pis67 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Nowoczesny rozbiór, czy nowoczesny pisarz. Oj przeczytałem, nie rozbieram tak "fachowo", ale trzeba się uczyć. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-195034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/miszmasz/1262/1/1/jak-dobrze-rozmrozic-mieso-.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-210813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_Zaleski Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 @up Do tego powyższego art. chciałbym tylko dodać, że wolne zamrażanie czyli takie jak w naszych zamrażarkach zabija ok. 90% drobnoustrojów, a dokładnie rozrywają je duże kryształy wody tworzące się podczas zamrażania. Przy szybkim zamrażaniu kryształy są mniejsze i jest ich więcej. Reszta wydaje się ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-211296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1264/1/1/glutaminian-sodu-przyprawa-spod-znaku-e621.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-211369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 No wreszcie zaczynają myśleć.http://biznes.onet.pl/ijhars-cala-branza-miesna-chce-produkowac-wedliny-,18566,5106822,1,news-detalDla mnie to jest znane od dawna ale czy to nie paranoja gdy market zamawia u producenta wędlinę narzuca cenę i nazwę, wiedząc że w tej wędliny tylko nazwa tej wędliny jest zjadliwa . Producent nie ma honoru i przyłącza się do tego oszukaństwa . Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-213816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 28 Maja 2012 Wymagania jakościowe dla żywności systemu QAFPhttp://cobico.pl/FCKpliki/file/SYSTEM%20QAFP%20Zeszyt%20Bran%C5%BCowy%20W%C4%99dliny%202012.03.20.pdf Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-220148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 28 Maja 2012 Po co to:3.1.1 4. Stosuje się tylko następujące dodatki funkcjonalne i substancje uzupełniające: (...)c. fosforany,Skoro: 5. Wydajność gotowego produktu nie wyższa niż 100% w stosunku do surowca niepeklowanego.Jak to się robi w praktyce: 3. Wymagana jest standaryzacja mięsa drobnego kl. II w zakresie zawartości tłuszczu (± 3%). Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-220167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 29 Maja 2012 Czytaj uważnie a nie będziesz miał takich pytań.Wędzonki to nie kiełbasy Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-220213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 http://rtvagd.wp.pl/kat,1032179,title,KettlePizza-zamien-grill-w-piec-do-pizzy,wid,14858816,wiadomosc.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-233407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 http://www.ujk.edu.pl/org/sknkalcyt/ourworks/27.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-234816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 23 Listopada 2012 Warto przeczytać: http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Parowki-z-MOM-dla-niemowlat,wid,15117201,wiadomosc.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-251748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 23 Listopada 2012 http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1462/1/1/argentynska-wolowina-mieso-ktorym-zajada-sie-caly-swiat.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-251855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ciekawy artykuł o wadach mięsa szybko schładzanych po ubojuhttp://www.mieso.com.pl/pdf/12_2008_19_ALIMP1.pdf Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-254089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ciekawy artykuł o wadach mięsa szybko schładzanych po ubojuŚwietny artykuł DZIADKU. Szczególnie polecam naszym (zimowym) myśliwym :grin: Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-254194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 20 Grudnia 2012 http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Tak-nas-kantuja-na-szynce,wid,15193593,wiadomosc.html Warto poczytać także komentarze. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-257625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 20 Lutego 2013 Warto przeczytać i się przysposabiać do zagranicznych zasobów..http://biznes.onet.pl/mamy-za-malo-miesa-bedziemy-jesc-niemieckie-i-duns,18490,5425740,1,prasa-detalhttp://wyborcza.biz/biznes/1,100896,13428403,Mamy_za_malo_miesa__Bedziemy_jesc_niemieckie_i_dunskie.html Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-269695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 3 Marca 2013 Te artykuły są spoznione przynajmniej o 5 lat . Dzis wieksze ubojnie nawet zywiec importuja z zachodu, a ceny w kraju ustalane na podstawie niemieckiego ZMP.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-272416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 20 Marca 2013 Smacznego przed świętami: http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Szok-Jedlismy-kielbase-robiona-z-padliny,wid,15428349,wiadomosc.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-275889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 20 Marca 2013 Jeszcze nic dokladnie nie wiadomo a juz reporter pisze ze najprawdopodobniej w rzezni byla przerabiana padlina, moze lepiej by bylo poczekac na wyniki z sledztwa. Jego argumenty, np to"Zaledwie dwa dni później, 18 marca po południu niedaleko Białej Rawskiej stróże prawa skontrolowali ciężarówkę-chłodnię, w której znajdowało się aż 18 ton drobnego mięsa wołowego i podrobów wołowych. Jechała z tej samej ubojni, do której miał trafić zatrzymany dwa dni wcześniej transport martwych i konających krów!" to przeciez czysta bzdura, skad moze reporter wiedziec jakie jest pochodzenie tego miesa drobnego? Ciekawy jestem czy jesli sie okaze ze rzeznia jadnak nie sprzedawala wyrobow z padliny reporter wszystko odszczeka i przeprosi. Najprawdopodobniej wszystko przejdzie bez echa, a wlasciciel zakladu moze byc juz zrujnowany i ludzie bez pracy. Wydaje mi sie ze pisanie takich artykolow bez przedstawiania konkretnych dowodow powinno byc karane. Dla mnie ten artykul to przejaw zwyklej taniej sensacji, a nie rzetelna praca reporterska. Pozdrawiam yogi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-275901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 20 Marca 2013 Wydaje mi sie ze pisanie takich artykolow bez przedstawiania konkretnych dowodow powinno byc karane.Yogi, gdzie? Chyba w Niemczech. W Polsce to jest sposób na błyśnięcie, a nieraz na życie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-275904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 22 Marca 2013 Pan S. podrzucił fajny link: http://www.techmet.com.pl/ Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-276456 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 27 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 27 Marca 2013 http://finanse.wp.pl/kat,104124,title,Lubisz-szynke-Uwazaj-bo-moze-w-niej-byc,wid,15448338,wiadomosc.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-277817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 11 Maja 2013 Warto przeczytać ku przestrodze. :grin: http://kobieta.onet.pl/zdrowie/zycie-i-zdrowie/tak-sie-faszeruje-mieso-chemia/ggyr3 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-284303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 22 Maja 2013 Warto poczytać i wyciągnąć wnioski: http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Uwazaj-Te-tacki-truja-mieso,wid,15667470,wiadomosc.html Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-285591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 23 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 23 Maja 2013 http://interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/w-poszukiwaniu-miesa-w-miesie-w-polskich-sklepach,63021 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/850-artyku%C5%82y-warte-przeczytania/page/7/#findComment-285776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.