abratek Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) nie aż tak żeby zrezygnować z wyrobu robiąc kaszankę na krwi suszonej, rzadko kto odróżni od tej na "świeżej" - z blokiem podobnie Edytowane 12 Listopada 2013 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 13 Listopada 2013 Electro. Abratek ma rację, dla normalnego przeciętnego "kaszankożercy" nie do odróżnienia, ja też używam tylko suszonej no bo przecież innej możliwości u nas nie ma. Leży sobie poporcjowana w torebkach próżniowych w zamrażarce i spokojnie czeka na swoją kolej. Kaszanka z taką krwią jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 13 Listopada 2013 Na kaszanke sie jeszcze nie porywam bo to za wysokie progi A w rodzinie tylko tata jest smakoszem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 13 Listopada 2013 Electra ja tez bardzo balam sie kaszanki, a teraz robie ja dosc czesto Moja mala Zuzia to sama sie o kaszanke upomina. Nie boj sie, tu wszyscy pomoga a warto swojska zrobic. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 13 Listopada 2013 jak mi sie uda z blokiem ozorkowym to pomysle o kaszance Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312711 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 13 Listopada 2013 Uda się na pewno, patrząc na Twoją roladę nie mam najmniejszych wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 13 Listopada 2013 Boczek rolowany bez skory z szynkowara peklowany 19 g/kg peklosoli -48 godzin2 zabki czasnku w plasterkach Witam. Jeśli dobrze widzę, rolada miała około 1 kg. Elektra, czy sprawdziła sie regóła 1 cm przekroju = 10 min parzenia ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 13 Listopada 2013 dyzio,nie potrafie Ci powiedziec bo ja parze wedlog termometu w srodku miesa ,ale nastepnym razem jak bede robic sprawdze czas Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 13 Listopada 2013 Ach ten boczuś przepięknej urody Co do kaszanki możesz pominąć krew Zawsze robię bez krwi Golonkę nogę kości z 2 odkrojonych polędwic i karczku wraz ze skórami tłusty boczek czasem podgardle gotuję do miękkości oddzielam mięsko od kości 3 serca około 0,5 kg wątróbki gotuję oddzielnie do tego 80dkg kaszy jęczmiennej i 80dkg kaszy gryczanej 5 cebul uwierz jest luks kaszanka Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 13 Listopada 2013 Krew można oczywiście pominąć, tylko pytanie po co ? skoro już ją mamy, a kaszanka bez krwi jest oczywiście smaczna, tylko że smakowo to niestety, absolutnie nie to samo co normalna tradycyjna kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 13 Listopada 2013 no krew mam suszona ,specjalnie byla zakupiona w PL a wszystko w swoim czasie bo ja w takim tepie to z kuchni nie wyjde Dzis przyszla pora na "Piernik staropolski"pierwsza faza - teraz niech sobie lezakuje i dojrzewa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 13 Listopada 2013 Napisałam że krew można pominąć tak na przyszłość gdyby nam się chciało kaszanki a krwi by nie było 0 smaku dyskutować nie będę nie pamiętam jak smakuje kaszanka z krwią pamiętam że kaszanę zawsze lubiłam i lubię porównania smakowego nie przetestuje zdaje się na opinie innychElektra a przepisik gdzieś znajdę na ten piernik ? Myślę że w kuchni czujesz się bardzo dobrze , więc po co z niej wychodzić Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 13 Listopada 2013 @renesi, piernik robie z przepisu z tej strony http://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski,robie go juz nie pierwszy raz i zawsze mi wychodzi. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 13 Listopada 2013 Powiedz mi gdzie ty trzymasz ten piernik i czy mogę go wpakować w plastikową miskę ? Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 13 Listopada 2013 ja mam taka zimna garderobe to trzymam tam ,ale u was jest dosc cieplo to mozesz na balkonie co do plastiku to raczej nie ,w szklana miske lepiej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 13 Listopada 2013 Dam w szklaną miskę dziś go zrobię i postawię na ogródku a w nocy będę zabierać do domu czasem w nocy jest 3C więc pewnie by zmarzł Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 13 Listopada 2013 jak masz duza lodowke to mozesz i w lodowce trzymac,to ciasto jak zrobisz jest dosc zadkie ale twardnieje jak dojrzewa, Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) a smakowo tez nie? Nie odróżnisz ,ale możesz zrobić fanazję na temat i nie dodawać krwi.Będziesz wtedy masę miała białą a ozorki czerwone bo peklowane.Też ciekawie wygląda. Robiąc z krwią musisz dokładnie dobrać kolor ,żeby Ci nie wyszedł taki czekoladowy jak mnie a nie jest to łatwe Edytowane 13 Listopada 2013 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-312869 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 22 Listopada 2013 zachcialo mi sie cos slodkiego ....i natrafilam na ciekawy przepis okazalo sie ze niestety nie posiadam wszystkich skladnikow wiec pozmienialam troche a wyszlo calkiem niezle smakowo babeczki miodowe z cynamonem i zurawina Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-315229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Dzis pierwsza niedziela Adventu postanowlam wiec polaczyc smaki szwedzko / polskie i wyszedl zawijaniec szafranowy z jablkami szarlotkowymi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-317566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Elecra co jest olskie a co szwedzkie w twoim przepisie. Ciekawie wyglada czy ciasto drozdzowe? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-317617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 1 Grudnia 2013 ciasto jest drozdzowe, typowy szwedzki warkocz z szfranem zazwyczaj w srodku jest masa migdalowa a ja dalam powidla z jablek jakie zazwyczaj daje do szarlotki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-317620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 4 Grudnia 2013 zawijaniec szafranowy z jablkami szarlotkowymi Proszę podaj ten przepis na zawijaniec szafranowy Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-318440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zawijaniec szafranowy z jablkami szarlotkowymiCiasto:100 g masla3 dl mleka2 x 0,5 g paczki szafranu25 g drozdzy 1 dl cukruokolo 1 litr maki pszennej Nadzienie:3 dl duszonych jablek na szarlotke1 dl rodzynektroche cynamonu1- jajko do smarowania(rozbeltane)cukier perlowy 1) Rozpusc maslo w malym garnku i wlej mleko. Odsun garnek od goraca aby temperatura byla w sam raz. 2) Rozkrusz drozdze w misce. 3) Rozetrzyj szafran z lyzeczka cukru w mozdzierzu na proszek 4) Wsyp zproszkowany szafran do drozdzy 5) wlej rozczyn mleka z maslem do drozdzy z szafranen, dodaj cukier i make 6) Wyrób ciasto, niech rosnie 30 min 7) Wyrób ciasto jeszcze raz, podziel na dwie czesci 8) Kazda polówke wywalkuj na dlugi prostokat, ulóz na blasze wylozonej papierem do pieczenia 9) wyloz uduszona mase jablkowa 10) rozsmaruj ja na calej powierzchni 12) Posyp rodzynkami, cynamonem ( jak lubisz) 13) Warkocz: Zawin ciasto w rulon , miejsce polaczenia pod spod ,a teraz nozyczkami nacinasz od gory i kazde naciecie przekladasz raz na prawo raz na lewo.zalacznik filmik jak to robic http://youtu.be/Go6e_utujbs 14) Zostaw ciasto do wyrosniecia pod recznikiem 30 min 15) Posmaruj utrzepanym jajkiem i posyp cukrem perlowym migdalami 16) Piecz 20 min 200 stopni C, pod koniec przykryj papierem aby sie nie spalilo, dogladajZamrozic to co sie nie zje tego samego dnia bo smaczne swieze. Odmrozone nawet smaczniejsze bo jablka dodaja wilgociciasto to mozna zrobic z masa migadalowa zamiast jablek rownie pyszne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-318445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Moje pierwsze podejscie do salcesonu ..moze nie taki profesjaonalny jakie tu widzialam no ale wazniejsze ze to moj i nawet mi smakuje ..ten moj "cwaniaczek" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/4/#findComment-319755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.