@halusia@ Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 5 Listopada 2015 Halusia pokaż przekrój tej pieczeni Wrzucę Elu... póki co jeszcze nie można jeść Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 6 Listopada 2015 Wrzucę Elu... póki co jeszcze nie można jeść Oj Halusia ja nie chcę jeść ja tylko chcę popatrzeć Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 6 Listopada 2015 Elu..póki jeszcze nie można jeść nie można kroić Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 6 Listopada 2015 A wieczorkiem będzie można...? "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Elu..póki jeszcze nie można jeść nie można kroić A wieczorkiem będzie można...? No i zeżarli skubańce . Całuski i pozdrówka dla całej ferajny. Ps. Jak znam Haluśkę , to zrobiła fotki , ale ponieważ w tej chwili tańczy kankana to nie ma czasu na pierdoły . Miłej zabawy dla Wszystkich i czekam na fotki. Zapracowany. Edytowane 6 Listopada 2015 przez Henio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 6 Listopada 2015 pozdrówka dla całej ferajny Henio, dlaczego nas tam nie ma Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 7 Listopada 2015 Pożarlim.. dobre ale mało Pozdrowienia z Pażęc. Trup się ściele gęsto bo to i tańce i swawole... "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 8 Listopada 2015 Nooo dobre było "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 8 Listopada 2015 No i zeżarli skubańce Ale fotka się uchowała 1 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 8 Listopada 2015 (edytowane) Halusi wyroby jak zwykle przepyszne Edytowane 8 Listopada 2015 przez kaszubka33 Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 20 Listopada 2015 Dawno nic nie wrzucałam.Po powrocie że Zlotu w niedzielę czekała mnie pałna miska ryb .. Nie powiem ze byłam zadowolona bo poprostu nie chciało mi się tego przerabiać... ale cóż ... chciał nie chciał musiałam się za nie zabrać.Ryby mialam oczyszczone wieć wziełam się za filetowanie ... poszło nawet dośc szybko 20 dużych ryb rozpracowałam. Nie pwoiem że nie obyło się bez skaleczeń. Po filetowaniu na kości grzbietowej zostało jeszcze sporo mięsa, więc je sparzyłam i obrałam.Całość zmieliłam razem z boczkiem i powstała micha mięsa. A potem to już z góreczki . Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 20 Listopada 2015 Ryby zdecydowanie lepiej sie filetuje jak zostanie leb, przerobilam troche szczupakow w lecie i te z lbem szly znacznie lepiej,czy mielilas z surowym boczkiem?czy boczek mozna zastapic jakims innym wieprzowym miesem,bo mam jeszcze troche tych filetow szczupaka i nie wiem co z nimi zrobic https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 20 Listopada 2015 czy boczek mozna zastapic jakims innym wieprzowym miesem,bo mam jeszcze troche tych filetow szczupaka i nie wiem co z nimi zrobic Można,ale boczek jest najlepszy bo szczupak to ryba chuda.@@halusia@, to już dwa lata jak zachwycaliśmy się Twoimi rybkami u Andrzeja.Szkoda wielka że spotkanie Andrzejkowe nie doszło do skutku "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Electra... moja ryba to Tołpyga przez niektorych nazywana '' smieciem'' . .. jak to mówią darowanemu koniowi w gębę się nie zagląda .W/G mnie ryba smaczna , szczególnie pod taką postacią @@halusia@, to już dwa lata jak zachwycaliśmy się Twoimi rybkami u Andrzeja.Szkoda wielka że spotkanie Andrzejkowe nie doszło do skutku Kaziku.. muszę przyznać ze zalewa Joli jest nie do pobicia.Co do spotkania to My również żałujemy że spotkanie Andrzejkowe nie doszło do skutku Edytowane 20 Listopada 2015 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 20 Listopada 2015 Ryby mialam oczyszczone wieć wziełam się za filetowanie . Co to za rybka Halinko . Głowy brak i nazwy też brak :D Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 20 Listopada 2015 @@halusia@, ja tez dostalam szczupaki i okonie nawet oczyszczone bo