electra Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 2 Października 2020 (edytowane) @arkadiusz, Masz racje ze to zimny nie jest, moje byly niestety tylko malowane , za zimno juz mamy zeby siedziec przy wedzarce , ale takie z lekkim aromatem smakuja bardzo dobrze , tylko kolorek blady. jak zrobie nastepne to poexperymetuje jeszcze zeby byl lepszy kolor a smak ten sam. Edytowane 2 Października 2020 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 2 Października 2020 One całkiem ładnie wyglądają.Wcale bym nie zmieniał temperatury ,ale jak chcesz mieć mocniejszy kolor to ja bym tylko powędził nieco dłużej Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 2 Października 2020 @arkadiusz, One nie sa wedzone tylko malowane plynem wedzarniczym , za zimno mam zeby wedzic , mialy byc na bialo , ale poexperymentowalam , braklo mi tej wedzonej nuty- Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 2 Października 2020 Z takiego niewędzonego serka można zrobić pyszną sałatkęSer zetrzeć na grubych oczkach tarki dodać pora i jajka drobno posiekane.Doprawić majonezem. Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 3 Października 2020 nastepnie dodajemy podpuszczke Dzięki elektra ale, jaką podpuszczkę. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 3 Października 2020 Zerknij sobie np tuhttps://serowar.pl/pl/p/Podpuszczka-naturalna-jagnieca-0%2C5-kg-10000-L-mleka/576 Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 3 Października 2020 (edytowane) @JaGra, Ja mam akurat w plynie kupiona w narmalnym spozywaczym sklepie, na mojej napisane ze na 10 l dawac 1-3 lyzki* , ja dalam 20 ml na 5 l mleka. *(15ml) Edytowane 3 Października 2020 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 3 Października 2020 Dzięki Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Moj twarozwk z 2 kg mleka zsiadleo , mleko podgrzane do 85 st , wymieszane odstalo w garnku do ostygniecia , zlane na aze, odciekal ca 14h wyszlo nieco panad 700 g nie wiem czemu obrocilo Edytowane 13 Grudnia 2022 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Mleko podgrzewamy i owarzamy w temp. ok. 37- 40 stopni C. Electro. To co Ty zrobiłaś to podstawowy błąd, temperatura 85 stopni C jest zdecydowanie zbyt wysoka. Spójrz na to krupkowate i suche ziarno jakie uzyskałaś z tego skrzepu. Jest teraz w LIDL-u wspaniałe, pyszne świeże mleko, pełnotłuste nie homogenizowane i nie odciągane 3,8 - 4,5 % zawartości tłuszczu, nazywa się "Świąteczne", w czerwonych kartonach. kosztuje 12,90 skr/litr. Ser biały twarogowy jest z niego kremowy i przepyszny. Wczoraj z 4 litrów otrzymałem równo 800g. wspaniałego sera. Identyczny wynik uzyskał mój brat . Edytowane 13 Grudnia 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 13 Grudnia 2022 a z jakiego mleka w polsce moge zrobic takie cudo?wiem ze juz gdzies bylo ale nie moge znalesc.i tak samo trzeba podgrzac?a potem zlac przez gaze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Paszeko, w Polsce sprawdzone jest mleko z Piątnicy, niskopasteryzowane z czerwoną nakrętką, ale Olga pisała też o innym mleku. Ważne jest aby mleko nie było homogenizowane, i powinno być niskopasteryzowane. Poza tym reszta zawsze wygląda podobnie . Tu masz podany przepis . http://pracowniaserow.pl/domowy-twarog/ Edytowane 13 Grudnia 2022 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalinosiu Opublikowano 13 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 13 Grudnia 2022 (edytowane) Najtaniej i dobrze wychodzi z Pilosa z Lidla tj. 3,2 i z lodówki (nie UHT) Edytowane 13 Grudnia 2022 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.