyłam za pomocą malaksera i wyłożyłam na blachę.Składniki na masę serowo-dyniową 1.5 szklanki dyni1 kg sera białego zmielonego3 żółtka4 całe jajka1 budyń śmietankowy1 łyżeczka cynamony ... niekoniecznie1/2 szklanki cukru120 ml śmietany kwaśnej .. ja dałam 12%150 ml mleka skondensowanego niesłodzonegoPołączyłam wszystkie składniki. Jajka dodałam na końcu. Powstałą masę wylałam na ciasto.Piekłam przez 50 minut na dolnej grzałce, a następnie na dolnej i górnej. Czas pieczenia to 1 h 10 min.Ciasto na wierzchu jest udekorowane polewą czekoladową.Pozostałą część upieczonej dyni zamroziłam i będzie do sernika na święta. Dodam wtedy zamiast cynamonu to przyprawę do piernika.Przepis znalazłam w sieci, nieco go zmodyfikowałam. Proporcje były na tortownicę, ale ja z braku takiej upiekłam w prostokątnej formie, zmieniając automatycznie ilość poszczególnych składników. .Nie wiem, czy to widać na zdjęciu, ale sernik ma piękny pomarańczowy kolor.Można jeść.... jest pyszne Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 27 Września 2014 Super patent nie wpadłem na to Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 28 Września 2014 Super patent nie wpadłem na to Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4Roger ... piekę tą dynie na termoobiegu w temperaturze nie przekraczającej 50 stopni. patent nie mój, tylko ''wyczajony'' w sieci Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 18 Października 2014 Zamówienie na guziki od krawcowej dostałam Ciasto kruche, schłodzone przez godzinę w lodówce. Wykrawanie ciasteczek czym kto chce, ja użyłam kieliszka od wina i małego do mocniejszych procentów. Piekarnik nagrzany do 160 stopni. Czas pieczenia 12 minut. Jedna uwaga ... po 3 minutach pieczenia ponownie pogłębiamy dziurki, ponieważ ciasto rośnie i otworki zanikają. Świetnie się do tego nadaje słomka do napojów. Do części ciasta dodałam kakao. Guziki są ... igła z nitką jest ... brakuje naparstka Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Października 2014 Anus wspaniale wypieki, fajny ten pomysl z guziczkami , mysle ze dzieciom beda bardzo smakowaly :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 18 Października 2014 Anus wspaniale wypieki, fajny ten pomysl z guziczkami , mysle ze dzieciom beda bardzo smakowaly :clap:Elu .. pomysł na ciasteczka znalazłam w sieci .. słodkości dostały maluchy .. taki prezent od cioci Ani Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 18 Października 2014 Zamówienie na guziki od krawcowej dostałam Kiedy ja dostanę? guzik Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 19 Października 2014 Fajny pomysł :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 19 Października 2014 Guziki jak guziki, a mi sie i tak najbardziej podoba igla Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 19 Października 2014 Jak dla mnie , to wszystko pięknie współgra. Przepiękny i na pewno przepyszny komplet młodej krawcowej Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 3 Listopada 2014 Sezon na dynie nadal trwa Tym razem upiekłam muffinki dyniowo-pomarańczowe. przepis prosty i łatwy.Te nie mają nadzienia,ale następnym razem użyję dżemu swojego pomarańczowo - dyniowego.Składniki;250 g mąki pszennej300 g puree z dyni1,5 łyżeczki sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia200 ml oliwy4 całe jajka200 g cukru1,5 łyżeczki cynamonu100 ml soku z wyciśniętych pomarańczyWszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Miksujemy wszystko, aż do momentu całkowitego połączenia się składników. Pieczemy w temperaturze 160 stopni 12-15 minut. Do gorących wyjętych z piekarnika wkładałam po jednym goździku, dla podniesienia aromatu w muffinkach. Ostudzone posypałam cukrem pudrem.Zdjęcia mogą się nieco różnić... te wyżej są wykonane telefonem przez Dagę wieczorem, która dla dobra sprawy stała na taborecie ... a dwa ostatnie to moje zrobione następnego dnia rano zwykłym aparatem.i przekrój muffinki, oraz kawałek sernika dyniowego ... tylko tyle zdążyłam uratować Smacznego Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 3 Listopada 2014 zrobione następnego dnia rano U mnie to by do rana nie dotrwały Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 3 Listopada 2014 Anus ale pychottki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Coś do kawy ciasto jest drożdżowe. Zostało mi trochę masy makowej zamrożonej po świętach, więc dzisiaj postanowiłam coś z nią zrobić.To ciasto istnieje w sieci jako gwiazda betlejemska.Składniki na małą tortownicę: 500 g mąki pszennej5 dag masła rozpuszczonegoopakowanie drożdży suszonych200 ml mleka letniego2 całe jajka1/2 szklanki cukru1 mały zapach pomarańczowy.Łączymy wszystkie składniki i pozostawiamy do momentu, aż podwoi swoją objętość. Wałkujemy cztery jednakowej wielkości placki, tak, aby ich średnica pasowała do tortownicy. Następnie smarujemy je masą makową ... nie może jej być zbyt dużo, bo będzie problem z zawijaniem. Masą smarujemy dwa pierwsze placki zostawiając środek bez nadzienia. Trzecim blatem przykrywami i już go nie smarujemy i nakładamy czwarty ostatni. dzielimy ciasto na 16 części i przekręcamy jeden kawałek w prawo a drugi w lewo. sąsiadujące ze sobą kawałki na końcu łączymy i lekko podwijamy. Ciasto przykryć i odstawić do ponownego wyrośnięcia na około 15 min. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 min.Jutro rano pokażę przekrój tego ciasta, jak wpadnę do kafejki u paweljack-a Oto fotorelacja:Muszę jeszcze potrenować przekręcanie Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Anus, bardzo ladne, zmniejsz odrobine temperature w piekarniku i bedzie ok. Anus, ja robilam z budyniem takie ciasto, zobacz tutaj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-16 Renesi dala tam link jak to robic, moze Tobie pomoze z zaplataniem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Trening przed tłustym czwartkiem ... Pączki z ziemniakami. Przepis wielokrotnie wypróbowany przeze mnie. Kształtem nie przypominają tych tradycyjnych, a raczej pączki berlińskie.Składniki:50 dag mąki pszennej50 dag ziemniaków ugotowanych przeciśniętych przez praskę i wystudzonych1/2 szklanki cukrujedno opakowanie suchych drożdży 7g2 jajka3 żółtka100g masła rozpuszczonego400ml oleju i 3 łyżki smalcu50g spirytusu do ciastaWszystkie składniki łączymy i pozostawiamy ciasto do wyrośnięcia. Ciasto ma dość luźną konsystencję. Rozwałkowujemy ciasto na grubość około 2 cm i wykrawamy krążki. Do nadziewania użyłam swojego dżemu pomarańczowo-dyniowego. Następnie pozostawiamy na stolnicy do ponownego wyrośnięcia... na około 15 minut. Smażymy na oleju z dodatkiem smalcu.Nie wytrzymałam i zanim zrobiłam zdjęcia to dwa zjadłam .. Pączki te zachowują swoją świeżość przez 2-3 dni ... niestety tylko raz udało mi się to sprawdzić. Zajęta kilkoma rzeczami na raz przypomniałam sobie o zrobieniu zdjęć dopiero, kiedy już zaczęłam je smażyć. Posypane cukrem pudrem ... Młody tak lubi Jeszcze ciepłe ... więc proszę jeszcze chwilkę poczekać, później będę częstować Nie mogę usunąć ostatniego zdjęcia Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Anus, to ile takich przedbiegow bedziesz miala ? Wspaniale wygladaja Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Pączki z ziemniakami. Anuś... przepis ciekawy i prosty, a pączusie wyglądają bardzo pysznie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Szalejesz Anuś a u mnie brak czasu może w weekend coś mi się uda upiec Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Dwa z lukrem poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.