Małgoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) to co kuipuje najczescie to zywiec zdroj niegazowana cytrynowa Kupuj żywiec zdrój..a cytrynę sama sobie dodaj..zdrowiej będzie Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Małgoś Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) @Małgoś, ja zazwyczaj pije kranowke .a taka od czasu do czasu ...troche chemi trzeba sam zywiec mi nie smakuje ..zalatuje plastikiem Edytowane 16 Grudnia 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 16 Grudnia 2016 a..no,chyba,że tak Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 16 Grudnia 2016 sam zywiec mi nie smakuje ..zalatuje plastikiem Ten cytrynowy też zalatuje, tylko aromat cytrynowy to przytłumia. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 16 Grudnia 2016 to zywiec zdroj niegazowana cytrynowa Kupuj żywiec zdrój..a cytrynę sama sobie dodaj..zdrowiej będzie Małgoś dobrze prawi Na 1000% woda na aromacie cytrynowym . Cytryny nawet nie widziała . Aromaty są dzisiaj wszędzie ......... no prawie wszędzie , jeżeli chodzi o smaki . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 18 Grudnia 2016 ja przeciez juz nie raz pisalam ze len jestem ..woda z kranu do szklanki ale plasterek cytryny ukroic to juz ciezko Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Ja wczoraj kupiłem w Delikatesach HOMAR piękne, grube płaty po 12,70 za kg. U nas solone filety ze sledzia 45 zl Jak pisałem wcześniej, też wczoraj zakupiłem.7,8o € za kilogram płatów świeżego śledzia.Dla porównania, kilogram schabu 4,6o €. Jak tu żyć Panie premierze? Jak tu żyć!!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Raczej Pani Premier! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Karolu!Masz u mnie dodatni punkt ujemny za tą wypowiedź.Proszę o wyrozumiałość. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zakładając solankę 6% i biorąc pod uwagę zjawisko wyrównywania stężeń roztworów, możemy założyc, iż mięso ryb przyjmie ok. 2,5-3% soli, co jest wartością pożądaną.Tak też już robię ale tak jak do śledzi po kaszubsku są dobre, to do oleju jakby za mało słone. Zrobiłem ostatnio na próbę śledzie z cytryną i jabłkiem, no i w ogóle mi nie smakują, są takie jakbym mocno wypłukał. Może jak do oleju to dać solankę 8 % ? A w ogóle to taka solanka powinna być litr na kilogram? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 13 Stycznia 2017 A w ogóle to taka solanka powinna być litr na kilogram? ja np. tak daję - litr solanki na kg Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Mam i ja! Pierwsze swoje, ze świeżych śledzi. Z patyczkami do rolmopsów. Dzięki Maxell. ROLMOPSY MAXELLA Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 31 Stycznia 2017 Nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 23 Października 2017 Ostatnio sporo trenuję ze śledziami, dodatkowe możliwości daje fakt, że w Makro od jakiegoś czasu oprócz naszych bałtyckich śledzi są również śledzie atlantyckie. Małe śledzie robię w panierce i wrzucam w II zalewę Maxella. ROLMOPSY MAXELLA Śledzie są tylko oczyszczone. Potem jajko, tarta bułka, olej słonecznikowy i po wystygnięciu do słoja. Zalewam wystudzoną zalewą. Śledzie po kaszubsku to już codzienność.ZLOTOWE CHŁAPOWSKIE ŚLEDZIE PO KASZUBSKU Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 23 Października 2017 Potem jajko, tarta bułka, olej słonecznikowy i po wystygnięciu do słoja. Zalewam wystudzoną zalewą a próbowałeś zalać ryżowym ? bezsmakowy - co może podkreślić delicjus śledzika Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 23 Października 2017 a próbowałeś zalać ryżowym Sam, z wodą, jakiś procent? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 23 Października 2017 Sam, z wodą rzeczywiście nie dopisałem sorki nie zalać a smażyć na oleju ryżowym - Mea Cupla Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) Potem jajko, tarta bułka, olej słonecznikowy i po wystygnięciu do słoja. Słonecznikowy to tylko na surowo - do smażenia to z naszych jedynie rzepakowy i nie tłoczony na zimno , ale rafinowany . Najlepiej smażyć na naszym poczciwym smalcu. Edytowane 23 Października 2017 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 23 Października 2017 Sam, z wodą rzeczywiście nie dopisałem sorki nie zalać a smażyć na oleju ryżowym - Mea Cupla Myślałem, że o zalewie octowej mówimy, że jakaś ciekawa. Słonecznikowy to tylko na surowo - do smażenia to z naszych jedynie rzepakowyTestowałem jeden i drugi i masz rację, ale rzepakowym z reguły zalewam śledzie na surowo, to postanowiłem smażyć na słonecznikowym pomimo, że najlepszy do słatek. Ale też jest spoko. Najlepiej smażyć na naszym poczciwym smalcu.To takie przyzwyczajenia z domu, schabowego oczywiście na smalcu a ryby zawsze na oleju się robiło. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 23 Października 2017 postanowiłem smażyć na słonecznikowym pomimo, że najlepszy do słatek. Ale też jest spoko. Ale Twoje jelitkowo się nadwyręża i to poważnie.Możesz smażyć na oliwie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 23 Października 2017 Śledź smażony to tylko obtoczony w mace, a nie bułka i do tego jeszcze jajko? Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 23 Października 2017 Ale Twoje jelitkowo się nadwyręża i to poważnie. Ze względu na słonecznikowy czy w ogóle, że olej? A nie ma znaczenia, jak i tak to idzie w ocet? Gdybyś mogła rozwinąć? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 23 Października 2017 Ani chyba chodziło że olej szkodzi na jelita a oliwa nie. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 23 Października 2017 Śledź smażony to tylko obtoczony w mace, a nie bułka i do tego jeszcze jajko?W Wielkopolsce na bogato A tak poważnie, to nawet w starych książkach jest mąka, jajko i bułka, jak coś ma być panierowane. Ja mąkę sobie odpuszczam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 23 Października 2017 A gdzie jest smak śledzia? Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.