Skarus Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 17 Marca 2014 Do kontaktu z żywnością, nie oznacza że możesz w nich peklować czy parzyć. Ale co ja tu piszę..... No właśnie! Co kolega pisze! Czy do peklowania dajemy jakieś rozpuszczalniki, czy parzymy w rozpuszczalnikach? Jeśli mają atest do żywności to jaki problem! Są też worki z atestem do pieczenia! Kolega sprzedaje opakowania plastikowe do żywności, więc powinien wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341250 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 17 Marca 2014 Kolega coś wie, zapytał i odrobił lekcje. Woreczek, woreczkowi nie równy jeśli chodzi o nasze zastosowania.Wystarczy zapytać znajomego od woreczków, takiego co je produkuje i wie gdzie diabeł tkwi.A takiego speca znam i zapytałem, czy woreczek z atestem do kontaktu z żywnością, znaczy się jednorazówka pospolita, nadaje się do chociażby parzenia ?Okazuje się, że niestety nie !A czemu ?A temu, że zwykła jednorazówka mimo dość niskiej temperatury w jakiej następuje parzenie, po prostu się rozpuszcza, wnikając tym samym w wyrób.Można by rzec, BREDZI !Przecież woreczek jak był, tak jest ?No wizualnie jest, ale ile go jest mniej ? A może nie ? Pozdrówka. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 17 Marca 2014 A takiego speca znam i zapytałem, czy woreczek z atestem do kontaktu z żywnością, znaczy się jednorazówka pospolita, nadaje się do chociażby parzenia ?Okazuje się, że niestety nie !Przy okazji i do szynkowarów również nie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarus Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 17 Marca 2014 Zgadza się, są jednorazówki pospolite, ale sa też woreczki z przeznaczeniem do pasteryzacji. Myślę, że forumowicze zdają sobie z tego sprawę - tak dużo ostatnio pisze się o tym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 17 Marca 2014 Przy okazji i do szynkowarów również nie. Nie ! ale sa też woreczki z przeznaczeniem do pasteryzacji. Pokaż mi je. Poczytam z czego są wykonane. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 17 Marca 2014 Przy okazji i do szynkowarów również nie.Nie !Nie, że nie mam racji, czy że potwierdzasz, że nie można. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 18 Marca 2014 Potwierdzam, że nie można. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 18 Marca 2014 Już dawno pisałem o tym że od kiedy posiadam pakowarkę próżniową, pekluję tylko i wyłącznie w woreczkach do próżniowego pakowania żywności metodą próżniową. Proszę poczytać w temacie pakowarki próżniowej. Doskonała metoda, która zabiera mało miejsca w lodówce, nie wymaga dociążania i obracania. Mniejsze woreczki układam jeden na drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talib Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 18 Marca 2014 Ile ludzi tyle opinii. Co do woreczków do szynkowara to w nich nie można parzyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 18 Marca 2014 W woreczkach, wykonanych z foli dopuszczonej do parzenia, można parzyć.Nie polecam używać do parzenia woreczków tzw. jednorazówek. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 19 Marca 2014 Ale dla kogoś, kto robi kilka kilogramów mięsa jednorazowo to ciekawe rozwiązanie Ja wiem czy ciekawe?Zawsze byłem tradycjonalistą ale w tym przypadku jestem chyba ortodoksyjny Od zawsze mieso pekluje w glinianym naczyniu. Mam kilka rozmiarów i nigdy nie sprawiało mi to żadnych problemów. W zimie w garażu w latem w lodówce.Jest jeszcze jedna kwestia co do której nie ma pełnej zgody na forum. Woda surowa, z kranu czy przegotowana? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341455 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 19 Marca 2014 Woda surowa z kranu a dokładnie z serca czeskich Beskidów Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarus Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 19 Marca 2014 Woda surowa, z kranu czy przegotowana? Nasza woda najczęściej badana jest na ujęciu!W zkładach spożywczych badana jest w kranach.Czasami zdarza się, że woda pobrana w kranie nie spełnia norm bakteriologicznych.Zwłaszcza gdy instalacja była montowana z użyciem pakół. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 19 Marca 2014 Ja do niedawna peklowałem w przegotowanej ale był to spory problem bo długo się studziła. Teraz używam surowej, z kranu. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) :facepalm: :rolleyes: Pozdro) Poliamid Edytowane 19 Marca 2014 przez spec202 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 19 Marca 2014 Ja do niedawna peklowałem w przegotowanej ale był to spory problem bo długo się studziła. Teraz używam surowej, z kranu.Kup odpowiedni garnek i dalej gotuj. Ja gotuję w takich garnkach, szybkie studzenie. http://www.zkmgastro.pl/pl/o/Garnek-wysoki---z-pokrywka---sr-360mm--H-360mm--V-37L Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 19 Marca 2014 nigdy nie gotowałem kranówka mnie nie zawiodła Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 19 Marca 2014 Co ma dać lepszego przegotowana woda ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 19 Marca 2014 Co ma dać lepszego przegotowana woda ?Nie wiem co może dać ale może nie dać bakterii wszelakich chyba. Generalnie po to się gotuje. A jak ktoś ma kranówkę ze swojego źródła to chyba spoko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 19 Marca 2014 Czyli masz złą wodę ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341486 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 19 Marca 2014 Czyli masz złą wodę ?Jak pije to jest dobra ale nie wiem co na to szynka, więc wolę zagotować. Ciekawe jak robiły zakłady mięsne w basenach, bo w PW podane jest tylko, że dolać wody ale jakiej nie piszą? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341488 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 19 Marca 2014 Zwykłą kranową. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 19 Marca 2014 (edytowane) Kiedyś gotowałem wodę.Obecnie korzystam z wody źródlanej w bańkach pięciolitrowych z B lub L. Edytowane 19 Marca 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarus Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 19 Marca 2014 Kiedyś w Gdyni, kranówę lali prosto do butelek, dodawali gazu i szła jako Perła Bałtyku Czsami woda płyneła brązowa, więc na lini szła Polo Cockta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Talib Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 19 Marca 2014 to może od razu destylowaną wode jak szaleć to ma maksa ?nie przesadzajmy już z gotowaniem wody. chyba po to jest później szynka parzona po wędzeniu żeby bakterie zabić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9255-w-czym-peklujecie-szyneczk%C4%99/page/3/#findComment-341556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.