Sla100 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #676 Opublikowano 7 Czerwca 2016 No to ja juz wiem od kogo trzeba sie uczyc gratulacje od Sylwka dla Sylwka !!! Cytuj „Najpierw spojrzyj, z kim pijesz i jesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz” Pozdrawiam Sylwester Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sękacz Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #677 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sylwek gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500348 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #678 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Brawo Dziadu... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #679 Opublikowano 7 Czerwca 2016 na niej drobno (rozmyślnie przez kolegę Andyma) pokrojone korbacze, 'kutwiliście' ludziom sera..... Razem z Grzegorzem staraliśmy się godnie reprezentować Wędlinydomowe.pl, Za mocno uwędziłeś jak zwykle, za mniej wędzone dostał byś I nagrodę i złoty medal..... A te które ciągałeś z Arko w Gąsiorowie i tak były najlepsze..... jakie jadłem z Twojej ręki..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #680 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #681 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Teraz gratulacje........ a łapkę uścisnę i kielicha wypiję na Zawiszy ..... Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #682 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sylwek, gratulacje, tak trzymaj. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #683 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sylwek gratuluję :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #684 Opublikowano 7 Czerwca 2016 No i leżymy u Twych stóp! :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #685 Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Gratulacje dla obu Panów. :clap:A dla Ciebie Sylwek w szczególności bo chyba to był Twój pierwszy raz. Ubolewam że tak daleko mieszkasz bo chętnie bym Ci pomogła, ... nie koniecznie w oceni i degustacji Może asystentka :D Edytowane 7 Czerwca 2016 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #686 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Brawko Sylwuś Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #687 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Sylwek, gratulacje, Twoje korbacze zawsze robią furorę (aczkolwiek te ostatnie troszku za dużo dymu dostały). Brawo TY Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #688 Opublikowano 7 Czerwca 2016 KURP'iaczku - słowa uznania :clap: Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #689 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Teraz na zlocie wyrób sznurówek pod okiem dyplomowanego korbacza nie będzie taki prosty, tantiemy trzeba będzie uiszczać...... za pokaz.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #690 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Teraz to juz nie będziesz miał czasu przyjechać na moja wieś. Gratulacje Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #691 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Teraz na zlocie wyrób sznurówek pod okiem dyplomowanego korbacza nie będzie taki prosty, tantiemy trzeba będzie uiszczać...... za pokaz.... No to mi się udało "psim swędem" za darmochę korepetycje dostać..... trzeba mieć farta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500526 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #692 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Chłopaki damy radę Nagroda, nagrodą, a KURP i tak pozostanie KURPIEM zawsze życzliwym, pomocnym Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #693 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Wczoraj zabutelkowana ostatnia warka RIS (Russian Imperial Stout) na 18 urodziny syna - postoi sobie kilka miesięcy i nabierze charakterua dziś kolejne 3 warki - 2 Pilsy i 1 Kolsch - 65% roboty za mną, piwo wysłodzone, jedna warka już nachmielona i się studzi, kolejna się gotuje ten tydzień będzie obfitował w piwne produkcje - wszak lato się zbliża Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #694 Opublikowano 8 Czerwca 2016 (edytowane) Bo kto z Kurpiem trzyma, to trzy-ma Rusian stout synciowi ? to ile to ma "obrotów" ? Edytowane 8 Czerwca 2016 przez Wujaszek Tom Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #695 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Widzę że na podobnym sprzęcie warzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #696 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Bo kto z Kurpiem trzyma, to trzy-ma Rusian stout synciowi ? to ile to ma "obrotów" ?Nie wiem - miało 23,5Blg na starcie i drożdże zżarły do 7Blg. Zakapslowałem bo już nic nie schodziło w dół od miesiąca.Inaczej było z Belgianami - Quadrupel który miał 24,5Blg drożdże zżarły do zera. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #697 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Sylwku rodzinnie stwierdziliśmy, że Kurpiówki są pyszne Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-500827 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #698 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Przez ostatnie 5 dni trochę pracowałem, a to dzięki Spółdzielni (która odbędzie się jutro) i Spółdzielcom którzy mieli życzenie aby coś im przygotować.Przerobione zostało 172litry mleka z czego:98litrów poszło na korbacze 10,19kg wyrobu gotowego10litrów ser feta 1,25kg wyrobu gotowego24litry koryciny 2,74kg wyrobu gotowego40 litrów sery typu oscypek 3,65kg wyrobu gotowegoi pewnie z 6kg sera ricotta.Foty korbaczy po wędzeniu, przed pakowaniem i po pakowani (51paczek) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-502599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #699 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Widzę, ze mleka wydajność słaba latoś. Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-502602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij #700 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Widzę, ze mleka wydajność słaba latoś. W moim przypadku krowy po wycieleniu , Mało białka w mleku - sera odpowiednio mniej Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/28/#findComment-502603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.