eli55 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 26 Listopada 2014 :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 26 Listopada 2014 polecam mrozony, z puszki ma inny smak. jesli nie ma to podalam u siebie zeby Pawlowi nie zasmiecachttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8430-wyroby-electry-z-szynkowarki-i-nie-tylko/?p=386084 pioro, sorry, a czemu Ty tak bez majtek tańczysz ? sprzedal gatki kupil miodek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 26 Listopada 2014 Ja też jestem za groszkiem mrożonym a w wersji bez grzanek można wszystkie jarzyny zmiksować i dopiero do nich dodać groszek by był w całości . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 23 Grudnia 2014 Karkówka zamarynowana na pierwszy dzień Świąt. Przepis: Karkówka Maxella Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Karkówka wyśmienita, wszyscy goście zachwyceni. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Paweł karkóweczka jak malina, a że uwielbiam pod każdą postacią nie omieszkam spróbować zdublować, tylko muszę przerobić to co nawędziłem na święta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ciekaw jestem do jakiej temp. w środku piekłeś. Moja będzie serwowana dzisiaj, zobaczymy jakie będą oceny. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Karkówka wyśmienita, wszyscy goście zachwyceni. Ładnie się prezentuje ta Twoja karkóweczka Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Pieknie wyglada i na pewno smaczniutka :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Ciekaw jestem do jakiej temp. w środku piekłeś. Moja będzie serwowana dzisiaj, zobaczymy jakie będą oceny. Po dwóch godzinach w 190 stopniach, jak zmierzyłem było 69 st. w środku. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ja parzyłem do 73 w środku. Wyszła rewelacyjnie. Do tego sałata z przepisu Maxella . Oceny gości bardzo dobre. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Oprócz wymienianych wcześniej śledzi https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/485-życzenia-świąteczne/?p=391024 dodatkowo znalazły się jeszcze na stole śledzie Małgoś http://wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1118&Itemid=4 Edytowane 29 Grudnia 2014 przez paweljack poprawa linków Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 29 Grudnia 2014 nie omieszkam spróbowaćSpróbuj bo warto, nasz "Ojciec założyciel" wie co dobre. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Sałatka z tuńczyka od Joli. http://przepisyjoli.com/2014/03/jak-zrobic-szybka-salatke-warstwowa-z-tunczykiem-porada-joli/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 6 Stycznia 2015 (edytowane) Dziś mam dla Was zupę, jaką podawano w pierwszej klasie na Titanicu. Zupa z Titanica Moja wersja Składniki: Olej 5 średnich cebul 4 marchewki Bekon - polędwica wędzona 160 g 5 ząbków czosnku Pęczak – 200 g Białe wino 2/3 szklanki, irlandzka whiskey Bulion wołowy - 2 L Filiżanka śmietany Sól, pieprz, czerwony ocet winny bouquet garni – (pietruszka, tymianek, listek bobkowy) Przygotowanie: Na oleju do miękkości smażymy cebulę ale tak aby nie zbrązowiała. Następnie dorzucamy marchewkę, polędwicę i dusimy kilka minut. Dokładamy posiekany czosnek i dusimy wszystko razem kilka minut. Sypiemy pęczak, sporo pieprzu, dolewamy wino i odrobinę whiskey. Następnie bulion. Zamaczamy bouquet garni i gotujemy około 45 minut, do miękkości marchewki. Po tym czasie dodajemy śmietanę i łyżkę octu winnego. Jeszcze odrobinę whiskey i traktujemy zupę blenderem, nie koniecznie na jednolity krem. Przed podaniem dodajemy jeszcze soli i pieprzu a na talerz odrobinę śmietany i łyżkę whiskey. Posypujemy natką. I rewelacyjna zupa gotowa. http://www.topglobus.ru/skin/smile/s6722.gif A tu oryginał: Makłowicz w podróży - Tropem legend Edytowane 21 Stycznia 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Hmmm, mam jeszcze polędwice świąteczną - może w ten sposób ją zagospodaruję tylko do sklepu po wiskacza trzeba podjechać Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Generalnie zjadam naprawdę wszystko ale tej zupy zjadłem tylko łyżkę:/wszystko mi normalnie rosło w gębie!ale zaznaczam że jadłem orginal wersje,po mojemu szkoda whiskey;)aleee są smaki i smaczki a może twoja jest lepsza od orginału;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Generalnie zjadam naprawdę wszystko ale tej zupy zjadłem tylko łyżkę:/wszystko mi normalnie rosło w gębie!ale zaznaczam że jadłem orginal wersje,po mojemu szkoda whiskey;)aleee są smaki i smaczki a może twoja jest lepsza od orginału;)A jesteś w stanie powiedzieć co Ci nie odpowiadało? Marchewka, cebula czy kasza?Moja M. dziś powiedziała, że zamiast kaszy wolałaby z ziemniakami. A tak poza tym, że smakuje. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Powiem tak było to zmiksowane i nie wiem co tam było pewno to co ty zapodałeś;)może za wiele wiski no nie podeszła mi za pierona;)A i taka ciekawostka w muzeum titanica zapodawają tą zupkę Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 6 Stycznia 2015 może za wiele wiskiPochodzę z Wielkopolski, wierz mi, nie dałem za dużo. A i taka ciekawostka w muzeum titanica zapodawają tą zupkę Stamtąd mam przepis Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Pochodzę z Wielkopolski, wierz mi, nie dałem za dużo. Czyli ... oszczędnie aby na dłużej starczyło Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Byłem ale nie kupiłem;)szklaneczkę mocniejszego za to wypiłem;)pozdro Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Generalnie zjadam naprawdę wszystko ale tej zupy zjadłem tylko łyżkę:/wszystko mi normalnie rosło w gębie!ale zaznaczam że jadłem orginal wersje,po mojemu szkoda whiskey;)aleee są smaki i smaczki a może twoja jest lepsza od orginału;)Już wiem, na pewno nie leżał Ci użyty bekon irlandzki, jakby zrobili z Twoim na pewno weszłaby Ci bez problemu. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Przetestowałem pierwszy raz zupę cebulową. Testy wypadły bardzo pomyślnie. Przepis znalazłem u Kruszynki. Zupa cebulowa Joli Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 20 Stycznia 2015 U mnie dziś, ostatnia paczka robionych na Święta pierogów z dorszem. A swoją drogą, pierwszy raz jadłem pierogi z rybą. PIEROGI Z DORSZEM OD KRUSZYNKI Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.