Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nowoczesny rozbiór, czy nowoczesny pisarz.

Oj przeczytałem, nie rozbieram tak "fachowo", ale trzeba się uczyć. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-195034
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 253
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-210813
Udostępnij na innych stronach

@up Do tego powyższego art. chciałbym tylko dodać, że wolne zamrażanie czyli takie jak w naszych zamrażarkach zabija ok. 90% drobnoustrojów, a dokładnie rozrywają je duże kryształy wody tworzące się podczas zamrażania. Przy szybkim zamrażaniu kryształy są mniejsze i jest ich więcej.

 

Reszta wydaje się ok:)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-211296
Udostępnij na innych stronach

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-211369
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

No wreszcie zaczynają myśleć.

http://biznes.onet.pl/ijhars-cala-branza-miesna-chce-produkowac-wedliny-,18566,5106822,1,news-detal

Dla mnie to jest znane od dawna ale czy to nie paranoja gdy market zamawia u producenta wędlinę narzuca cenę i nazwę, wiedząc że w tej wędliny tylko nazwa tej wędliny jest zjadliwa . Producent nie ma honoru i przyłącza się do tego oszukaństwa .

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-213816
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-220148
Udostępnij na innych stronach

Po co to:

3.1.1 4. Stosuje się tylko następujące dodatki funkcjonalne i substancje uzupełniające: (...)c. fosforany,

Skoro:

5. Wydajność gotowego produktu nie wyższa niż 100% w stosunku do surowca niepeklowanego.

Jak to się robi w praktyce:

3. Wymagana jest standaryzacja mięsa drobnego kl. II w zakresie zawartości tłuszczu (± 3%).

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-220167
Udostępnij na innych stronach

Czytaj uważnie a nie będziesz miał takich pytań.Wędzonki to nie kiełbasy
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-220213
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-233407
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-251748
Udostępnij na innych stronach

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-251855
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Ciekawy artykuł o wadach mięsa szybko schładzanych po uboju

http://www.mieso.com.pl/pdf/12_2008_19_ALIMP1.pdf

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-254089
Udostępnij na innych stronach

Ciekawy artykuł o wadach mięsa szybko schładzanych po uboju

Świetny artykuł DZIADKU.

Szczególnie polecam naszym (zimowym) myśliwym :grin:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-254194
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-257625
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-269695
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-275889
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze nic dokladnie nie wiadomo a juz reporter pisze ze najprawdopodobniej w rzezni byla przerabiana padlina, moze lepiej by bylo poczekac na wyniki z sledztwa. Jego argumenty, np to"Zaledwie dwa dni później, 18 marca po południu niedaleko Białej Rawskiej stróże prawa skontrolowali ciężarówkę-chłodnię, w której znajdowało się aż 18 ton drobnego mięsa wołowego i podrobów wołowych. Jechała z tej samej ubojni, do której miał trafić zatrzymany dwa dni wcześniej transport martwych i konających krów!" to przeciez czysta bzdura, skad moze reporter wiedziec jakie jest pochodzenie tego miesa drobnego?

Ciekawy jestem czy jesli sie okaze ze rzeznia jadnak nie sprzedawala wyrobow z padliny reporter wszystko odszczeka i przeprosi. Najprawdopodobniej wszystko przejdzie bez echa, a wlasciciel zakladu moze byc juz zrujnowany i ludzie bez pracy. Wydaje mi sie ze pisanie takich artykolow bez przedstawiania konkretnych dowodow powinno byc karane. Dla mnie ten artykul to przejaw zwyklej taniej sensacji, a nie rzetelna praca reporterska.

Pozdrawiam yogi

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-275901
Udostępnij na innych stronach

Wydaje mi sie ze pisanie takich artykolow bez przedstawiania konkretnych dowodow powinno byc karane.

Yogi, gdzie? Chyba w Niemczech. :D W Polsce to jest sposób na błyśnięcie, a nieraz na życie. ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-275904
Udostępnij na innych stronach

Pan S. podrzucił fajny link: http://www.techmet.com.pl/

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-276456
Udostępnij na innych stronach

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-277817
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-284303
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-285591
Udostępnij na innych stronach

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-285776
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.