Anuś Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Osłonki białkowe karmelowe 65 fi. Parzenie odbywało się w temperaturze między 72-75 stopni przez okres 1h 10 min. Fotek nie widzę, ale to parzenie jakby przy długie- rzekłbym.... Nie strzelę focha ani nie wpadnę w http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_hysteric.gifale czekam na odpowiedź ile czasu powinnam parzyć. Uczę się cały czas i jak każdy popełniam błędy, ale po to wstawiam te zdjęcia, aby inni zobaczyli, gdzie je popełniłam i dali odpowiednie wskazówki.Pis... spokojnie poczekam na Twoją odpowiedź Edytowane 1 Maja 2014 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 1 Maja 2014 ale czekam na odpowiedź ile czasu powinnam parzyć. 45-50 minut, fot wyrobów nie widzę, nie mogę nic więcej powiedzieć.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 1 Maja 2014 45-50 minut, fot wyrobów nie widzę, nie mogę nic więcej powiedzieć.... Ja widzę a Ty nie widzisz? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 1 Maja 2014 Nie widzę i nie mogę otworzyć... może to po awarii.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Ty to kroiłaś bezpośrednio po parzeniu ? ... bo tak wygląda ... Ps Piotrze normalnie się foty wyświetlają Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 1 Maja 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 1 Maja 2014 Ty to kroiłe§ bezpośrednio po parzeniu ? ... bo tak wygląda ... Wyrób był już schłodzony nieco, ale w środku jeszcze lekko ciepły... a coś z nim nie tak? to proszę napisać Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 1 Maja 2014 No właśie podcieki świadczące albo o tym że nie był schłodzony albo temperatura parzenia była wyższa niż piszesz Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 1 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 1 Maja 2014 nie był schłodzony I tu pewnie masz rację ... zbyt szybko chciałam zobaczyć jak udał mi się wyrób mam termometr i pilnowałam temp. dzięki za cenną uwagę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 1 Maja 2014 zbyt szybko chciałam zobaczyć jak udał mi się wyrób Skad ja to znam. U mnie do dzisiaj musze pilnowac, bo inaczej moja gorsza polowa od razu zaczyna kroic, bo sie doczekac nie moze http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_tl_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 2 Maja 2014 U mnie fotek też brak. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-349581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 23 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Trochę ostatnio ''podreptałam' w kuchni Na początek ser a'la koryciński dojrzewa w lodówce drugi dzień.Kiełbasa drobiowa wg przepisu Kolegi Pis-a ( przepis jest w tym temacie, na poprzedniej stronie). Tym razem zamiast kardamonu, dodałam kolorowy pieprz, oraz 65 dag podgardla zmielonego dwa razy na szóstce.Zrobiłam trzy batony, tej kiełbasy, a resztę postanowiłam włożyć do słoików... aby zrobić mały test.A tak wygląda kiełbasa ze słoika w przekroju.I najważniejsze... mam galaretkę, która się nie rozpada, pomimo, że nie dodawałam żadnych ''ulepszaczy'' http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-358769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Super wyroby Anuś u mnie ostatnio brak czasu na dreptanie Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-358776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Wyroby pierwsza klasa. Ale u mnie najwyższe noty za kaszankę. Jeszcze nie robiłem kaszanki. Noszę sie z zamiarem jej zrobienia od jakiegoś czasu ale zawsze to odwlekam. Teraz mnie zmotywowałaś. A więc do roboty. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-364482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 21 Października 2014 Wow wpisuję się do wątku, super wyroby będę mia kilka pytań ale to już później Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-378393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 27 Października 2014 Anuś mam pytanie odnośnie kiełbasy w słoiku.Mięso z którego robiłaś kiełbasę Pis-a część dałaś do osłonki a część do słoika? Dodawałaś więcej wody? Z tego co piszesz nie dodawałaś ulepszaczy, masz na myśli żelatynę? