arkadiusz Opublikowano 19 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 19 Marca 2020 Bo ja siedzę nie ze swojej winy.Chętnie bym pojechal do roboty tylko nie ma kogo wozić. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 (edytowane) Trzeba się zdrowo odżywiać.Surówka bułgarska Edytowane 20 Sierpnia 2020 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 20 Sierpnia 2020 Czyżby dopadł Ciebie WEGANIZM ??? Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Ujawnij składniki tej surówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 (edytowane) Ujawnij składniki tej surówki Surówka bułgarskaPapryka -4 szt (pokroić i sparzyć żeby zmiękła)Pomidor -4 szt pokrojone w kostkęCebula -dwie średnie pokrojone w pół plasterkiJabłka - 3-4 szt średniej wielkości obrane i starte na tarce na grubych oczkach.Zetrzeć na końcu żeby nie szczerniały.Ogórki kiszone - 4 szt średniej wielkości obrane i starte na tarce na grubych oczkach.1/3 szklanki oleju lub oliwy.Sól, pieprz biały, cukier do smaku i szczypta kwasku cytrynowegoJa pakuję porcje do woreczków,zgrzewam (nie odsysam powietrza) i mrożę.Na zimę jak znalazł. Edytowane 21 Sierpnia 2020 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 12 Września 2020 Potrzebuję wydrylować z gniazd nasiennych dużą ilość jabłek.Poproszę o opinię o tej drylownicy. https://verk.sklep.pl/product-pol-1173-OBIERACZKA-DO-JABLEK-DRYLOWNICA-DO-OWOCOW-STAL-3W1.html Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) wydrylować z gniazd nasiennych dużą ilość jabłekAle to chyba nie za bardzo nadaje się do drylowania jabłek. Przynajmniej na udostępnionych zdjęciach nie bardzo to widać. Edytowane 12 Września 2020 przez Wirus Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 12 Września 2020 (edytowane) Ale to chyba nie za bardzo nadaje się do drylowania jabłek. Przynajmniej na udostępnionych zdjęciach nie bardzo to widać. W opisie jest ,że dryluje, ale konkretnie o jabłkach nic nie maSpecyfikacja techniczna:Wysoka jakość wykonania.Wykonana ze stali nierdzewnej.System 3w1: obieranie, cięcie, drylowanie.Posiada ostre ostrze do cięcia owoców i warzyw.Ostrze wykonane ze stali nierdzewnej, mogące być regulowane indywidualnie.Łatwa i wygodna w użyciu.Posiada przyssawkę do mocowana na płaskiej powierzchni. Edytowane 12 Września 2020 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 12 Września 2020 Znalazłem inne zdjęcie - rzeczywiście "dryluje" - ale prawdopodobnie gniazdo nasienne zostaje dopiero po obraniu i pocięciu "na okrągło" jabłka: https://i.imged.pl/obieraczka-do-jablek-obierak-owoce-3w1-prezent-825894.jpg Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 12 Września 2020 Możliwe.Zadzwonię i się dowiem. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 12 Września 2020 gniazdo nasienne zostaje dopiero po obraniu i pocięciu "na okrągło" jabłka: Widziałam takie urządzenie w akcji: rdzeń zostaje oddzielony od spiralnie pociętego jabłka.Kiedyś używane były takie obieraczki przez rzemieślników-cukierników. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 12 Września 2020 Moja mama używała cosik takiego:https://allegro.pl/oferta/obieraczka-obierak-drylownik-z-funkcja-drylowania-8936333976 Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 12 Września 2020 cosik takiego Tez mam podobny tylko lekko masywniejszy, za delikatny to sie skręca . Teraz do suszenia wykręciłem 45 jabłek Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 12 Września 2020 Chciałem coś bardziej mechanicznego bo mi ręka odpadnie przy większej ilości jabłek. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 12 Września 2020 ręka odpadnie przy większej ilości jabłek Cydr ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 12 Września 2020 @arkadiusz, Mam taka , jak jablka sa ladne , znaczy nie obite , nie robaczywe to idzie szybko i reka nie odpada , mam slabe rece i daje rade , Jezeli zalezy ci tylko na usuwaniu gniazd nasiennych polecam takiego typu https://i2.skapiec.pl/1/pwIktkpTURBXy9mZjcxNjMxYzliZWZkODdmYmUwYWRiOTAwYjBkYTQwYS5qcGeTlQLNArwAwsOVAgDNArzCw5MJpjE5ZjdhNAY/fiskars-kitchen-smart-drylownica-do-jablek-22-cm.jpgidzie szybko i sprawnie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) Cydr ? Nie.Chcemy ususzyć na zimowe wieczory tak jak śliwki, które właśnie się suszą i będą jeszcze podwędzane. A tyle zostało jeszcze z zeszłorocznej partii. Edytowane 14 Września 2020 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 14 Września 2020 Całych jabłek nigdy nie suszyłem - ale bardzo często plastry 5-6mm na suszarce tzw grzybowej . Oczywiście wydrązone gniazda nasienne i na krajalnicy pocięte w plastry . Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) Całych jabłek nigdy nie suszyłem A kto powiedział,że będą całe ?.W plasterkach będą Waldziu tylko chcę mieć plasterki z dziurą w środku ,żeby je powiesić w suszarni na kijach.Z tą krajalnicą to fajny patent.Tego nie znałem. Edytowane 14 Września 2020 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 14 Września 2020 (edytowane) Takie są moje z dziurką , krajalnica do tego idealna równiutkie i szybko u mnie nastawione 5-6mm ale to dowolne Edytowane 14 Września 2020 przez Muski Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 14 Września 2020 Od bidy takie spirale też można powiesić:https://i.imged.pl/obieraczka-do-jablek-obierak-owoce-3w1-prezent-825894.jpg Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 14 Września 2020 @Wirus, Z tej maszynki mozna miec plasterki jak sie przetnie ale jak jablka nie sa ladne to taka fajna spirala nie wychodzi .Jablka bardziej okragle wychodz ladniej niz takie lekko podlozne typ-malinowka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 15 Września 2020 śliwki, które właśnie się suszą i będą jeszcze podwędzane Brawo sporo sliwek - u mnie "idą " tylko suszone - ot takie smaki Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 15 Września 2020 arkadiuszJaką zapodałeś tym śliweczkom temperaturę? Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi