Maxell Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Nie ma problemu. Szczegóły podałem na PW. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Wyroby do wykonania na kursie.1. Kiełbasa gruba2. Kiełbasa cienka3. Wędzonki4.Wyroby podrobowe: pasztet , salceson5. Smalec z przyprawamiW czasie trwania kursu możecie podjąć decyzję o innym sposobie zagospodarowania mięsa z dzika i daniela. Proszę wszystkich uczestników spotkania o zabranie ze sobą pojemnika (1-1,5 litra) na smalec.Dodano: 04 grudzień 2013 - 19:01 nie czuć odyniaszka? Huczka już... Ja nie poczułem. Będzie okazja sprawdzić. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Melduję fakt szczęśliwego dowozu lochy i łani z Kazimierza Dolnego do Łaz:) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 5 Grudnia 2013 No i gitara. Dzięki kurpiu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dla jadących z daleka - nie wiem jak w reszcie kraju, ale na Kurpiach wiatr, że łeb urywa i - jak na razie - gołoledź. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 6 Grudnia 2013 W Krajnie też jest nie lepiej. Trzeba będzie się wcześniej zebrać by na czas dojechać. Niech się tylko rozwidni. Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Najważniejsze, byście bezpiecznie dojechali, czego Wam serdecznie życzę. Nie spieszcie się. Myślę, że Kolega Bagno, w tej wyjątkowej sytuacji nie rozpocznie zajęć wcześniej i będzie czekał na większość kursantów. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dotychczasowa lista chętnych do uczestnictwa w kursie Dziczyzna w dniach 6-8 grudnia 2013 r.:1. Yerba2. Rafał Krzeszowiec (ryszpak)3. Włodek Nowaczyk (vlodi) 4. Mariusz Mieczyński5. Mirosław Meryk6. Iwona Meryk7. Piotr Kołtowski (Pioro)8. Paweł Kołtowski 9. Dorota Bałazińska10. Mariusz Młodożeniec11. Mirosław Kwaśniak (mikami)12. Stanisz Marek13. Mariusz Czępiński14. Marian Pietrzak15. Andrzej Salmanowicz16. Sylwester Krupa (kurp007)17. Ilona Sterne18,19. Tomasz Łuczak + 120. Jarosław Rutkiewicz (filemonek)21. Kolega Tomasza Łuczaka22. Andrzej Koralewski (Andrzejk) (opłata na miejscu)23. Rezerwacja z dn. 05.12.2013 r....26. By nie było pomyłek, podczas zapisów oficjalnych, przez stronę SDM, proszę poza imieniem i nazwiskiem podawać także nick z forum.Zapraszam do zapisów. SERDECZNIE ZAPRASZAMY WSZYSTKICH CHĘTNYCH!SĄ JESZCZE WOLNE MIEJSCA. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-318976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kilka fotek - czyli szybka fotorelacja tego co wykonywane jest (bo pasztet się jeszcze piecze, a wędzonki odparzają) - na kursie:)Pozdrowienia z Łaz dla wszystkich forumowiczów (sióstr i braci Wędzarniczej Braci) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Widać że praca idzie do przodu... Pozdrawiam Wszystkich uczestników szkolenia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Wyroby piękne,pozdrawiam Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romeciarz Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam. Szczęśliwie dotarłem do domu. Kurs pierwsza klasa, towarzystwo doborowe, prowadzący kurs górna półka (szacunek za wiedzę i sposób przekazania). Ogólnie . Cytuj wszystkiego smacznego Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319347 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 8 Grudnia 2013 I ja dotarłem przed chwilą szczęśliwie do domku . Organizacja , przekazanie wiedzy i atmosfera kursu jak zawsze na 6 . Szczególne podziękowanie dla LP Andrzeja Reni za wspaniałe posiłki . Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 8 Grudnia 2013 ja też bardzo diękuję było jak zawsze super Merytorycznie na 6. Szczególne podziękowania dla Reni i Andrzeja za gościnność oraz dla Maxsella, za upór w wytrwałość by doprowadzić do tego by kurs się odbył, mimo trudności i poczatkowo małej ilości chetnych.Koniec końców wyszło wspaniale.Dzieki dla wszystkich kolezanek i kolegów uczestników za świetną koleżeńska atmosfere. Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodi Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Witam, był to mój trzeci kurs. Wrażenia jak zwykle rewelacyjne. Poziom szkolenia, jedzenie, atmosfera - mistrzostwo świata. Dzięki wielkie dla Organizatorów tego kursu. Podziękowania również dla koleżanek i kolegów z kursu za stworzenie świetnej atmosfery. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ja również od 15 w domciu . Dzięki organizatorom , wykładowcom i uczniom za super spotkanie . Było jak zawsze zajefajnie a zrobione wyroby to palce lizać Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319438 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Ja napiszę że dojechałem i serdecznie dziękuję za możliwość przebywania z Wami moi drodzy kursanci - miałem okazję spotkać się ze starymi braćmi i poznać Nowych, fajnych zakręconych na punkcie jedzenia i wędlin pasjonatów.Organizatorom (Reginie, Andrzejowi i Maxellowi) oraz mistrzowi wiedzy tajemnej (Dziadkowi) też serdecznie dziękuję Jest bardzo ważnym w życiu mieć od kogo czerpać wiedzę teoretyczną i praktyczną, a Ci dwaj Panowie (Bagno i Dziadek) chętnie się nią dzielą z innymi wprowadzając w Naszą Wędzarniczą Brać nowych adeptów sztuki jaką jest przygotowanie pysznych wędlin. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 8 Grudnia 2013 zrobione wyroby to palce lizać A gdzie są zdjęcia?Pochwalcie się, co zostało zrobione i jak wyszło Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Pięknie wyglądają i zapewnie wspaniale smakują :clap: Tak mnie kusił ten kurs,ale historia pokazała,że byłem potrzebny na miejscu Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Piękny, smakowity zestaw Nawet kabanoski były robione Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa713 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Dojechaliśmy cało i szczęśliwie, kabanosy już prawie zniknęły (nasz syn jak je zobaczył to już nie chciał odejść od stołu), atmosfera genialna, dziękujemy wszystkim, szczególne pozdrowienia dla Reni, Andrzeja i Dziadka, a teraz pozostaje już tylko przekuć zdobytą wiedzę w wyrobyIwona i Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 9 Grudnia 2013 A powiecie jaki jest skład pasztetu, który robiliście oraz jakich przypraw i w jakich ilościach uzyliście? Bo ostatnio robiłem taki pasztecik z dzika z dodatkiem wieprzowiny ale niestety za mało go przyprawiłem Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wosiu Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 9 Grudnia 2013 piękne wyroby....no ale pod okiem takich fachowców jak Bagno i Dziadek nie mogło być inaczej jeszcze raz Cytuj Przyjacielem trzeba być,a nie bywać.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Pochwalcie się, co zostało zrobione i jak wyszło Zaplanowane wyroby zostały wykonane. "Jak wyszło", na pewno wypowiedzą się kursanci. Odnośnie smaku nie będę się wypowiadał, gdyż każdy ma inny.Ciesze się, że była możliwość wykonania wyrobów z mięsa, które miało inne pH. Można było praktycznie przekonać się jak należy postąpić by wyrób finalny był właściwy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/4/#findComment-319518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.