@halusia@ Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Lutego 2015 Nie na równi z innymi temat traktowany przeze mnie. Jakby osierocony. Poprawię się. Włodku... dałes radę... następne wyjdą jeszcze ładniejsze. Pokaż jeszcze po upieczeniu... no chyba że zjedzona Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Lutego 2015 Włodku... dałes radę... następne wyjdą jeszcze ładniejsze. Pokaż jeszcze po upieczeniu... no chyba że zjedzonaWytaplałem żółtkiem i opruszszyłem Po wyjęciu z piekarnika wyklądała tak I tutaj moja skromna uwaga. Kruszonki można zrobić połowę tego co w przepisie i też znakomicie wystarczy. Po dość obfitym pokruszeniu została mi w misce połowa. Za chwilę małe śniadanko w fabryce. Oni /tubylcy/ najchętniej to dżemik, marmolada, konfitury, miód i kawa. Chętnie więc zgodzili się na polską chałkę.Ja muszę mięć w niedzielę jajecznicę i wędliny. Nie obrazili się, że nie przyjdę. Wypiję z nimi tylko espresso, ale już nie doppio. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 22 Lutego 2015 Dyzio ale smaku narobiles ..chaleczka i do tego konfitura z wisni albo czarnej porzeczki ,hehe chyba tez juz tubylcem jestem..chociaz u nas to chleb chrubki z serem zoltym i papryka Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 22 Lutego 2015 Dzisiaj z rana upiekłem sernik na zimno. Dno i boki formy wyścieliłem jakimis herbatnikami pokruszonemi z masłem, zalałem masą twarożkową, obłożyłem po wierzchu mendarynkami, oblałem garaletką i po pieczeniu. Przekrój jest jeszcze i dla mnie tajemnicą, bo wsadziłem do lodówki i zapomniałem gdzie schowałem klucz od niej. Ale znajdę. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 22 Lutego 2015 No to teraz jeszcze tylko pozostaje Teściowa i ....... . Poza tym serniczek . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406363 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 22 Lutego 2015 No to teraz jeszcze tylko pozostaje Teściowa i Już sie właśnie zwaliła do mnnie. To znaczy zaszczyciła mnie swoją obecnością. Sernik dzisiaj tylko na deser po małym kawałeczku. Żadnego na wynos !!! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 22 Lutego 2015 No, tom już spokojny, bo tradycja to jednak podstawa . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 22 Lutego 2015 bo tradycja to jednak podstawa I rzecz święta !!!Dzięki za moralne wsparcie. Potrzebuję tego co niedziela. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 22 Lutego 2015 A co Ty Dyzio na pradzie oszczedzasz ? Fajny sernik musze tez kiedys taki zrobic, ale chalke masz extra!!!! Mnie za kazdym razem jakos sie rozlazi, nie wiem czy za dlugo wyrasta czy co. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 22 Lutego 2015 Mnie za kazdym razem jakos sie rozlazi, nie wiem czy za dlugo wyrasta czy co. Musisz mocne węzły robić. Inaczej nie wyjdzie. Najlepiej jakbyś się jeszcze przy ich robieniu zaparł o coś. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 22 Lutego 2015 Ja dzisiaj swoją chałkę wrzuciłam do foremki -ani śladu po warkoczu ...,ale ten smak... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) No to rozkroiłem i poczęstowałem. A tak prezentuje się pierwowzór pewnej znanej blogierki kulinarnej. Może moją fotkę powinienem bardziej z góry zrobić? Smak dobry. NIe za słodki. Dobrze się kroi. Edytowane 22 Lutego 2015 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 22 Lutego 2015 Może moją fotkę powinienem bardziej z góry zrobić?Zrobiłeś lepiej od blogerki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406443 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 22 Lutego 2015 dyzio, więcej światła niech pada od tyłu trochę z góry + lekkie doświetlenie z przoduu blogerki takie tylne oświetlenie daje fajne odbłyski na lewej części galaretki, podkreślające .... hmmm ... "galaretkowatość" Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-406449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 20 Lutego 2016 Do świąt jeszcze trochę czasu ale zacząłem już trening z Babami. Wielkanocnymi. Chyba foremka musi być bardziej wyrazista. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-477676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Dziś skoro świt padło na chałki Zbója Mistrza Madeja.Chałka z kruszonką.pdfMiały być z rodzynkami, ale z głowy mnie wyszło i są bez. Zazwyczaj wychodziła jedna olbrzymia, więc zrobiłem dwie mniejsze z tej samej ilości składników. Przepis godny polecenia dla zakochanych mężczyzn, którzy w niedzielny poranek chcą olśnić. Niekoniecznie współspaczkę. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez dyzio Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-491673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Dziś skoro świt padło na chałki Zbója Mistrza Madeja. Dyzio Sam z tego przepisu robię i naprawdę wychodzą super Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9388-conieco-ze-stolnicy/page/2/#findComment-491680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.