paweljack Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 28 Maja 2014 kajzeki pieke z tego przepisu tylko z maki orkiszowej http://www.mojewypieki.com/przepis/kajzerkia grahamki ze szwedzkiego grahamki250g maka pszenna200g maka graham250ml woda25g drozdze50 ml plynnego mjodu50 g maslo ( rozpuszczone )1 lyzeczka sol (5 ml) Drozdze rozpuscic w letniej wodzie,dodac pozostale skladniki (jesli miod jest staly trzeba go podgrzac zeby byl lejacy)wszystko mieszam mixerem ok 10 min /ciasto jest dosc zadkie.zostawiam do wyrosniecia na 30 min po wyrosnieciu dziele na 10 czesci formuje owalne bulki rozkladam na blache, przykrywam zeby wyrosly ( ok 30 min)wierzch smaruje roztrzepanym jajkiem z lyzka mleka.Pieke w temp 240st ca 8 min Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-354640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 28 Maja 2014 Piękne te twoje kajzerki, przepis zanotowany - dzięki. Będę próbował a nóż się uda:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-354643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 28 Maja 2014 Kajzerki trzeba dosc mocno splaszczyc przed wyrastaniem bo lubia robic sie jak pileczki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-354657 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 5 Czerwca 2014 kolejne podejscie do serka A'la korycinski ,tym razem z czosnkiem niedzwiedzimmleko zakwasilam ale dziurek jak nie bylo tak nie ma ale w smaku lepszy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-356234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 5 Czerwca 2014 (edytowane) ale dziurek jak nie bylo tak nie maJa też mam ten sam problem. Serek wychodzi, ale dziurek niet. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-356334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 6 Czerwca 2014 dziurek jak nie bylo tak nie ma To przecież od bakterii zależy. Jeżeli nie ma ich w mleku ani w zakwasie (w przemysłowych wyrobach unika ich się jak ognia) to cudów nie ma Sprzyja im trochę wyższa temperatura niż standardowa pokojowa. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-356355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 6 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 6 Czerwca 2014 nastepnym razem kupie ekologiczne zsiadle mleko ,moze bedzie lepsze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-356384 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Z racji ze odwiedzil nas kuzyn (wedkarz) to stalam sie posiadaczka 2 osciastych szczupakow ,jeden przerobiony na filety trafil do zamrazalki, drugi usmazony i pozarty przez TZ a co juz nie zmiescil trafilo do zalewy octowej ..moze osci zmiekna i ja w koncu tez posmakuje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-358278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Bazyl ja wiem wyjac kregoslup jak ja nawet w szprotce z puszki usuwam osci wczoraj dostalam kolejne 2 szczupaki tym razem zrobie filety beda szybciej sie w occie "od osciac" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-358378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Szczupak wyszedl bardzo dobry w tej zalewie ,co prawda osci dalej byly ,ale jak widac Tym co jedli nie przeszkadzaly.Nastepne zrobie z fileta ,wiecej wejdzie do sloika Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-358895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Daj sprobowac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-358913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Eli wpadaj mam zamrozone filety z 6 szczupakow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-358915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 23 Października 2014 Wszyscy cos presuja to i ja postanowilam nie byc gorsza a to moj peklowany boczek z praski Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek72 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 23 Października 2014 Wygląda super pewnie tak smakuje . Cytuj mundek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 23 Października 2014 Electra chyba moj najbardziej ulubiony wyrob z praski.Wspanialy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 23 Października 2014 Jaki boczuś piękny! A ja jeszcze sniadania nie jadłam a tu aż żołądek ściska mniam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 23 Października 2014 Brawo Electra Twój boczek wygląda prze smacznie Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 23 Października 2014 dziekuje: i smaczny jest wlasnie sprobowalam z chlebkiem domowego wypieku ,skorka miekkai na slonosc wsam raz .Ostatio mam mniej czasu bo mam nowa pocieche w domu (szczeniaka 11tygodniowego juz,a to urwis taki ze gorzej jak z niemowlakiem) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 23 Października 2014 Gratulacje za wyrób.W wolnej chwili napisz jak robiłaś, jak długo parzyłaś i ile jeszcze zostało. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 23 Października 2014 Gratulacje za wyrób.W wolnej chwili napisz jak robiłaś, jak długo parzyłaś i ile jeszcze zostało.Dołączam się. A następnym razem bardziej przekrojem do światła, co by ślinianki bardziej się uruchomiły. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Dyzio ,peklowalam 5 dni wedlog dziadka dla mniej slonolubnych pozniej zostawilam na 3 godziny w lodowce na kratce zeby ociekl troche Boczek wazyl 1.5 kg i byl to taki kawalek bez zeber, docielam go tylko troche co by mi wszedl do praski ,przyprawy to 3 zabki czosnku 1 lyzeczka sambal oelek,pieprzu dalam tak troche z reki i majeranku tez czosnek sambal utarlam w mozdzierzu i ta pasta posmarowalam w srodku ,zwinelam i do praski wcisnelam, na maxa docisk,parzylam w 85 stopniach do temp w srodku 74-75stopni A zostalo jeszcze sporo bo to 3 plasterki dopiero odkroilam co by posmakowac Edytowane 23 Października 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 23 Października 2014 Po jakim czasie osiągnął był temp. 74°C ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 23 Października 2014 oj ciezko mi powiedziec bo nie patrzylam tak za bardzo na czas ale sadze ze napewno nie krocej jak ze 3 godziny,ja zawsze na termometr robie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 23 Października 2014 Jest na pewno bardzo zwarty, ze względu na skórę, prawda ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 23 Października 2014 Pyszny boczuś Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/10/#findComment-378703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.