Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Parzyć tak by nie zrobić z nich miazgę. Kroję na połówki duże na trzy części i parzę tak by nie rozleciały się Jednym słowem jak wrzucam połówki to dobrze jest co najmniej 80-90% wyjąć po sparzeniu .Dobrze odcedzić nawet całą noc w lodówce
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-236874
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Ja ostatnio dostałem taką wyciskarkę do soków produkcja Odlewnia blachownia o ile sitka są jak nówki to uszczelka miedzy komorą a korbą juz uleciała, gdzie ja takie coś dokupię. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-409950
Udostępnij na innych stronach

  • 5 lat później...

Wiem temat jest już leciwy - ale czasem i górnik wydrąży jakiś skarb na czasie . :facepalm:

Interesuje mnie ile dajecie soli do litra przecieru ( ilośc a najlepiej %) , czy ktoś dodaje cukier ? 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-674149
Udostępnij na innych stronach

Nie dodaję soli ani cukru w ogóle. Po co?

Acha, chyba, że robię taki do picia to i zioła idą.

Edytowane przez piksiak

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-674164
Udostępnij na innych stronach

U mnie superowo! Przetarty przecier zagotowuje, przelewam do słoików (już nie pasteryzuję) i trzyma co najmniej dwa lata a pewnie i dłużej.

Zawsze pilnuję czy zakrętka nie klika :D

Piksiak

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-674215
Udostępnij na innych stronach

Ja pokrojone w ćwiartki pomidory ładuje do blendera ,potem trochę odparowuje ,sól?-minimalnie do smaku,i do słoików ,ale to jest przecier ,a nie koncentrat...

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-674257
Udostępnij na innych stronach

 

 

Interesuje mnie ile dajecie soli do litra przecieru ( ilośc a najlepiej %) , czy ktoś dodaje cukier ?

Ja dodaję 1 %. 10 g/kg.

Daję tyle ile dają Rosjanie i Ukraińcy. Przywiozłem od nich taki przecier w 3 l słoiku i był znakomity,

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-674276
Udostępnij na innych stronach

Cukru nie dodaje wcale do przecieru ( robie jedynie przecier na zupe ) sol tak lyczeczke na jakies 4 l, ale daje z 50 g masla juz na sam koniec ..nie pytajcie dlaczego daje bo wydaje mi si eze ma wtedy taki bardziej delikatny akcent to tak jak francuzi do sosu zawsze musi byc maslo :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/903-domowy-koncentrat-pomidorowy/page/2/#findComment-674360
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.