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 28 Października 2014 Anuś mam pytanie odnośnie kiełbasy w słoiku.Mięso z którego robiłaś kiełbasę Pis-a część dałaś do osłonki a część do słoika? Dodawałaś więcej wody? Z tego co piszesz nie dodawałaś ulepszaczy, masz na myśli żelatynę?Michał ... ja Cię bardzo przepraszam że dopiero teraz odpisuję. Ostatnio coś mi źle pokazuje ''nową zawartość'' ... jeszcze raz przepraszam. Do osłonki i do słoików wkładałam tą samą masę i nie dodawałam żelatyny. W składzie było tylko podgardle. Sama się dziwiłam, że mi taka ładna galaretka wyszła. Właśnie dzisiaj pekluję kolejne mięso na tą kiełbaskę, tylko się zastanawiam jakie jeszcze mogę dodać przyprawy.... będę chyba improwizować... myślę o suszonym czosnku niedźwiedzim.Pozdrawiam .. i jak coś to pytaj Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 28 Października 2014 Anus robilam kiedys mielonke z niedzwiedzim czosnkiem ,bardzo dobraw smaku wyszla,polecam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379689 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 28 Października 2014 Anus robilam kiedys mielonke z niedzwiedzim czosnkiem ,bardzo dobraw smaku wyszla,polecam Electra ... czyli decyzja podjęta... będzie z czosnkiem niedźwiedzim suszonym Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 28 Października 2014 Michał ... ja Cię bardzo przepraszam że dopiero teraz odpisuję. No co ty Sama się dziwiłam, że mi taka ładna galaretka wyszła. No galaretka pierwsza klasa dlatego się tak dopytuje.Ja ostatnio robiłem tyrolską i galaretki jak na lekarstwo. Moja żonka zajada się tą tyrolską i mówi, że jak by była galaretka to mnie będzie bardziej kochać Anus robilam kiedys mielonke z niedzwiedzim czosnkiem ,bardzo dobraw smaku wyszla,polecam A możesz smak tego czosnku opisać? No nie wiem do czegoś porównać? Jak dużo go dajesz na 1 kg miesa? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) @Michał Koperski,oj ciezko mi opisac ale tak za bardzo to zwyklego nie przypomina tak troche jakby szczpiorkowo/czosnkowy smak ,dalam w sumie tak z reki nie za duzo jakies pol lyzeczki. ja bardzo go lubie i daje czesto do serka i do marynowanych jajek.( nie mialam jeszcze okazji posmakowac jak swiezy smakuje) Edytowane 28 Października 2014 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 29 Października 2014 No galaretka pierwsza klasa dlatego się tak dopytuje. Ja ostatnio robiłem tyrolską i galaretki jak na lekarstwo. Moja żonka zajada się tą tyrolską i mówi, że jak by była galaretka to mnie będzie bardziej kochać Michał ... miłość żony poważna rzecz, jak obecność galaretki w konserwie ma uratować to uczucie, to jak zrobię jutro tą kiełbaskę drobiową w słoikach, będą tylko dwa, bo reszta idzie w osłonki .. i wyślę je do Ciebie, bo to sprawa wyjątkowa. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 29 Października 2014 Michał ... miłość żony poważna rzecz, Bezsprzecznie to jak zrobię jutro tą kiełbaskę drobiową w słoikach, będą tylko dwa, bo reszta idzie w osłonki .. i wyślę je do Ciebie, bo to sprawa wyjątkowa. To by było coś niesamowitego. rozmawiałem z dzisiejszym solenizantem Arkiem i poradził mi co zrobić żeby w tyrolskiej było troszkę galaretki. Radził żeby dodać troche żelatyny. Spróbuję.Chociaż tak sobie myślę że może lepiej jak bym po prostu zrobił taką kiełbaskę ja twoja - z przepisu kolegi Pis-a? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 29 Października 2014 Anus pieknie wyszla Ci ta kielbasa drobiowa :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-379940 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 30 Października 2014 To by było coś niesamowitego. Michał ... za chwilkę zabieram się do robienia tej kiełbasy ... i teraz mam ogromnego ''stresa'' http://emoty.blox.pl/resource/boisie.gifbo mam w świadomości, że musi wyjść ''lux'' ze sporą ilością galaretki.Mężczyźni podobno są bardzo organoleptyczni, więc jak już będzie zrobiona to pokażę i zobaczysz czy taka może być. A później już tylko przyjdzie Ci czekać na przesyłkę. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-380212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 30 Października 2014 Będzie dobrze , trzymam kciuki Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9079-anu%C5%9B-w-kuchni-i-w-w%C4%99dzarni/page/4/#findComment-380220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.