ANNAM Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #651 Opublikowano 10 Kwietnia 2017 Wyrabianie różnych detali ozdobnych (wyginanie, wycinanie, gięcie, zgrzewanie) z metalu nazywamy - metaloplastyka. Jak nazwać robienie cudów z chleba ??? Chleboplastyka? Ciastoplastyka??? Poporstu " Art" Elu, jak zawsze wspaniale Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-547341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #652 Opublikowano 27 Września 2017 Dawno mnie tutaj nie bylo , ale zapewniam ze nie leniuchuje , ciagle pieke i probuje nowe przepisy , wszystkie na zakwasie ,tak ze czesto bywa ze pieke nawet 5 chlebow dziennie i wszystkie innego gatunku, dzisiaj upieklam z nowego przepisu , z maki chlebowej i semoli, jest jeszcze goracy tak ze nie wiem jaki jest w srodkunastepny to chlebek z 3 rodzaji maki , chlebowej , orkiszowej i semoli z roznymi nasionami, ten wychodzi pyszny chlebek ,ma piekny zapach i wszystkim smakuje zytni i caly ostatni pszenny z najlepsza chrupiaca skorka przy tych peknieciach Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-568813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #653 Opublikowano 27 Września 2017 Eli moje klimaty super! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-568819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #654 Opublikowano 27 Września 2017 Chlebki pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-568829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #655 Opublikowano 27 Września 2017 ostatni pszenny z najlepsza chrupiaca skorka przy tych peknieciach Eli taki chlebek, u mnie zaraz po wyjeciu zostalby calkowicie pozbawiony tych pekniec.wyrownywaliby na wyscigi Piekne chleby pieczesz Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-568862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #656 Opublikowano 5 Października 2017 chrupiaca skorka przy tych peknieciach Ach, wgryzłabym się w monitor.Ta skórka ... Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-570044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #657 Opublikowano 6 Października 2017 najlepsza chrupiaca skorka przy tych peknieciach Prawda może zrobić chlebek tylko w koronki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-570048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #658 Opublikowano 6 Października 2017 może zrobić chlebek tylko w koronki Kiedyś mi się taki sam zrobił Z chlebów jestem słabiutka i bochenek rozlał się na blaszce.W efekcie powstały dwie skórki: górna i dolna.Obie bardzo dobrze wypieczone, chrupiące.Byłam mega zadowolona z efektu Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-570110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #659 Opublikowano 6 Października 2017 Z chlebów jestem słabiutka Byłam mega zadowolona z efektu To powinnas takie piec i juz Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-570143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #660 Opublikowano 9 Listopada 2017 Wczoraj zarobione , dzisiaj upieczone , jeden w gesiarce a drugi w szklanym naczyniu, tym razem bez nacinania,chcialam miec bardziej chrupiaca skorke na nie kontrolowanym nacieciu,chlebek jest z tego przepisu "Pain de campagne" , przepis jest po polsku i naprawde wychodzi pyszny chlebek,jest jeszcze goracy tak ze z przekrojem musze poczekac do jutra . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #661 Opublikowano 9 Listopada 2017 Sam się ładnie ponacinał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #662 Opublikowano 10 Listopada 2017 Chlebek w przekroju chrupiaca skorka i mieciutki w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #663 Opublikowano 10 Listopada 2017 Śliczny!!! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #664 Opublikowano 10 Listopada 2017 Super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574859 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #665 Opublikowano 10 Listopada 2017 Piękniusie bocheneczki Elu, zarówno skórka jak i miękisz .Elu gdybyś zechciała powiedzieć jakiego rodzaju mąki i w jakich proporcjach używasz do wypieku, tam u siebie w słonecznej Italii ? Wydaje mi się że pisałaś kiedyś o mące pszennej typu 00, lecz nie jestem pewien. Gdybyś zechciała przypomnieć i opisać nieco bliżej skład i rodzaje używanej przez ciebie mąki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #666 Opublikowano 10 Listopada 2017 Jadłem chleby od Ciebie, to wiem, że są bardzo dobre. Ten też smakowicie wygląda. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #667 Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Jarek ja uzywam do wypieku chleba tylko make 0 , do ciast uzywam 00, nie potrafie wstawic linka do tego przepisu, to podaje pod jaka jest nazwa w internecie"Pain de campagne" , przepis jest po polsku ,ja nie wiem jaka to jest ta maka chlebowa to uzywam 0 , z Polski przywoze tylko orkiszowa i zytnia. Dzieki Pawel teraz sie troche wiecej wyrobilam w pieczeniu , to mam nadzieje ze uda Wam sie spróbowac jeszcze do porownania ,pozdrowienia dla Magdy Edytowane 10 Listopada 2017 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #668 Opublikowano 10 Listopada 2017 http://nastoletniewypiekanie.blogspot.com/2016/11/pain-de-campagne.html# tu znalazłem przepis .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574883 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #669 Opublikowano 10 Listopada 2017 Wojciech moj przepis jest z " Moje wypieki " pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #670 Opublikowano 10 Listopada 2017 Elu , znalazłem też ten link ,ale optycznie wskazałem jak wyżej . Gratuluję Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #671 Opublikowano 10 Listopada 2017 Dzięki Elu za odpowiedź. Wojtku, stronkę to ja mam i ją znam, ale chodziło mi konkretnie właśnie o rodzaje i klasę oraz proporcje ew. mieszanek mąki jakie Ela używa w Italii. Jeżeli np. mąka 0 to w jakiej proporcji i z jakim gatunkiem innej mąki Ela miesza na ten swój śliczniutki, pokazany na foci, chlebuś ? Sam przepis nie jest tak bardzo konieczny, ponieważ znam te sposoby wypieku w różnych konfiguracjach . https://www.google.pl/search?q=%22Pain+de+campagne%22&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=0l8FWr2TJOOK6ATcnICIBg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #672 Opublikowano 10 Listopada 2017 Elu a czy masz jakis przepis na taki typowy wloski chleb wiejski , chodzi mi o przepis taki nie "pod turyste" a prawdziwy swojski. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #673 Opublikowano 10 Listopada 2017 Dzieki Pawel teraz sie troche wiecej wyrobilam w pieczeniu , to mam nadzieje ze uda Wam sie sprubowac jeszcze do porownania , pozdrowienia dla MagdyTeż mam taką nadzieję. Również Cię Pozdrawiamy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #674 Opublikowano 10 Listopada 2017 electra mam kilka przepisow na sardynskie chleby , ale podam przepis wieczorem , bo teraz mam pilna robote , a musze je przetlumaczyc Jarek kiedys na poczatku moich wypiekow robilam rozne mieszanki i rozne proby , ale mi sie naprzykrzylo , bo tylko kury mojej kolezanki byly zadowolone teraz to robie wedlug przepisow tylko dodaje wode po woli , bo nieraz jest jej za duzo , w polskich przepisach tam gdzie pisze maka chlebowa to daje ta 0i chlebki wychodza wspaniale , w moim domu to jest zapach jak w piekarni Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #675 Opublikowano 10 Listopada 2017 Elu nie ma problemu ja poczekam to nie ma byc na juz ,dziekuje z gory Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/27/#findComment-574900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.