@halusia@ Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 23 Listopada 2015 Eli.... pracowita dziewczyna z Ciebie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 23 Listopada 2015 Eli widze trzy kolory, bialy czekoladowy ,a ten trzeci to co? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 23 Listopada 2015 Eli widze trzy kolory, bialy czekoladowy ,a ten trzeci to co?Aniu .. ten trzeci jest z makiem ale niech to jeszcze potwierdzi Eli bo może się mylę. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 23 Listopada 2015 TAk mi wygladalo, ale wlasnie chcialam sie upewnic do konca. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 24 Listopada 2015 Tak ten trzeci kolor to z makiem , robie zawsze ze szpinakiem ale nie mialam gotowego to padlo na mak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) Elu, mozesz wysuszyc liscie szpinaku i zmielic je na proszek. Wtedy spokojnie dodawac do ciasta. Ciasto nie bedzie takie luzne nawet, ale w zamian odrobine maki ujac nalezy z tej porcji. Edytowane 24 Listopada 2015 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 24 Listopada 2015 Ok Aniu , dzieki za porade , o suszeniu lisci szpinaku nawet nie pomyslalam, zawsze robilam takie purre zamrazalam , ale jest zawsze za bardzo i muszezawsze odsaczac na sitku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 24 Listopada 2015 a czy taki suszony zachowa ladny kolor? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 24 Listopada 2015 Electra jest jeszcze chyba bardziej zielony. Tylko uwazaj przy suszeniu, nie rob tego w piekarniku bo zbrazowieja Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Dawno mnie tutaj nie bylo , ale dzisiaj chce sie pochwalic moim chlebkiem, szkoda ze nie mozecie czuc jego zapachu.Przepis wziety z internetu , Pinterest Edytowane 19 Lutego 2016 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) szkoda ze nie mozecie czuc jego zapachuMoże zrobisz na kurs ze dwa? Dużego nadbagażu nie będzie. Edytowane 10 Lutego 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Pawel jedziesz na kurs? Edytowane 19 Lutego 2016 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 10 Lutego 2016 No Elu, co tu można więcej dodać, chlebuś "mistrzostwo świata" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 10 Lutego 2016 Pawel jedziesz na kurs?Istnieje taka opcja. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 10 Lutego 2016 Bardzo chetnie ale ja przylece do Warszawy w srode , to do piatku nie bylby juz taki swiezy Jarku bardzo sie ciesze :D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 10 Lutego 2016 Elu, czy mogłabyś dać namiar na tą recepturę ??? Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 10 Lutego 2016 Elu a mozesz podac ten przepis ? bo bardzo smakowicie wyglada, to tez bym upiekla dla odmiany Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 10 Lutego 2016 dzisiaj chce sie pochwalic moim chlebkiem Elu chlebek wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 10 Lutego 2016 Bardzo chetnie ale ja przylece do Warszawy w srode To oczywiście mogę przejąć w środę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 10 Lutego 2016 ale dzisiaj chce sie pochwalic moim chlebkiem, Elu cudny ten chlebek Powiedz on jest na drożdżach? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ok podam przepis , w troszke wolniejszym czasie , przepraszam Na zakwasie twardym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 10 Lutego 2016 Elu, wystarczy abyś podała nam linka do internetu i sami sobie przetłumaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 10 Lutego 2016 Jasne daj linka jak cos nie skumamy bedziem pytac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 10 Lutego 2016 O ja Cię przepraszam, jakie dziury zajebiaszcze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 10 Lutego 2016 http://prl-kuchniadanusi.blogspot.it/2013/10/chleb-polski.htmlto jest przepis tylko ze ja zrobilam zmiany , dodalam zakwas pszenny twardy ,make manitoba i semola, nie dodalam kminku i cukru tylko malto ( ale moze byc tez i cukier) , zamiast zwyklej wody dodaje gazowana podgrzana , zakwas wyjmuje rano z lodowki i odswiezam50 g zakwasu50 wody gazowanej100g manitoby , zostawiam do wieczora ,wieczorem biore caly zakwas i dodaje tak jak w przepisie200 manitoby i 200 wody dobrze wyrabiam keenwodem i zostawiam na cala noc , rano biore reszte maki ( ja dodaje pol manitoby i pol semoli ) i robie (autoliza) tz do maki i semoli dodaje wode i zostawiam na kilka godz , nastepnie dodaje caly zakwas i rozrabiam z make ,trzeba dobrze wyrobic zeby ciasto bylo gladkie i na koncu dodaje sol , jeszcze wyrabiam i klade do koszyczka w torbie plastykowej na cala noc do lodowki, rano zostawiam ze 3 godz w tem pokojowej , rozgrzewam dobrze piecyk zeliwna patelnie moj piecyk ma 230 stopni najwieksza temp , klade garnuszek z goraca woda , nastepnie przekladam chlebek i pieke przez 15 min , nastepnie wyjmuje garnuszek z woda i obnizam temp do 200 stopni i pieke przez 30 min , nastepnie jeszcze 10 mni przy temp 180 stopni przy lekko uchylonych drzwikach piecyka ,po upieczeniu ( pukajac musi wydac gluchy odglos) zawijam w lniana scierke , odwracam i zostawiam w koszyczku (u mnie druszlak)do calkowitego wystygniecia.Jak wyjdzie chlebek zalezy tez od maki i zakwasu , ja mam piekny zakwas bo dostalam od kolezanki ktora jest specjalistko od wypieku chleba ,a bo moj byl za slaby i skonczyl w koszu niestety chlebek za dobrze na nim nie wyrastal.Mam nadzieje ze cos z tego chaotycznego przepisu cos zrozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.