Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby Electry z szynkowarki i nie tylko...


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

#21 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3207 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 31 sie 2013 - 16:33

nalewki robie z wisni ,czarnej porzeczki ,sliwek
i w tym roku pierwszy raz z przepisu Alltid z czarnych jagod

Możesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin:

#22 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 sie 2013 - 16:34

miro,
hehe oj jeszcze napewno dlugo bede sie tak nazywac bo jeszcze daleka droga przedemna
jak na razie procz paru wyrobow z szynkowarki i bialej kielbaski nie robilam .
ale po tym jak zakupilam troche rzeczy w czasie pobytu w PL ( miedzy innymi u ciebie:-P) bede dalej robic przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

[size=9][ Dodano: Sob 31 Sie, 2013 16:44 ][/size]

Możesz podać przepisy w/g których robisz nalewki :grin:

jakiegos specjalnego przepisu nie mam owoce przewaznie zasypuje wpierw cukrem po ok 5-6 tyg zlewam sok a reszte zalewam alkocholem 60 % i znow odstawiam na jakis czas ,po czym zlewam i lacze z sokiem wczesniej zlanym odstawiam az sie sklaruje ,a pozniej dojrzewa ale to juz zalerzy jak sie czesto probuje :tongue:

#23 pioro

pioro

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 406 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 31 sie 2013 - 17:46

przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

spróbuj zrobić schab w skarpecie jak na wyrób bez wędzenia uważam że to zupełnie dobry przepis
http://basinepichcen...-skarpecie.html

#24 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 sie 2013 - 17:53

przynajmniej to co mozna zrobic bez wedzenia

spróbuj zrobić schab w skarpecie jak na wyrób bez wędzenia uważam że to zupełnie dobry przepis
http://basinepichcen...-skarpecie.html

juz dosc dawno zastanawialam sie nad czyms takim ale jak na razie chyba troche za cieplo z racji ze mieszkam w bloku ,ale napewno wyprobuje :-)

#25 pioro

pioro

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 406 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 31 sie 2013 - 18:00

Myślę że ciepło nie przeszkadza ja właśnie wczoraj wyłożyłem do spróbowania taki schabik i od razu połowa znikła
a jeśli chodzi o temperaturę to po wyjęciu z lodówki wisiał sobie na dworze więc temperatura była w dzień 25 stC i wyszedł Ok
Wydaje mi się ze ważne aby było to troche przewiewne miejce a może być ciepłe w którymś przepisie ktoś podawał że wiesza koło kaloryfera
Dołączona grafika

#26 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9054 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 31 sie 2013 - 20:45

jak dla mnie troche za tluste

Żartujesz, prawda :question:

#27 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 31 sie 2013 - 21:21

jak dla mnie troche za tluste

Żartujesz, prawda :question:

moglby byc ciut mniej:-)

#28 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 06 wrz 2013 - 09:43

a to kolejne zmagania z szynkowarkowymi wyrobami
tym razem kurczak
smak wysmienity calosc sie ladnie trzyma i jest soczysta , jedynie nie podoba mi sie ze kolorystyka nierowna mysle ze z czasem bedzie lepiej :tongue:
http://imageshack.us...es/15/ktcl.jpg/

#29 pioro

pioro

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 406 postów
  • Miejscowośćwrocław

Napisano 06 wrz 2013 - 09:55

calosc sie ladnie trzyma

a jak to oiągnęłaś że się dobrze trzyma? :question: :clap: :clap:

#30 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 06 wrz 2013 - 10:46

kawalki piersi z kurczaka dosc dlugo mieszalam az puscily klej ,pozostale drobne kawalki i udko najpierw zmielilam na najmniejszym sitku a pozniej "kutrowalam " recznym mixerem a pozniej jeszcze wszystko razem mieszalam.
wzorowalam sie na " Ekspresowe wyroby DZIADKA"

samotny -niecalkiem sol peklowa 50/50 i pieprz bialy nic wiecej:-)

#31 Einshell

Einshell

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1957 postów
  • MiejscowośćJaworzno

Napisano 06 wrz 2013 - 10:50

tym razem kurczak

:rolleyes: I co...taki ''samotny''...? :lol: :wink: Jakie przyprawy dodałaś ?

jedynie nie podoba mi sie ze kolorystyka nierowna

Eeeee tam ...Elegancko wyszło :clap: :thumbsup: :clap:

#32 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 10 wrz 2013 - 15:45

do wieczornej kawki :-) troche jagodzianek ( jagody z niedzielnego spaceru po lesie) Dołączona grafika

#33 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 13 wrz 2013 - 08:00

wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej

lopatka +kurczak przyprawy: gorczyca czosnek niedzwiedzi i czerwony pieprz.
Dołączona grafika
niestety nie udalo mi sie napelnic tak zeby nie bylo dziurek.

#34 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2363 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 13 wrz 2013 - 08:37

wczoraj zrobilam moja pierwsza mielonke w oslonce barierowej



Electra :D Super :clap: . Dziurkami się nie przejmuj :grin:

#35 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4981 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 13 wrz 2013 - 10:14

Chyba trzeba bedzie mielonke zrobic, bo smaka zlapalam, a juz nie pamietam kiedy robilam.
electra, :clap: A dziurki i tak znikna, kiedy zjesz :wink:

#36 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 13 wrz 2013 - 13:21

ANNAM,

A dziurki i tak znikna, kiedy zjesz

oj masz racje :-)
smakowala, nawet znajomemu szwedowi ..smialam sie ze musi mi udostepnic swoj ogrodek to bede wedzic kielbaski jak sprawie sobie wedzarnie
kolejny wyrob to chyba bedzie salceson albo blok ozorkowy:-)

#37 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 13 wrz 2013 - 13:28

electra, mielonka super,ale te jagodzianki :clap: :clap: :clap: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: wyglądają jak z profesjonalnej cukierni .

#38 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 13 wrz 2013 - 13:40

caly czas sie ucze i staram zeby bylo coraz lepiej

wyglądają jak z profesjonalnej cukierni

bo bardzo sie staralam :-)
ale cukiernik to ze mnie lichy :wink:

#39 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 13 wrz 2013 - 13:46

ale cukiernik to ze mnie lichy

Nadmierna skromność gorsza od faszyzmu :lol: :lol: :lol: :wink: Abratek na pewno Ciebie pochwali :lol:

#40 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5529 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 13 wrz 2013 - 13:58

Kruszynka,
wiesz 10 lat pracy w cukierni ,co prawda tylko w biurze ale slodkosci sie naogladalam:-P




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych