eli55 Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #476 Opublikowano 24 Listopada 2015 Ok Aniu , dzieki za porade , o suszeniu lisci szpinaku nawet nie pomyslalam, zawsze robilam takie purre zamrazalam , ale jest zawsze za bardzo i muszezawsze odsaczac na sitku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #477 Opublikowano 24 Listopada 2015 a czy taki suszony zachowa ladny kolor? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #478 Opublikowano 24 Listopada 2015 Electra jest jeszcze chyba bardziej zielony. Tylko uwazaj przy suszeniu, nie rob tego w piekarniku bo zbrazowieja Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-458488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #479 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Dawno mnie tutaj nie bylo , ale dzisiaj chce sie pochwalic moim chlebkiem, szkoda ze nie mozecie czuc jego zapachu.Przepis wziety z internetu , Pinterest Edytowane 19 Lutego 2016 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #480 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) szkoda ze nie mozecie czuc jego zapachuMoże zrobisz na kurs ze dwa? Dużego nadbagażu nie będzie. Edytowane 10 Lutego 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #481 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Pawel jedziesz na kurs? Edytowane 19 Lutego 2016 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #482 Opublikowano 10 Lutego 2016 No Elu, co tu można więcej dodać, chlebuś "mistrzostwo świata" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #483 Opublikowano 10 Lutego 2016 Pawel jedziesz na kurs?Istnieje taka opcja. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #484 Opublikowano 10 Lutego 2016 Bardzo chetnie ale ja przylece do Warszawy w srode , to do piatku nie bylby juz taki swiezy Jarku bardzo sie ciesze :D Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #485 Opublikowano 10 Lutego 2016 Elu, czy mogłabyś dać namiar na tą recepturę ??? Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #486 Opublikowano 10 Lutego 2016 Elu a mozesz podac ten przepis ? bo bardzo smakowicie wyglada, to tez bym upiekla dla odmiany Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #487 Opublikowano 10 Lutego 2016 dzisiaj chce sie pochwalic moim chlebkiem Elu chlebek wygląda zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #488 Opublikowano 10 Lutego 2016 Bardzo chetnie ale ja przylece do Warszawy w srode To oczywiście mogę przejąć w środę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #489 Opublikowano 10 Lutego 2016 ale dzisiaj chce sie pochwalic moim chlebkiem, Elu cudny ten chlebek Powiedz on jest na drożdżach? Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #490 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ok podam przepis , w troszke wolniejszym czasie , przepraszam Na zakwasie twardym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #491 Opublikowano 10 Lutego 2016 Elu, wystarczy abyś podała nam linka do internetu i sami sobie przetłumaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #492 Opublikowano 10 Lutego 2016 Jasne daj linka jak cos nie skumamy bedziem pytac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #493 Opublikowano 10 Lutego 2016 O ja Cię przepraszam, jakie dziury zajebiaszcze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #494 Opublikowano 10 Lutego 2016 http://prl-kuchniadanusi.blogspot.it/2013/10/chleb-polski.htmlto jest przepis tylko ze ja zrobilam zmiany , dodalam zakwas pszenny twardy ,make manitoba i semola, nie dodalam kminku i cukru tylko malto ( ale moze byc tez i cukier) , zamiast zwyklej wody dodaje gazowana podgrzana , zakwas wyjmuje rano z lodowki i odswiezam50 g zakwasu50 wody gazowanej100g manitoby , zostawiam do wieczora ,wieczorem biore caly zakwas i dodaje tak jak w przepisie200 manitoby i 200 wody dobrze wyrabiam keenwodem i zostawiam na cala noc , rano biore reszte maki ( ja dodaje pol manitoby i pol semoli ) i robie (autoliza) tz do