sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 10 Lutego 2016 Dzięki wielkie Elu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-474659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 10 Lutego 2016 Moze pierwszy raz to bedzie trudno , bo jak przeczytalam to widze ze jest dosc naprawde chaotycznie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-474662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Damy rade dzieki musze zrobic ja robie moj podobnie tylko odgazowuje zanim trafi do koszyka. Teraz zrobie Twoim sposobem, mam monitobe ..semoliny brak ale bedzie zwykla ,bede probowac bo akurat mialam moj przepis powiekszyc bo za duzy koszyk do wyrastania mam Edytowane 10 Lutego 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-474672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 10 Lutego 2016 electra bylam pewna ze czegos zapomnialam :facepalm: , wlasnie odgazowac przez 3 razy zanim wloze do lodowki :facepalm: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-474674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 10 Lutego 2016 heheh te odgazowywanie najgorsze ,dlatego zadko pieke ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-474688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 12 Lutego 2016 Wczoraj rano zaczelam ten razowy chleb z zarkami , jak zwykle przepis troche zmieniony , dodalam 200 g zakwasu zamiast 100 ( dokarmionego wczesniej) bo szkoda mi bylo wyrzucic, 100 roznych zarek i platkow owsianych zalalam 90 g goracej wody i zostawilam do wieczora ( przykryte)200 g maki razowej zytniej100 g manitoby200 g wody gazowanej (cieplej)wieczorem dodalam z maki , semoli zrobilam autolize na kilka godz ( tz ze zalalam maki woda i zostawilam pod przykryciem)300g semoli200 g manitoba400g wody (( zawsze gazowanej cieplej)do zakwasu dodalam po woli namoczone maki i dobrze wyrobilam , zarka i nastepnie dodalam 15 g soli i jeszcze raz dobrze wyrobilam, ciasto ma byc gladkie , przelozylam do wysmarowanej olejem miski i wlozylam do plastykowej torby , nastepnie co jakies 45 min zlozylam 2 razy , przelozylam do druszlaka wylozonym papierem do pieczenia i wlozylam do torby i tak sobie stalo do rana .rano rozgrzalam piecuk 230 stopni i wlozylam garnuszek z goraca woda ,, brytfanke rowniez wygrzalam , nasepnie przelozylam chlebek do piecyka , pierwsze 15 minut z para i 230 stopni , nastepnie obnizam temp do 200 stopni i pieklam przez 20 min , nastepnie jeszcze 10 min o temp 180 stopni i lekko uchylonych drzwikach,mam nadzieje ze tym razem przepis bedzie bardziej zrozumialy od poprzedniego , bo w poprzednim zapomnialam napisac o skladaniu taki zobaczylam ranotak wyglada po upieczeniu a tak po przekrojuNie wiem dlaczego wychodza podwojne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 13 Lutego 2016 Dzisiejszy chlebek pszenno -zytni zaczety w czwartek rano , moze ktos sie posmieje ze tak dlugo , ale jak postoi w lodowce 18-24 godz, to wychodzi pyszny mieciutki chlebek i czym starszy tym lepszy, tak mowi moja kolezanka ze przy wypieku chleba nie trzeba sie spieszyc tak wyglada moj chlebus Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 13 Lutego 2016 Ładny chleb, widać że w italii macie inna mąkę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zytnia jest z Polski :D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 13 Lutego 2016 tak wyglada moj chlebus Ale fajny ... :clap:Pięknie wyrośnięty, widzę że wyśmienicie sobie radzisz z wypiekiem chlebka Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 13 Lutego 2016 Eli, to przepis na chleb bez wyrabiania? Gdzie ciasto stoi / moze stac nawet kilka dni? Chlebus bardzo ladny wyszedl Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 13 Lutego 2016 Aniu chlebek wyrabiany Kenwoodem , skladany 2-3 razy i trzymany w lodowce :)Dzieki halusia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 13 Lutego 2016 tak wyglada moj chlebus Eluś piękny ten chlebuś aż u mnie czuć ten aromat Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 13 Lutego 2016 Piękne chlebki Elu Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 13 Lutego 2016 Eli, drozdzowy? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 13 Lutego 2016 Dziewczyny -ja z innej beczki ,gdzieś tu w jakiś wypiekach trafiłam na fajny przepis n a bułeczki do hamburgerów i nijak nie moge go odszukać ,a dorwałam fajny przepis na same hamburgery ,więc chciałam upiec do kompletu te bułeczki .Pomoże ktoś? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 13 Lutego 2016 beatag - Może ten będzie przydatny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6874-panboczek-smakuje/?view=findpost&p=292538 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 13 Lutego 2016 Śliczne dzięki ,choć to nie był ten przepis -wydaje mi się,ze pisała któraś z dziewczyn i chyba w przepisie była własnie maka manitoba lub semolina... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 14 Lutego 2016 To chyba muszisz zapytac electry , bo Ona robi bulki do hamburgerow ,Aniu chlebki sa na samych zakwasie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 14 Lutego 2016 Tak to ja robilam i moge bulki naprawde polecic sa doskonale ,swietnie sie mroza i zachowuja swiezosc ,nie rozpadaja sie po rozmrozeniu. MIeciutkie bez zadnej chrupiacej skorki .Tutaj masz link do przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-mąka-drożdże-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/?p=400690 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 14 Lutego 2016 Super ,właśnie o ten przepis mi chodziło!Wielkie dzięki. Powiedz mi jeszcze tylko jakiej mąki używasz do tego przepisu? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 14 Lutego 2016 No i Elu właśnie wyjąłem z piekarnika chlebuś wg. Twojej receptury, i choć nie od dziś przecież piekę, takiego piękinistego jeszcze nigdy nie udało mi się zdziełać Jest jeszcze za świeży aby przekroić i ocenić "dziury" . nie mniej wyrósł niesamowicie. Mąka pszenna ze szwedzkiego NETTO, ta której używam od lat, tylko zakwas pszenno żytni. Dzięki za przepisik Elu , smak ocenimy wieczorkiem lub jutro, jak ostygnie i dojrzeje. już nóżkami przebieram i doczekać się nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 14 Lutego 2016 Jarku bardzo sie ciesze i czekam na zdjecie z przekroju :D :clap: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475805 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 14 Lutego 2016 @beatag, robilam z normalnej maki chlebowej ale tez z maki manitoba.z jednej i z drugiej sa OK Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 15 Lutego 2016 Tak wygląda chlebek wykonany przy pomocy autolizy i kilkunastogodzinnego wyrastania i dojrzewania w lodówce, (15 godz.) . Dotychczas nie miałem jakoś przekonania do tej metody, jednak walory smakowe tego pieczywa są tak wspaniałe, że teraz już będzie jedną z podstawowych metod pieczenia w moim domku . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/21/#findComment-475993 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.