paweljack Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 13 Października 2014 A co to, te dwie kulki?Zawsze mam podpisane zdjęcia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Polędwica z renifera i szynka z łosia PSKolega był w Skandynawii chyba ... Edytowane 13 Października 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gen Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 13 Października 2014 (edytowane) Ale z RENIFERA.No właśnie, chciałem zapytać, gdzie łapie w Wawie te renifery? Edytowane 13 Października 2014 przez Gen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 13 Października 2014 Kolega był w Skandynawii chyba ... Skandynawia przyjechała na Gagarina. Ale nie wiem czy przełknę. Jeśli ktoś ma FB to tu: https://www.facebook.com/dzikitrop?fref=ts Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 13 Października 2014 gdzie łapie w Wawie te renifery? Na Pradze za wielką wodą ... tylko płot wysoki Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 13 Października 2014 A te polędwiczki to parzone.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 13 Października 2014 A te polędwiczki to parzone.?Parzone, M. nie jada surowej, więc był nakaz parzenia. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 13 Października 2014 Szkoda bo to na surowo lepsze od wieprzowej. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 14 Października 2014 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 20 Października 2014 Dziś "pojechałem" na dwie szafki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gontek Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 20 Października 2014 Super stereo, piękny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 20 Października 2014 Paweljack, czy moglbys zrobic zdjecie swojej wedzarki otwarte. Chodzi mi glowkie czesc z paleniskiem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 21 Października 2014 Paweljack, czy moglbys zrobic zdjecie swojej wedzarki otwarte. Chodzi mi glowkie czesc z paleniskiem.Akurat nie mam takiego ale tu na aukcji jest jedno z miską na dole. http://allegro.pl/wedzarka-domowa-wedzarnia-grill-ogrodowy-gr5043-i4699063266.htmlTo tak mam. Albo przy najbliższej okazji, jak będę na działce, to zrobię. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 21 Października 2014 Albo przy najbliższej okazji, jak będę na działce, to zrobię Zrob jak mozesz, bo zdjecia reklamowe dokladnie nie pokazuja tego paleniska. DZiekuje od razu. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 28 Października 2014 Paweljack, czy moglbys zrobic zdjecie swojej wedzarki otwarte. Chodzi mi glowkie czesc z paleniskiem.Proszę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 28 Października 2014 Dzekiue Paweljack, duzo mi to dalo wiadomosci. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 29 Października 2014 Zasoliłem trochę słoniny na 10 dni. c.d.n. http://emotikona.pl/emotikony/pic/2gwizd.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 29 Października 2014 Dodał bym papryki wes ostrej;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Dodał bym papryki wes ostrej;)Dodałem ale nie ostrej i nie tylko. Zrobiłem trzy różne ale generalnie większość przypraw w wodzie została . Po 10 dniach dniach nie mogłem rozklepać podeszwy , pewnie Radek kloca masarskiego używa do tej czynności.No i pierońsko słone! Oryginał znajduje się tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4394-radek-robi/page-52Radek ma chyba jakiś tajemny sposób na utrzymanie przypraw.No i trochę śląskiej. Pominąłem golonki, które po ugotowaniu, z synem z apetytem wciągnęliśmy. Edytowane 16 Listopada 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 12 Listopada 2014 Ehhhh... Ze mnie tam nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 12 Listopada 2014 Ehhhh... Ze mnie tam nie było No, jak wolałaś się jakimś ptactwem zajmować... Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 12 Listopada 2014 Ehhhh... Ze mnie tam nie było No, jak wolałaś się jakimś ptactwem zajmować... Ptactwem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 13 Listopada 2014 Paweł, wydaje mi się, że płaty słoniny są trochę za grube. Najlepsze są takie „lejące” się przez ręce.Jak następnym razem trafią Ci się takie grubsze kawałki, przetnij je na pół po długości. Ja potem te cienkie płaty zbijam tłuczkiem do mięsa. Jak na kotlety schabowe, wtedy ładnie się skleją i przyprawy nie uciekną. Paprykę wcieram po około 1,5 h wędzenia, wtedy bardzo ładnie przywiera. Rolki robię z pojedynczych płatów, a z dwóch wtedy, gdy są wyjątkowo cienkie. Tak, czy siak Twoje rolki, są na pewno zjadliwe . Żeby nie były takie słone, po wyjęciu z soli opłucz w ciepłej wodzie.U mnie, słonina od tygodnia w soli . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam paweljack przy takiej grubości słoniny niema szans na zrolowanie ,ewentualnie, na pół do środka przyprawy i sprasować solidnie ,taką grubość słoniny ja traktuję w ten sposób pozdrawiam Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Wiesławie, a może byś tak zdradził nam gdzie to takie wspaniałe połcie kupujesz ? Edytowane 13 Listopada 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.