maki i semoli dodaje wode i zostawiam na kilka godz , nastepnie dodaje caly zakwas i rozrabiam z make ,trzeba dobrze wyrobic zeby ciasto bylo gladkie i na koncu dodaje sol , jeszcze wyrabiam i klade do koszyczka w torbie plastykowej na cala noc do lodowki, rano zostawiam ze 3 godz w tem pokojowej , rozgrzewam dobrze piecyk zeliwna patelnie moj piecyk ma 230 stopni najwieksza temp , klade garnuszek z goraca woda , nastepnie przekladam chlebek i pieke przez 15 min , nastepnie wyjmuje garnuszek z woda i obnizam temp do 200 stopni i pieke przez 30 min , nastepnie jeszcze 10 mni przy temp 180 stopni przy lekko uchylonych drzwikach piecyka ,po upieczeniu ( pukajac musi wydac gluchy odglos) zawijam w lniana scierke , odwracam i zostawiam w koszyczku (u mnie druszlak)do calkowitego wystygniecia.Jak wyjdzie chlebek zalezy tez od maki i zakwasu , ja mam piekny zakwas bo dostalam od kolezanki ktora jest specjalistko od wypieku chleba ,a bo moj byl za slaby i skonczyl w koszu niestety chlebek za dobrze na nim nie wyrastal.Mam nadzieje ze cos z tego chaotycznego przepisu cos zrozumiecie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474655 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #495 Opublikowano 10 Lutego 2016 Dzięki wielkie Elu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #496 Opublikowano 10 Lutego 2016 Moze pierwszy raz to bedzie trudno , bo jak przeczytalam to widze ze jest dosc naprawde chaotycznie napisane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #497 Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Damy rade dzieki musze zrobic ja robie moj podobnie tylko odgazowuje zanim trafi do koszyka. Teraz zrobie Twoim sposobem, mam monitobe ..semoliny brak ale bedzie zwykla ,bede probowac bo akurat mialam moj przepis powiekszyc bo za duzy koszyk do wyrastania mam Edytowane 10 Lutego 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #498 Opublikowano 10 Lutego 2016 electra bylam pewna ze czegos zapomnialam :facepalm: , wlasnie odgazowac przez 3 razy zanim wloze do lodowki :facepalm: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #499 Opublikowano 10 Lutego 2016 heheh te odgazowywanie najgorsze ,dlatego zadko pieke ... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-474688 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #500 Opublikowano 12 Lutego 2016 Wczoraj rano zaczelam ten razowy chleb z zarkami , jak zwykle przepis troche zmieniony , dodalam 200 g zakwasu zamiast 100 ( dokarmionego wczesniej) bo szkoda mi bylo wyrzucic, 100 roznych zarek i platkow owsianych zalalam 90 g goracej wody i zostawilam do wieczora ( przykryte)200 g maki razowej zytniej100 g manitoby200 g wody gazowanej (cieplej)wieczorem dodalam z maki , semoli zrobilam autolize na kilka godz ( tz ze zalalam maki woda i zostawilam pod przykryciem)300g semoli200 g manitoba400g wody (( zawsze gazowanej cieplej)do zakwasu dodalam po woli namoczone maki i dobrze wyrobilam , zarka i nastepnie dodalam 15 g soli i jeszcze raz dobrze wyrobilam, ciasto ma byc gladkie , przelozylam do wysmarowanej olejem miski i wlozylam do plastykowej torby , nastepnie co jakies 45 min zlozylam 2 razy , przelozylam do druszlaka wylozonym papierem do pieczenia i wlozylam do torby i tak sobie stalo do rana .rano rozgrzalam piecuk 230 stopni i wlozylam garnuszek z goraca woda ,, brytfanke rowniez wygrzalam , nasepnie przelozylam chlebek do piecyka , pierwsze 15 minut z para i 230 stopni , nastepnie obnizam temp do 200 stopni i pieklam przez 20 min , nastepnie jeszcze 10 min o temp 180 stopni i lekko uchylonych drzwikach,mam nadzieje ze tym razem przepis bedzie bardziej zrozumialy od poprzedniego , bo w poprzednim zapomnialam napisac o skladaniu taki zobaczylam ranotak wyglada po upieczeniu a tak po przekrojuNie wiem dlaczego wychodza podwojne zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9076-moje-dzisiejsze-wypieki/page/20/#findComment-475290 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.