ANNAM Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Anus Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Anuś zaro byda???????????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 21 Grudnia 2014 Oj Anuś, tymi śledzikami mnie dobiłaś, idę coś przegryźć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 22 Grudnia 2014 i coś jeszcze pokażę też we wtorek. hmmmm nosz cholernie ekscytująco to zabrzmiało ... PSA śledziki takie "slinotokowe" ... jadłbym ze słoikami bez odkręcania Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Anus nadreptalas sie ale i duzo pysznosci narobilas :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) i coś jeszcze pokażę też we wtorek.hmmmm nosz cholernie ekscytująco to zabrzmiało ... PSA śledziki takie "slinotokowe" ... jadłbym ze słoikami bez odkręcania Roger ... nie pomyślałam, że to tak zabrzmi chciałam napisać, że we wtorek dalsze zdjęcia wstawię ... śledzi i innych potraw, dobrze, że oboje mamy ogromne poczucie humoru ... Śledzie się ''przegryzają'' ... jeszcze trzeba poczekać .. do środy Anus nadreptalas sie ale i duzo pysznosci narobilasEli ... dreptanie dopiero się zaczęło Oj Anuś, tymi śledzikami mnie dobiłaś Cieszę się, ze wizualnie Ci się podobają zapewniam, że smak ich wyborny jest. Szkoda tylko, że nie mogę Was poczęstować. Te z cytryną i goździkami mają intensywny zapach i smak, a te z imbirem pachną tak ''świątecznie'' reszta to takie znane wszystkim smaki.Jeśli ktoś ma ochotę je zrobić ... którekolwiek to podam przepis. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Poproszę cytrynowe i imbirowe. Mam do tego nalewki to będzie pasowało Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Poproszę cytrynowe i imbirowe. Mam do tego nalewki to będzie pasowało Jarku ... bardzo proszę Śledzie z cytryną i goździkami. Składniki:śledzie ja dałam 5 solidnych płatówjedna cała cytryna wcześniej sparzona wrzątkiem i z drugiej obrana cieniutko skórkasok z jednej wyciśniętej cytryny4-5 goździków na taki słoik jak ja pokazałamcukier- ja dałam puder 1 łyżeczkęoliwaWcześniej namoczone śledzie wycieram ręcznikiem papierowym, kroję na małe kawałki i układam do słoika warstwami. ... , śledź i pokrojoną w cienkie plastry cytrynę. Dołożyłam również obraną skórkę z drugiej cytryny pokrojoną w słupki . Sok z jednej cytryny łączę z cukrem pudrem i zalewam tymśledzie i dopełniam słoik oliwą, aż całą zawartość będzie zanurzona. Śledzie z imbirem Składniki: cebula szalotka ... dałam 4 sztukiśledzie - dałam 3 płatyświeży i obrany imbir .. pokroić w cienkie paskisok z jednej cytrynyłyżeczka cukru pudruoliwaNa dno słoika układamy pokrojoną szalotkę, kawałki śledzia i pokrojony imbir i tak kolejno, aż do wyczerpania składników. Następnie tak jak w poprzednim przepisie łączymy sok z cytryny z cukrem. Zalewamy zawartość słoika sokiem i uzupełniamy oliwą. Na wierzch dałam świeżo zmielony pieprz kolorowy.Jak coś niejasne ... to proszę pytać Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Dzięki Aniu. Myślę, że inni też skorzystają. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-392503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Popatrzyłam na smalec Arka ( morfeusz300) i sama zrobiłam z przepisu kolegi Pis-a. Dodałam zioła prowansalskie. W większych słoikach jest jeszcze letni i nie do końca stężały. Jak ktoś nie chce smalcu to jest jeszcze konserwa rybna wg przepisu, który podała ANNAM. Moja wersja taka nieco na ''bogato''. Dodałam jeszcze pieczarki i groszek konserwowy.O niczym chyba nie zapomniałam. ... chleb będzie później .. taki mały bochenek.... jak się uda Konserwa w zbliżeniu .... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Aniu super Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Same pyszności;)konserwę też robiłem z przepisu ANNAM ale o pieczarkach i groszku nie pomyślałem;)powiadasz do smalczyku zioła prowansalskie hmmm trzeba będzie zrobić na skosztunek;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 4 Stycznia 2015 konserwa rybna wg przepisu, który podała ANNAM. Wygląda smakowicie, podrzucisz link? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 4 Stycznia 2015 konserwa rybna wg przepisu, który podała ANNAM. Wygląda smakowicie, podrzucisz link? Paweł ... ANNAM podała link tutaj do konserwy rybnej, bo robił ją Morfeusz i na tej się opierałam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-37Z ryb dałam dorsza, dwa pstrągi i makrelę wędzoną. Ilościowo wyszło więcej niż na zdjęciu, ale rozdałam 3 słoiczki. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Hmm smalczyk i rybka, same smakołyki.Do smalczyku wskazany kieliszeczek a i rybka też lubi pływać Pewnie trzeba będzie zrobić taką rybkę. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Paweł ... ANNAM podała link tutaj do konserwy rybnej, bo robił ją Morfeusz i na tej się opierałam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7143-annam-w-kuchni-robi/page-37Szanowne koleżanki podają tylko pierwsze strony rozumiem, że to ten przepis https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/?p=382439 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 4 Stycznia 2015 rozumiem, że to ten przepisTak Paweł jak coś namieszałam, to przepraszam i w nagrodę możesz się poczęstować moim chlebem pieczonym w naczyniu żaroodpornym. Przepis znaleziony w sieci. Zrobiłam z połowy porcji, bo nie mam, aż takiego dużego naczynia na chleb z całego kg mąki.Składniki na taki mały bochenek:500 g mąki pszennej chlebowej500ml ml letniej wodyopakowanie drożdży suszonych1 łyżeczka octu 2 łyżeczki cukru1 łyżeczka solidałam 2 łyżki sezamuPo połączeniu wszystkich składników odstawiamy ciasto do wyrośnięcia. U mnie wyrastało około 40 min. Nagrzałam piekarnik i wstawiłam naczynie żaroodporne, aby się nagrzało. Ostrożnie je wyjęłam i włożyłam do niego ciasto, następnie przykryłam i zostawiłam na 10 min. Po tym czasie wstawiłam do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pod przykryciem piekłam 30 min. Zdjęłam pokrywkę (ostrożnie!) i chleb piekł się kolejne 15 minut. Gorący wyjęłam z naczynia.Obok w misce rośnie sobie pod kołderką ciasto na placek Gorący ... jeszcze nie można jeść za godzinkę ukroję małą kromeczkę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394668 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Nie namieszałaś, chlebek prezentuje się zacnie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 4 Stycznia 2015 chlebek przedni ja dostalam garnek zeliwny polewany ciekawe czy taki chlebek by wyszedl ,wszystkie zaroodporne naczynia mam bez pokrywek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Chlebek super;)) electra robiliśmy już chlebek w żeliwnym naczyniu zobacz jak wygląda u mnie;) https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?/topic/8762-Wyroby-morfeusza Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Po prostu pychotka Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Chlebek mistrzostwo Świata.Mamy naczynie w domu ale tylko takie podłużne, ciekawe czy ...... ale pewnie też z jednej porcji trzeba byłoby zrobić.Najpierw jednak zjemy upieczony wczoraj Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Mamy naczynie w domu ale tylko takie podłużne, ciekawe czy ...... ale pewnie też z jednej porcji trzeba byłoby zrobić. Myślę, że też z takich proporcji jak ja podałam... najwyżej częściej będziesz go piekł, bo on taki na jedną kolację Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 4 Stycznia 2015 @morfeusz300,mam podobny do twojego .trzeba bedzie poczynic bo zapasy sie pokurczyly. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Przekrój chleba .... i od razu przepraszam za tą pierwszą kromkę, ale Młody przewinął się przez kuchnię i nie wytrzymał mówiłam żeby poczekał kilka minut ... nie dotarło Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8338-rozmaito%C5%9Bci-kulinarne-ann/page/4/#findComment-394698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.