Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Wyrabianie różnych detali ozdobnych  (wyginanie, wycinanie, gięcie, zgrzewanie) z metalu nazywamy - metaloplastyka. Jak nazwać robienie cudów z chleba ??? Chleboplastyka? Ciastoplastyka??? 
 

 

 Poporstu " Art"  :D

 

 Elu, jak zawsze wspaniale :clap:  :clap:  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-547341
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 784
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dawno mnie tutaj nie bylo , ale zapewniam ze nie leniuchuje :) , ciagle pieke i probuje nowe przepisy , wszystkie na zakwasie ,

tak ze czesto bywa ze pieke nawet 5 chlebow dziennie i wszystkie innego gatunku, dzisiaj upieklam z nowego przepisu  , z maki chlebowej i semoli, jest jeszcze goracy tak ze nie wiem jaki jest w srodkupost-60407-0-13885400-1506534055_thumb.jpg

nastepny to chlebek z 3 rodzaji maki , chlebowej , orkiszowej i semoli z roznymi nasionami, ten wychodzi pyszny chlebek ,ma piekny zapach i wszystkim smakujepost-60407-0-53826600-1506534348_thumb.jpg

post-60407-0-48590800-1506534573_thumb.jpg zytni

post-60407-0-08719200-1506534818_thumb.jpg i caly  ostatni pszenny z najlepsza chrupiaca skorka  przy tych peknieciach :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-568813
Udostępnij na innych stronach

 

 

ostatni pszenny z najlepsza chrupiaca skorka  przy tych peknieciach

 Eli taki chlebek, u mnie zaraz po wyjeciu zostalby calkowicie pozbawiony tych pekniec.wyrownywaliby na wyscigi :laugh: 

 

 Piekne chleby pieczesz :thumbsup:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-568862
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

chrupiaca skorka  przy tych peknieciach

Ach, wgryzłabym się w monitor.

Ta skórka ... 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-570044
Udostępnij na innych stronach

 

 

może zrobić chlebek tylko w koronki 

Kiedyś mi się taki sam zrobił :D

Z chlebów jestem słabiutka i bochenek  rozlał się na blaszce.

W efekcie powstały dwie skórki: górna i dolna.

Obie bardzo dobrze wypieczone, chrupiące.

Byłam mega zadowolona z efektu :D  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-570110
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z chlebów jestem słabiutka

 

Byłam mega zadowolona z efektu  

 To powinnas takie piec i juz  ;)  :laugh:  

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-570143
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj zarobione , dzisiaj upieczone , jeden  w gesiarce a drugi w szklanym naczyniu, tym razem bez nacinania,

chcialam miec bardziej chrupiaca skorke na nie kontrolowanym nacieciu,

chlebek jest z tego przepisu "Pain de campagne" , przepis jest po polsku i naprawde wychodzi pyszny chlebek,

jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra .post-60407-0-04589400-1510255047_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574808
Udostępnij na innych stronach

Piękniusie bocheneczki Elu, zarówno skórka jak i miękisz :thumbsup: .Elu gdybyś zechciała powiedzieć jakiego rodzaju mąki i w jakich proporcjach używasz do wypieku, tam u siebie w słonecznej Italii ? Wydaje mi się że pisałaś kiedyś o mące pszennej typu 00, lecz nie jestem pewien. Gdybyś zechciała przypomnieć i opisać nieco bliżej skład i rodzaje używanej przez ciebie mąki :D. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574864
Udostępnij na innych stronach

Jadłem chleby od Ciebie, to wiem, że są bardzo dobre. Ten też smakowicie wygląda.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574865
Udostępnij na innych stronach

Jarek ja uzywam do wypieku chleba tylko make 0 , do ciast uzywam 00, nie potrafie wstawic linka do tego przepisu, to podaje pod jaka jest nazwa w internecie

"Pain de campagne" , przepis jest po polsku ,ja nie wiem jaka to jest ta maka chlebowa to uzywam 0 :) , z Polski przywoze tylko orkiszowa i zytnia.

 

Dzieki Pawel :) teraz sie troche wiecej wyrobilam w pieczeniu , to mam nadzieje ze uda Wam sie spróbowac jeszcze do porownania :D ,

pozdrowienia dla Magdy :D

Edytowane przez EAnna
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574876
Udostępnij na innych stronach

Dzięki Elu za odpowiedź. Wojtku, stronkę to ja mam i ją znam, ale chodziło mi konkretnie właśnie o rodzaje i klasę oraz proporcje ew. mieszanek mąki jakie Ela używa w Italii. Jeżeli np. mąka 0 to w jakiej proporcji i z jakim gatunkiem innej mąki Ela miesza na ten swój śliczniutki, pokazany na foci, chlebuś :D ? Sam przepis nie jest tak bardzo konieczny, ponieważ znam te sposoby wypieku w różnych konfiguracjach :D . https://www.google.pl/search?q=%22Pain+de+campagne%22&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=0l8FWr2TJOOK6ATcnICIBg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574889
Udostępnij na innych stronach

Elu a czy masz jakis przepis na taki typowy wloski chleb wiejski , chodzi mi o przepis taki nie "pod turyste" a prawdziwy swojski.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574890
Udostępnij na innych stronach

Dzieki Pawel teraz sie troche wiecej wyrobilam w pieczeniu , to mam nadzieje ze uda Wam sie sprubowac jeszcze do porownania , pozdrowienia dla Magdy

Też mam taką nadzieję. Również Cię Pozdrawiamy.  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574893
Udostępnij na innych stronach

electra mam kilka przepisow na sardynskie chleby , ale podam przepis wieczorem , bo teraz mam pilna robote :) , a musze je przetlumaczyc :) 

 

Jarek kiedys na poczatku moich wypiekow robilam rozne mieszanki  i rozne proby , ale mi sie naprzykrzylo , bo tylko kury mojej kolezanki byly zadowolone :facepalm:

teraz to robie wedlug przepisow tylko dodaje wode po woli , bo nieraz jest jej za duzo , w polskich przepisach tam gdzie pisze maka chlebowa to daje  ta 0

i chlebki wychodza wspaniale :D , w moim domu to jest zapach jak w piekarni :D

 

 

Pawel :thumbsup::D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574899
Udostępnij na innych stronach

Elu nie ma problemu ja poczekam to nie ma byc na juz ,dziekuje z gory :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574900
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.