moj kuzyn lapie ale tylko sportowo i wypuszcza , szczupak to tez taki chwast u nas dlatego jeszcze nie spozytkowane ,po okoniach juz sladu nie ma. A ta mieszanka rybo wiepszowa jakies dodatki? mozesz cos wiecej napisac?ja myslalam zeby zmiksowac surowe mieso ze slodka smietana i dodac bulke i przyprawy ,ale Twoja opcja mnie bardzo zaciekawila https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) @halusia@, dnia 20 List 2015 - 18:16, napisał: Ryby mialam oczyszczone wieć wziełam się za filetowanie . Co to za rybka Halinko . Głowy brak i nazwy też brak :DAndrzejku napisałam wyżej.. to Tołpyga... zresztą mowiłam Ci w drodze powrotnej do domu Ryb nie chciałes ... a było czym dzielić A ta mieszanka rybo wiepszowa jakies dodatki? mozesz cos wiecej napisac? ja myslalam zeby zmiksowac surowe mieso ze slodka smietana i dodac bulke i przyprawy ,ale Twoja opcja mnie bardzo zaciekawila Electra.... Tołpyga filetowana... calę grzebiety z ośćmi na których zostało sporo mięsa zostały sparzone i obrane. Mięso rybie wraz z boczkiem( najlepiej tłustym) zmieliłam i wcześniej namoczone bułki. Do tego przesmażoną cebulę, jajka, sól , pieprz i majeranek. Klopsiki smażyłam na głębokim tłuszczu ., Część zalałam zalewą pomidorową, przepis znalazlam w sieci ,a częśc ryb usmażonych (dzwonka) poszły do zalewy octowej w/g receptury Joli - małżonki Kruszynki . Edytowane 20 Listopada 2015 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 20 Listopada 2015 Halinko tołpyga śmieciem ... bój się Boga naprawdę dobra rybka ... mam na stawie ale sporadycznie się trafi złapać a ona niestety nie trze się naturalnie w naszych warunkach A wedzona ja dobra Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Halinko tołpyga śmieciem ... bój się Boga naprawdę dobra rybka . Robert ja też uważam że dobra ryba. Szkoda że nie zostawiłam ze 2 szt na wędzenie... ale wpadłam w taki wir pracy że zapomniałam Edytowane 20 Listopada 2015 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 20 Listopada 2015 Haha no tak cała Ty ... roboto w rękach się pal potem będzie 2 dni luzu U mnie na pulpety czy do octu trafia "chwast" czyli przeważnie karaś małe, leszcze czy płocie, uklejki ...Takie rybki w zalewie mają jedną zaletę ... Są pid ręką i super smakują w prawie galarecie po pół roku O "braku" ości nie wspomnę Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 20 Listopada 2015 Andrzejku napisałam wyżej.. to Tołpyga.. Andrzejku napisałam wyżej.. to Tołpyga.. Halinko , nie doczytałem . Nie jestem smakoszem tołpygi , jak już wspominałem Ale dzięki za dobre serducho Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 20 Listopada 2015 U mnie na pulpety czy do octu trafia "chwast" czyli przeważnie karaś małe, leszcze czy płocie, uklejki .. Na te ryby czekam i na Karpia ... kolega męża ma staw więc od czasu do czasu coś nam sie dostanie.Tołpygi wyłowił ze 2 tony... więc część rozdał swoim pracownikom a cała reszta poszła na przerób do Restauracji której jest włascicielem.Tam smażą maltkie klopsiki i w zalewę pomidorową, ... ludziska kupują gotowe słoiki tuż przed Swiętami Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 20 Listopada 2015 Andrzejku wpadnij do mnie złapiesz zrobimy i zmienisz zdanie Tapniete z GT-I9500 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 20 Listopada 2015 Halinko , nie doczytałem . Nie jestem smakoszem tołpygi , jak już wspominałem Ale dzięki za dobre serducho Wiem wiem Andrzejku... masz inne podniebienie.... o smakach i gustach się nie dyskutuje Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 20 Listopada 2015 Andrzejku wpadnij do mnie złapiesz zrobimy i zmienisz zdanie Dzięki za zaproszenie Jestem pewien że umiejętność przyrządzania to podstawa . Jak dostaję od sąsiada tołpygę to oczywiście zjem ale ........... no właśnie nie jest w czołówce wśród ryb które lubię . Gorąco pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi