kriss802 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Witam serdecznie "zadymiaczy" Przedstawiam swoje pierwsze fotki z dzisiejszego wedzenia:) Pstrag był przygotowany w solance...sposób na jajko...12 godzin. Osuszanie recznikiem papierowym i wiatrem:) Samo wędzenie trwało dokładnie 3,15 godziny. W temp. 60-70 stopni 3 godziny , ostatnie 15 min w temp. ok.90 stopni. Drzewo olcha-duże kawałki Kolor wyszedł złocisty, mysle ze idealny:P Było jeszcze miejsce w wedzarni wiec dorzuciłem ser biały... Pozdrawiam wszytkich "zadymiaczy" Edytowane 22 Lutego 2014 przez EAnna ort. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lutego 2014 Jak dla mnie kolorek rybki , smak zapewne wyborny . Ślinotoku człowiek dostaje:) Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Lutego 2014 Piękne, śliczne a haki sam robiłeś? Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisss802 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lutego 2014 Piękne, śliczne a haki sam robiłeś? Witam Haki robiłem sam...wyszły jakie wyszły, troche krzywulce ale funkcjonalne, zadna rybka jeszcze nie spadła:) pozdrawiamJak dla mnie kolorek rybki , smak zapewne wyborny . Ślinotoku człowiek dostaje:)dziewkuje slicznie. Własnie ide spróbowac...a rybka lubi "pływac" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lutego 2014 No to smacznego pod rybkę, Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lutego 2014 Rybki fajne Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335636 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocasch Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Lutego 2014 Własnie ide spróbowac...a rybka lubi "pływac" No i chyba popłynęli, bo o smaku rybki już nic nie słychać Cytuj http://www.opti-max.eu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Lutego 2014 No i chyba popłynęli, bo o smaku rybki już nic nie słychać Bo przy tej temperaturze przez 3 godziny to nawet siatka od serów nie wytrzymała Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Z czasem i temperaturą trochę przesadziłeś ale ważne że smakują Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Edytowane 22 Lutego 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 22 Lutego 2014 ale ważne że smakują A jak nie smakują to i tak smakują Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Rasista ... Nie lubisz "murzynów" ? Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Edytowane 22 Lutego 2014 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335809 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Lubię, sam "paru zeżarłem" - kiedyś Pozdrawiam P.S. A tak notabene wielki mi wyczyn pstrąga w 3 godziny przy 70*C.Gdybyś go walnął w 30 min przy 45*C - księga Guinessa Edytowane 23 Lutego 2014 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriss802 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Lutego 2014 Z czasem i temperaturą trochę przesadziłeś ale ważne że smakują Sent from my iPhone using Tapatalk 2tak mi pokazywał termometr no i czas był dokladnie 3,15 h.....a cos źle zrobiłem??jaki w taki razie powinien byc czas i temp. twoim zdaniem?? pozdrawiam No i chyba popłynęli, bo o smaku rybki już nic nie słychać Bo przy tej temperaturze przez 3 godziny to nawet siatka od serów nie wytrzymała no wytrzymała , była troche przydymiona ale dała rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Lutego 2014 Nie przejmuj się zawsze są jakieś Ale,ważne że smakuje, poszukaj na forum, na pewno znajdziesz kilkanaście rad co do wedzenia. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-335874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Lutego 2014 tak mi pokazywał termometr no i czas był dokladnie 3,15 h.....a cos źle zrobiłem??jaki w taki razie powinien byc czas i temp. twoim zdaniem??A tu zaglądałeś? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7109-sciagawka-dla-poczatkujacych/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-336004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychybu Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Czy ktoś próbował robić solankę do pstrąga z dodatkiem octu? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-976338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Grudnia 2024 46 minut temu, krzychybu napisał(a): Czy ktoś próbował robić solankę do pstrąga z dodatkiem octu? Klienta archeologa mamy... kopie ładnie tematy... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-976351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Grudnia 2024 Jak kopie tak głęboko to chyba OK. bo oznacza to że czyta również czeluście forum 😉 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-976354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 16 Grudnia 2024 ... i przy okazji łapie punkty do naszego sejfu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-976355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 16 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Grudnia 2024 To wprowadź pin do sejfu.... po analizie wymaganych 35 wpisów udostępniasz lub nie udostępniasz, jak posty klepane na sztukę to zwiększasz limit do np. 70 wpisów, jak wpisy merytoryczne to dajesz kod pin 😉 1 Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-976359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychybu Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Od kilkunastu lat czytam artykuły na WD, ostatnio miałem przerwę i gdy ponownie odwiedziłem stronę to okazało się, że trzeba się zarejestrować i te 35 postów Na początku lat 90tych pracowałem w niemczech przy wędzeniu pstrąga ale to była przemysłówka, sama sól w solance, 2 godziny 60° i potem 90° do 100° żeby zabić bakterie Kiedy zrobiłem solankę z octem pstrąg wyszedł genialnie, oczywiście niższa temperatura bo lubi spadać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-976452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 17 Grudnia 2024 11 godzin temu, krzychybu napisał(a): oczywiście niższa temperatura bo lubi spadać Co masz na myśli? Temperatura spada, czy pstrąg? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-976573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychybu Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Pstrąg, proszę o przepis na solankę z octem, please Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-977395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 21 Grudnia 2024 W dniu 17.12.2024 o 06:02, krzychybu napisał(a): zrobiłem solankę z octem Też proszę o skład takiej solanki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-977444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bar Opublikowano 21 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 21 Grudnia 2024 Tak z ciekawości, czy ktoś sprawdzał jaki jest ubytek na wadze wędzonego pstrąga ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9467-w%C4%99dzenie-pstr%C4%85ga-w-3-godziny/#findComment-977448 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.